Изгони ме от вкъщи с двете ни деца

• 17 292
  • 243
  •   1
Отговори
# 165
...защото той разбра, че си пиша с колега от работата. По принцип подобни неща едва ли не ми бяха забранени почти от началото на нашата връзка, грешката беше моя, че го позволих. Може да се каже, че в доста отношения и контакти с хора съм ограничавана от самото начало.

...но съм казвала всичко и правила само и само, за да останем и родителите ми да не разберат за проблемите, дойде моментът, в който той ме заключи и не позволи да вляза вкъщи, децата бяха при майка ми, взех ги и първоначално отидохме в дома на свекърва ми, но няколко дни след случката съобщих и на родителите си, защото сами усетиха, че нещо не е наред. ...
Да, наистина, не бях обърнала внимание,че тя всъщност се е била занемарила, защото нямала физическа възможност да се поддържа. Е колко време пък трябва, за да се изкъпеш и спретнеш, за да изглеждаш секси. Тя всъщност чисто психически се е била предала още тогава.

А това с писането с този колега, това всъщност май е просто контакт, не връзка или свалка.
Въпросът с родителите, които на всяка цена трябва да не разбират, ето това ме смущава сериозно.

# 166
...защото той разбра, че си пиша с колега от работата. По принцип подобни неща едва ли не ми бяха забранени почти от началото на нашата връзка, грешката беше моя, че го позволих. Може да се каже, че в доста отношения и контакти с хора съм ограничавана от самото начало.

...но съм казвала всичко и правила само и само, за да останем и родителите ми да не разберат за проблемите, дойде моментът, в който той ме заключи и не позволи да вляза вкъщи, децата бяха при майка ми, взех ги и първоначално отидохме в дома на свекърва ми, но няколко дни след случката съобщих и на родителите си, защото сами усетиха, че нещо не е наред. ...
Да, наистина, не бях обърнала внимание,че тя всъщност се е била занемарила, защото нямала физическа възможност да се поддържа. Е колко време пък трябва, за да се изкъпеш и спретнеш, за да изглеждаш секси. Тя всъщност чисто психически се е била предала още тогава.

А това с писането с този колега, това всъщност май е просто контакт, не връзка или свалка.
Въпросът с родителите, които на всяка цена трябва да не разбират, ето това ме смущава сериозно.

И за кого да се прави да изглежда секси? За тиранина дето я заключва отвън ли? За тоя мухъл ли? А значи, той ако отпусне бирен тумбак, смърди, и пърди е Окей защото е мъж или защото жилището е негово, но тя по презумпция щото е жена и трябва да прилича на Клаудия Шифър, нищо че има две деца и цялата домакинска работа на гърба си?

# 167
Ами и да не се прави секси за мъжа си, е един ден "работа" да се пооправи в приемлив вид, стига да реши.

# 168
Аз не казвам, че е похвално той да я заключва, да я гони от къща и от  сорта.
А само, че най-голямата грешка на някоя жена е, да спира да се старае да привлича мъжа си. Пък после, защо на мъжете очите са на ластици по улицата.

Съответно и мъжът, ако си пуска бирено  коремче и се разнася между дивана, тоалетната и хладилника, издокаран като някой клошар, после ще има да се чуди защо жена му си пише с някой германец или с колега от офиса, най-приятелски при това.

# 169
Когато се разведох, изглеждах супер. Понякога си виждам снимките от този период и честно - хем съм слаба, хем съм хубава. Няма гаранции за нищо. Хубаво е жената да се поддържа, ама да не й е фикс идея това.

При нас разминаванията бяха на съвсем друго ниво, не на външен вид. Може да си най-хубавата, ама ако не захапеш идеите, хрумнали на мъжа в даден период, някоя по-семпла може да му пасне екстра. И т.н.

# 170
Не познавам жена, която да е била изгонена от бащата на дцата си заради запуснат вид. Това всъщност е възможно най-лесното за промяна нещо.
В първия пост пише за стотици изгонвания на жената от мъжа, след което тя пак е вътре, със същия външен вид. Някъде другаде има проблем.

# 171
То е ясно, че не опира до външност изобщо. Има една хубава българска поговорка: "Гонят ли те - бягай!". Народът си го е казал. Нищо няма за връщане по 5 пъти обратно.

# 172
  • София
Не познавам жена, която да е била изгонена от бащата на дцата си заради запуснат вид. Това всъщност е възможно най-лесното за промяна нещо.
В първия пост пише за стотици изгонвания на жената от мъжа, след което тя пак е вътре, със същия външен вид. Някъде другаде има проблем.
Да – мъжът е насилник – идиот.

Цитат
... разбра, че си пиша с колега от работата. По принцип подобни неща едва ли не ми бяха забранени почти от началото на нашата връзка...
...За всяко нещо, което не му се нравеше бях заплашвана с изгонване, използваше ужасни думи за роднините ми, мен обиждаше с много грозни думи също, принуждавах се да отстъпвам за всичко и да се унижавам, да се извинявам за всичко, да се притеснявам за всичко, което казвам и правя...
Да и преди писането съм търпяла ужасно отношение и каквото и да съм правила, винаги е намирал нещо, за което да направи забележка и да не е доволен.

