Проблеми със свекървата

• 13 382
  • 207
  •   1
Отговори
# 165
Скрит текст:
Верно солта е проблем, така като чета някои са ги пресолили направо.
Освен да я затворят жената в стаята си и да стои на повикване
Скрит текст:
, без право да коментира, само да прислужва. Като чета такива теми, точно такива нереалистични са очакванията на жените, които викат свеки за помощ. Както жените, които са родили са с характерно разбъркани хормони и непостоянно настроение, така и възрастните хора си имат техните характеристики, да се месят, да поучават и т.н. Не е нещо, което да не можеш да очакваш, дори и да не четеш темите в бг мама.
Свекървата едва ли е била кротка и мълчалива през цялото време до момента в който е отишла да им помага. Не съм била кукла на конци на никой, аз се оправях сама със съпруга ми. За да не стигаме до чуджа помощ, той си намери онлайн  работа в този период. Човек търси решение според възможностите си, като нямаш финансова възможност за детегледачка, ще трябва да платиш с доза търпение. И не, не е правилно, но това е реално нещо, което можеш да очакваш. Не е някаква огромна изненада.
Но, няма нищо лошо да оплачеш във форума, все пак на нея явно й е трудно да каже, но ние няма какво да направим. Всички възможни съвети са дадени вече, пожелавам на авторката да се възстанови скоро, и да си влезне в нормалната рутина с малко дете.
Ами в интерес на истината, тя затова е там - да помага, когато има нужда. Да сготиви и изчисти примерно, а не да виси на всяко кърмене и да дудне или да влиза на хората в спалнята посред нощите, защото бебето плачело - ами ще плаче разбира се, бебе е. Младите, ако толкова ги притесняваше среднощния рев, щяха да я повикат. Има разлика между помощ и нагло нахалство с уклон на налагане.
Афродита, с нетърпение чака момента, в който ще станеш свекърва или поне тъща.

# 166
Абе, кой ще стане нощем, ако бебето само проплаче за няколко минути, докато го нахранят или погушкат, и после пак си заспи? Аз даже и в просъница го правя това, и заспивам. Ако чуя бебе да плаче лекичко, докато някой друг го обгрижва, няма сила, която да ме накара да стана да проверя какво става, даже и да е собственото ми. А от друга стая как си представяте някой да се събуди, да се надигне от сън посред нощите и да дойде да успокоява бебето, ако не реве толкова нетърпимо, че да е невъзможно да си продължиш да спиш. Авторката колко теми пуска, че бебето не спира да плаче. Тя ли не се справя, има някакъв проблем ли, ама аз много ще се зарадвам, ако в такъв период, защото и моето е имало такива, имаше свекърва, която да го вземе и да се опита да го успокои, докато на мен ми хлопа сърцето и не ми стига въздух от постоянния рев и невъзможността ми да го успокоя, вместо да си мишкува, щото пускала прахосмукачка и готвела.

А Афродита не знам дали скоро ще стане тъща или свекърва. Още се сещам как твърдеше, че нощем се сменяли повече памперси, отколкото денем.

# 167
  • София
Защо? Смяташ, че ще изтрещя до степен да не зачитам личното пространство на младите и да им давам непоискани съвети, да им нахълтвам посреднощ в стаята, да мрънкам и вместо да свърша нещо полезно (чистене, пране, готвене) за което всъщност са ме извикали, аз да се залепя за тях като ваденка и да ходя по стъпките им по цял ден от стая в стая? Дано не изкукуригам така.

# 168
Ще е интересно свекървата или тъщата се втурне в стаята да вземе бебето с най-добри намерения, а мама и тати баш тогава да са във вихъра на креватната гимнастика.
Трябва да има някакви ограничения, самият човек да ги има, не да му бъдат налагани от някого.

# 169
  • София
Защо? Смяташ, че ще изтрещя до степен да не зачитам личното пространство на младите и да им давам непоискани съвети, да им нахълтвам посреднощ в стаята, да мрънкам и вместо да свърша нещо полезно (чистене, пране, готвене) за което всъщност са ме извикали, аз да се залепя за тях като ваденка и да ходя по стъпките им по цял ден от стая в стая? Дано не изкукуригам така.

Честно казано, очаквам всичко, което решиш, че не е според твоите виждания, да рипаш и защитаваш, и да сочиш с пръст.
Както тук го правиш.
Хората не се променят- нетолерантните към чуждото виждане си остават такива.
При някои, с годините, леко се омекотява реакцията, но при повечето се засилва.
Та, не очаквай кой- знае колко да си бяла и добра.

# 170
  • София
Е, те надали ще са във вихъра, ако бебето врещи, та се къса.

Да, има хора нетактични, които се врат прекалено в чуждите неща, но ако свекървата е от този модел, няма да я превъзпитате тепърва - или търпите, или кой откъде е.

