Голямо парче съсирек 8гс

• 394
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,
Искам да разкажа какъв ми е случая и ако някой е бил с подобни оплаквания да каже какъв е бил резултата.
Бременна съм 8гс има пулс бебчо, но от три дена имах кафеникаво зацапване без болки. Приета съм в болница на системи за кръвоспиращо , но въпреки това днес кървя имам болка и падна едно голямо парче съсирек.
Много съм притеснена , в момента ми слагат обезболяващи утре съм на ехограф , лекарката каза може да е почнало отлепване.
Ако някой е имал такъв случай моля да каже в резултат на всичко това дали всичко е свършило с щастлив край.
Благодаря.

# 1
Здравей, мило момиче, била съм два пъти в положението, в което си. И при двете ми деца имаше съсирек, отлепване на плацентата, на сака, извинявам се, тогава още нямаше плацента, тежко кървене в ранна бременност и лежане в болници за задържане. И двата пъти мислех, че губя децата месеци наред, защото знам колко е страшно да виждаш толкова  кръв докато си бременна и се очаква да няма такава. Слава на Бога всичко мина добре и тези кръвотечения до към петия месец при мен се овладяваха. Явно се случва по- често отколкото си мислим. При нас и двете дечица са инвитро и може и това да е имало значение, има някои усложнения тогава. Но искам да ти вдъхна кураж, да не се страхуваш, ако можеш, знам, че е страшно в болницата в момента,  но всъщност лекарите ще помогнат и правят всичко възможно в момента. Вярвам, че и при теб есичко ще бъде наред🙏

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 00:11 от TerraEK

# 2
  • София
При мен не се е случвало, но и двете бременности на братовчедка ми бяха с ужасни кръвоизливи. Не кървене, не съсиреци, а кръв на талази и от кървенето големи хематоми. Първия път беше с кървене от положителен тест до 6-7 месец, в 8 роди прекрасни близначки, които вече преполовиха студентството. Сега кървеше от положителния тест до 4 месец. Скоро предстои да роди още едно момиченце. Кървенето никога не е засягало бебетата.
Успокой се и се довери на лекарите. Те правят обикновено и невъзможното да запазят бебето, особено щом вече има и пулс.
Почивай и ги слушай.
Стискам палци да имаш "бебе инат", както казваха този път лекарите на братовчедка ми, учудвайки се как при толкова кръв то си мърда и рита спокойно на ехографа.
Дано и при теб е така.
Още 2-3 седмици се мобилизирай и около 12 г.с. вече бебето ще има плацента и опасността от хематоми ще се минимизира.
Успех!

# 3
Момичета, много Ви благодаря.
При мен тази сутрин на ехографа нямаше бебче.Снощи имах две големи съсиреци и кървене и всичко беше до там.
 За съжаление 😞
Сега ще пия хапче за изчистване на сака.
Започна със кафеникаво зацапване  , след което капки кръв последвани с болка и през нощта съсиреците. Та момичета има много теми за кафявото зацапване , но аз лично искам да кажа от опит, че не винаги е безобидно, обръщайте внимание веднага. Като цяло м.Септември имах диагнозата кухо яйце пак след кафявото зацапване след което кюртаж /9гс/и си пуснах изследване за тромбофилия. Веднага като видях двете чертички беше назначена терапия с фраксипарин всичко вървеше добре , до вчера имеше пулс , днес вече няма бебчо изхвърлила съм го.
Втори опит не сполучлив, за трето не знам какво трябва да се направи, може би и годините си оказват влияние /38/.
Сега следва да се види качеството на спермата ли не знам или да се откажа 😞
Успех на всички , които преминават от такъв период.
Всеки случай е индивидуален, така, че до последно имайте кураж.

# 4
Много съжалявам за загубата😞изпращам ти прегръдка, вяра и кураж, че всичко ще се нареди, ще имаш бебче, не се отказвай🙏знам, че сега е най-трудното и най-мрачното, но има и светлина. Казвам го аз дето толкова пъти бях на ръба на отчаянието и накрая се намери един от многобройните доктори, който да каже “ще имаш дете”. От теб се иска само да не се отказваш.
Правилно си направила, че си обърнала внимание на зацапването, далеч не винаги е безобидно, не е било и напълно безобидно дори, когато нещата са свършили със щастлив край при други хора. Висях по спешните отделения на София и през двете бременности повече пъти отколкото мога да преброя за зацапване или тежко кървене, защото никога не съм си помислила, че може да е безобидно. Така че, ти знаеш какво да направиш също, имаш майчинския инстинкт вече, запази го, за да посрещнеш твоята рожба, когато времето дойде.
Много сила, кураж и любов ти пожелавам и една светлинка, която да дойде скоро❤🙏

# 5
  • София
Съжалявам за загубата!
Дано скоро да успееш да имаш рожба!
Щом всеки път имаш кървене, иди в Националната хематология и направи сериозни изследвания.
Може да не е точно тромбофилия, щом фраксипаринът не оправ проблема.
При споменатата ми братовчедка се оказа синдром на фон Вилебранд - псевдохемофилия, при която е необходимо съсирване, а не разреждане на кръвта.
На годините ти няма нищо. Аз родих последното малко преди да навършат 48. Братовчедката също ще ражда месеци преди 48.
Само не се отказвай, наистина.
Ние със съпруга ми сме с диагнози безплодие и двамата, но 25 години сбъдвхме мечтат си за голямо семейство с много деца и минахме през над 20 процедури за това време. И з миг не съм мислила, че няма да успеем. И имаме наистина едно огромно семейство.
Кураж и да се похвалиш след няколко месеца!
Бъди позитивна и ще се сбъдне това, което целиш!

Общи условия

Активация на акаунт