С такъв не създаваш деца, брак, не се връщаш, не се опитваш да спасяваш връзка...

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 21:30 от milenaka

# 173
  • София
Сега се замислих- кога и защо съм си писала или говорила с колега, ей така- за разнообразие, от вкъщи?
И не се сещам.
Защо си мисля, че авторката доста избирателно описва нещата?

# 174
  • Paris, France
Сега се замислих- кога и защо съм си писала или говорила с колега, ей така- за разнообразие, от вкъщи?
И не се сещам.
Защо си мисля, че авторката доста избирателно описва нещата?

И аз не съм, но ние сме от друго поколение. В днешно време младите са непрекъснато във връзка.

Зависи и от човека. От работа винаги бягах в къщи, повръщаше ми се от пиенето с колеги след работа в четвъртък и се изприщвах като наближеше Коледа и коледните партита с колеги. Мъжът ми ги обожаваше и не ги пропускаше.

С две малки деца и работеща едва ли и остава време за нещо по-така с колега.

И според мене външният вид няма значение след децата. Виждала съм дебели, запуснати уроди с прекрасни, грижовни съпрузи. В случая на авторката мъжът е control frеаk. Отдавна са имали триене и гоненици, но явно тя и близките и не са се усетили, че още първия или втория път не е трябвали да се връща повече, камо ли да ражда второ дете 

"Дават ли ти еж, гонят ли те беж!" казваше дядо ми. Не е края на света и няма да е първата, която гонят с две деца. Има родителски дом и готови да помогнат родители, ще има издръжка за децата и това е важното.

# 175
  • София
Хубаво си забелязала какво правят гръцките ти братовчеди, ама забеляза ли какво правят гръцките жени?
Като начало- в Гърция не знам да има ясли.

# 176
  • Най-красивата страна
Да разбира се,че ми прави впечатление.
Няма ясли,децата и на градина не ходят.
Майките ги гледат,но баби,лели също помагат.
Къщите и дворовете блестят от чистота.
Готвят много-мъжа ,като се върне няколко вида салати трябва да има,супа,основно,десерти.
Добри домакини са.
Обаче видях,че през ден ходят на фризьор ,редовно на маникюр,на масаж,пазаруват много...абе поддържат се ,но мъжете са доволни,не роптаят.

# 177
  • Paris, France
Да разбира се,че ми прави впечатление.
Няма ясли,децата и на градина не ходят.
Майките ги гледат,но баби,лели също помагат.
Къщите и дворовете блестят от чистота.
Готвят много-мъжа ,като се върне няколко вида салати трябва да има,супа,основно,десерти.
Добри домакини са.
Обаче видях,че през ден ходят на фризьор ,редовно на маникюр,на масаж,пазаруват много...абе поддържат се ,но мъжете са доволни,не роптаят.

А да ти е направило впечатление, че рядко раждат без брак? Гърция има най-ниския процент извънбрачни раждания в европейската общност,  бяха под 10% доскоро и ако ги има, това е защото доста чужденки, включая българки раждат там. В България процентът извънбрачни отива към 60, ако не го е и минал. Същото е във Франция (около 60%).

И аз режа салати и правя десерти, децата не са ходили на ясла, но зная, че ако тръгнат да ме гонят ще си остана с децата в жилището, което обитаваме, издръжката за мене (не за децата, издръжката за тях е отделно) ще е такава, че ще си ям пресни зеленчуци до края на живота.

Авторката не е женена, още по-малко за грък. Булгарише мачо иска жена му, с която не е женен да прилича на фолк певица, но сама да си плаща фризьори и екстеншъни, да си гледа децата според майчинските (Добре, че са 3 години) и като не му отърва да си иде с децата, а той да хвърля 400 лева.месечно.

Забелязах, че източноевропейските мъже са доста претенциозни към външност, морал, образование на жената и това дори когато те не предлагат подобно.

Обаче...... не е виновен който изял баницата.

# 178
Първо никога не съм се запускала. Не искам да се хваля, но изглеждам доста добре, без да полагам особени усилия, просто ген. Проблемът далеч не е във външния ми вид. Имах предвид, че съм се лишавала от излизания с приятелки или други неща, които по принцип обичам, просто защото съм била напълно отдадена на него и децата.
 Това писане с колегата ми може да се определи като флирт, не го крия и не го отричам. Не искам да се оправдавам, но със сигурност бе провокирано от постоянното мрънкане и  недоволство от страна на партньора ми. На кой не би му харесало внимание и добро отношение при липсва на такова.

# 179
Като не ти харесва отношението на някой спрямо теб, го заявяваш силно и ясно - не търсиш флиртове. Ако пък си го заявила силно и ясно и няма никаква промяна, се разделяш с този човек и тогава си търсиш вниманието и отношението, които очакваш да получиш. Защото иначе виждаш какво става - с двете деца на улицата

Общи условия

Активация на акаунт