# 171
  • София
Да, има хора нетактични, които се врат прекалено в чуждите неща, но ако свекървата е от този модел, няма да я превъзпитате тепърва - или търпите, или кой откъде е.

А така де. А аз понеже не мога и нямам никакво намерение да търпя, кой откъде е Joy Това как мъжът реагира на майчините вмешателства винаги ми е било топ определящо дали да се занимавам с него. С моите родители е същото. Преди години като се отделях самостоятелно, първият критерий ми беше апартаментът да е на другия край на града Joy И не защото не мога да поставя граници където и да се намират, а защото не желая да им давам допълнителни възможности да се опитват да се мешат. Всъщност, с баща ми никога не съм имала проблеми по този въпрос, неговото отношение винаги е било "Тези решения си ги взимаш ти, аз съм тук, ако имаш нужда от мен." Майка ми е тази, която все още се опитва да съблюдава всяко мое действие, съответно и рядко получава информация по важните въпроси. Отношенията с баща ми са много силни и близки, защото той ме вижда като личност и можем да си говорим като двама възрастни. Майка ми все още ме вижда като дете, което да обгрижва до пълно задушаване и честно казано, връзката ни много страда от това, защото тя сякаш няма представа и не се интересува от човека, който съм.

# 172
  • София
Скрит текст:
Абе, кой ще стане нощем, ако бебето само проплаче за няколко минути, докато го нахранят или погушкат, и после пак си заспи? Аз даже и в просъница го правя това, и заспивам. Ако чуя бебе да плаче лекичко, докато някой друг го обгрижва, няма сила, която да ме накара да стана да проверя какво става, даже и да е собственото ми. А от друга стая как си представяте някой да се събуди, да се надигне от сън посред нощите и да дойде да успокоява бебето, ако не реве толкова нетърпимо, че да е невъзможно да си продължиш да спиш. Авторката колко теми пуска, че бебето не спира да плаче.
Тя ли не се справя, има някакъв проблем ли
Скрит текст:
, ама аз много ще се зарадвам, ако в такъв период, защото и моето е имало такива, имаше свекърва, която да го вземе и да се опита да го успокои, докато на мен ми хлопа сърцето и не ми стига въздух от постоянния рев и невъзможността ми да го успокоя, вместо да си мишкува, щото пускала прахосмукачка и готвела.
А Афродита не знам дали скоро ще стане тъща или свекърва. Още се сещам как твърдеше, че нощем се сменяли повече памперси, отколкото денем.
Бъркаш ме с някого, никога не съм твърдяла подобно нещо за памперсите.
"Тя ли не се справя, има някакъв проблем ли" - ама то не е само тя, бебето е било в ръцете на мъжа й. И той ли не се справя? Някои бебета са си ревливи. Щом не са я извикали да им помага, значи са преценили, че нямат нужда точно в този момент. Кое точно налага това нахалство с нахълтването и вземането от ръцете на бащата, придружено с мърморене и без да попита наред ли е всичко, искат ли помощ? Ми може пък таткото да иска да намери подходящата поза за дундуркане/гушкане с детето си - напасване му казва. Как да стане, като му изтръгват всеки път бебето то ръцете?

# 173
Абе тази свекърва не си ли отиде вече в къщи?Казвала ли съм тук произхода на думата свекърва?  За все  е крива   СВЕ кърва.

# 174
За съжаление има и нахални, моята е същата идва на гости и започва да ми размества нещата, или да чисти понеже ме вдига от сън и още не съм оправила. Ужас. Кажи им да си ходят, все някак ще се оправите. Никой не се е родил научен, ще поплаче, ще се помъчите, но сте му родители все ще се справите.

# 175
  • София
Абе тази свекърва не си ли отиде вече в къщи?Казвала ли съм тук произхода на думата свекърва?  За все  е крива   СВЕ кърва.
Хм, на мен друго ми пише- све+ кърве= всичко кърви, всичко в кръв,............"мътна и кървава"?

# 176
Намирам различни обяснения за произхода, но най-правдоподобно ми се струва, че произлиза от "своя кръв".

# 177
  • Варна
Абе, един райбер на вратата, ще уреди нещата, без да влизат в обяснителен режим. Проблемът е, че малко драматизира авторката - животът й се разпадал. Предполагам, баба отдавна се е прибрала и дано им е спокойно вече. Бебето скоро ще е на 2 месеца, майката да е здравословно добре, там имаше нещо недоизказано.

# 178
Предполагам, че въпроса със свекървата не й е актуален вече, иначе щеше да пише в темата за развитието.

# 179
  • София
За съжаление има и нахални, моята е същата идва на гости и започва да ми размества нещата, или да чисти понеже ме вдига от сън и още не съм оправила. Ужас. Кажи им да си ходят, все някак ще се оправите. Никой не се е родил научен, ще поплаче, ще се помъчите, но сте му родители все ще се справите.
Защо я каниш в неудобно за теб време? Кани я тогава, когато е удобно и за двете ви.

Общи условия

Активация на акаунт