Проблеми със свекървата

• 13 392
  • 207
  •   1
Отговори
# 195
Да, казвам му и той тактично я предупреждава за пореден път, но сутринта същата...

# 196
  • София
Защо очаквате различен резултат при едно и също действие?

# 197
Да, казвам му и той тактично я предупреждава за пореден път, но сутринта същата...

Ами нека спре с тактичността.

# 198
  • София
Аз на твое място бих спряла да отварям. Предупреди мъжа си, като наблегнеш на състоянието си, а за пред нея - я не си чула, защото много ти се спи покрай бременността, я си била излязла, я си била в банята... Сега я отвикнете, че с бебето ще стане оле мале.

# 199
Аз на твое място бих спряла да отварям. Предупреди мъжа си, като наблегнеш на състоянието си, а за пред нея - я не си чула, защото много ти се спи покрай бременността, я си била излязла, я си била в банята... Сега я отвикнете, че с бебето ще стане оле мале.

Като я слушам как се гласи, тръпки ме побиват. От друга страна ми е жал, сама възрастна жена по цял ден, това ме спира да ѝ го кажа директно.

# 200
  • София
Тя хубаво ще се прави, че не я е чула, ама въпросът е, че ще я чува... Представи си какво е нон-стоп да чуваш звънеца на външната врата? Аз бих се побъркала.

А и защо трябва да се правят на ударени? Казват й, че това, което прави е недопустимо и режат контакт, докато поведението й не влезе в норма. Няма не те чух - чувам те, и няма да ти отворя. Трябва да се научат да си отстояват границите, не да разчитат на чуждия (очебийно липсващ) такт.

Но ето и едно решение за страхливци - мъжът като не иска да постави мамчето на място, да откачи звънеца. С тропането по вратата обаче ще трябва по-креативно решение.

# 201
  • София

Казали са ти го- при едни и същи действия от твоя страна, резултатът ще е един и същ.

Точно сега използвай да й очертаеш времето за достъп.
По часове, ако трябва- спя едикога си и едикога си, до едиколко си.
Ходя да пазарувам, ходя да се разхождам, ходя до поликлиниката и т. н.
Остави й някой час,  който да ти е най- удобен, а ако се застъпи с връщането на мъжа ти- още по- добре.

И ги спазвай- не отваряй вратата в другото време.

# 202
Щом казваш, че е сама по цял ден, няма кой знае какво да прави, да знаеш, че появили се внучето, това, ще и бъде най-голямата радост, която ще и запълва самотното ежедневие. Тогава обсебването от нейна страна ще е още по-голямо. Мъжът ти трябва да заеме по-твърда позиция, да я озапти доколкото е възможно, защото нищо чудно да започнат и скандали, и развалени, обтегнати отношения.

# 203
Bandita, очевидно не си човек, който да влиза в пререкания и борби. Това не е нещо лошо, но за твоето и здравето на бебето ти, може да се наложи да си лошата. Поне веднъж.
Така, както го обясняваш май не сте в блок, а във къщи. Иначе едва ли би крещяла.
Аз лично след ставане съм демон и тежко, и горко, на който ме е събудил излишно.
Имаш два варианта. Особено сега, когато си бременна, бушуващи хормони, не можеш да се сдържаш. Вдигни ѝ един грандиозен скандал.
Ако се оплаче си им кажи и на нея, и на мъжът ти, че вече не издържаш да не се наспиваш заради нея, че ти тежи от бременността и имаш нужда от спокойствие.
Другият вариант е, щом знаеш, че и без това идва и ти чисти, ми остави я. Ще те събуди, ти ще си направиш кафе, ще ѝ предложиш и на нея и я оставяш да си шета. Даже аз бих ѝ оставила и малко повечко нещица, пък и като се разшета ще ѝ кажа, че и дрехи за пране има.

Сега сериозно, поставете някакви граници със мъжът ти и дръжте на тях. Казано ѝ е да не идва толкова рано, като дойде си слагаш слушалките в ушите и да се оправя. Все някога ще спре. Но по-добре сега да изтърпиш неколкократно да бучи и вика, отколкото после с бебето. Децата, особено първите месеци не правят разлика между нощ и ден. Трябва да спиш с бебето, за да наваксаш съня. А ако то трябва да спи и не получи нужният сън, защото да кажем, баба му е крещяла наоколо, после е ужасно. Затова отсега постави граници, ако е нужно дори със скандали, за да ти е спокойно после.
Успех.

# 204
Моите са в другата крайност, живеят с брата на мъжа ми, всеки си знае териоторията и си я заключва, никой не влиза в чуждата стая без позволение и като цяло просто не го прави.

# 205
  • София
Скрит текст:

Като я слушам как се гласи, тръпки ме побиват. От друга страна ми е жал, сама възрастна жена по цял ден, това ме спира да ѝ го кажа директно.
Жал ти е, ама на нея май не й е жал да буди бременната си снаха? Ама щом знае, че и синът й е там не идвала, брей. На твое място си слагам слушалките и тя да си вика колкото си иска.

# 206
Добре, че моя мъж има още двама братя с деца, че тормоза се разпределя по равно 😂

# 207
  • Sofia
Предполагам, че въпроса със свекървата не й е актуален вече.
Вероятно. От две седмици.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт