Чхг стойности моля за съвети

• 708
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, мойта съпруга правим опити за бебе, до сега направихме сигурно 10 ЧХГ . Всеки път се увеличава
Последното много е високо 
След това бяхме,  на преглед в пирогов
И за съжаление,  др казва още не открива бременност...
Много сме объркани с мойта съпруга МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТИ

# 1
  • София
Колко много високо? Кога ви беше последната менструация?

# 2
  • Sofia
По принцип това е работата на ЧХГ по време на бременност - да се покачва, и то много.
Но ЧХГ 14717 е бая височко за бременност, която не се визуализира.

Защо в Пирогов? Те не се славят като добра гинекологична болница.
Отидете на още един преглед в гинекологична болница - Надежда, Токуда, Вита, Майчин дом или Шейново.
Трябва да се изключи извънматочна бременност.

# 3
Да, ако нараства много бързо, а не се вижда бременност е хубаво да посетите Майчин дом за второ мнение.

# 4
  • София
Ако тези 10 чхг са правени през 48 часа, стойността е добра.
Въпросът е този преглед кога е правен. При последното чхг или по-рано и защо точно в Пирогов, когато има достатъчно АГ болници и кабинети?
Ако прегледът е след последния тест и ако има повече от 10 дни закъснение, директно отивайте в Майчин дом.

П.П. Този тест е още от 3.03.2026. След това не сте ли потърсили друг лекар?

Последна редакция: сб, 21 мар 2026, 16:25 от Fever Ray

# 5
Тази стойност отговаря на 7 седмица, от 13 март до сега вече би трябвало да може да се види на ехограф.

# 6
  • София
Аз виждам 3-ти от телефона, но и 13-ти да е, трябва да има вече даже сърдечна дейност при тази стойност.
Изненадва ме, че само веднъж са посетили лекар.

# 7
  • Sofia
Горе в снимката на темата пише 13.03.
Но при тази стойност, определено трябва да се вижда нещо. Обаче зависи кога е бил първия ден на последната менструация.
Аз се съмнявам в апаратурата и АГ специалистите в Пирогов. Трябва си преглед от читав АГ в АГ болница.

Изненадва ме, че само веднъж са посетили лекар.
Щом отиват в Пирогов, значи не са много наясно с АГ прегледите.

ПП : Жена ти от декември насам всеки месец ли е със завишено ЧХГ?
Декември : ЧХГ 569,
Януари : 204
Тези 10 теста от кога са? От декември насам или от началото на март?
Ако това ЧХГ не е спаднало от декември (и няма бременност) е редно да се консултирате с лекар.

Последна редакция: сб, 21 мар 2026, 17:01 от Brin de muguet

# 8
Тази стойност отговаря на 7 седмица, от 13 март до сега вече би трябвало да може да се види на ехограф.
С горе долу същата стойност бях в 5+3 гс, та не е задължително да е в 7 седмица.

# 9
  • Sofia
С горе долу същата стойност бях в 5+3 гс, та не е задължително да е в 7 седмица.
И аз бях с близо 12000 ЧХГ в 5гс+0.

# 10
При един същ ходим на лекар,  всеки път нищо не открива при такива стойности....
Чхг не пада само се увеличава

# 11
  • Sofia
При един същ ходим на лекар,  всеки път нищо не открива при такива стойности....
Чхг не пада само се увеличава
От кога не пада това ЧХГ? Тоест от кога е завишено?
Завишеното ЧХГ не се свързва само с бременност.

Сменете лекаря!

# 12
  • София
Сашко, писа ми и на лични, че ходите само при един лекар в Пирогов. Виждам, че и тук си писал. В темата ще пиша аз, не на ЛС.
Колко пъти сте ходили и за какъв период от време?
Вероятно имате предистория, защото виждам тук коментар, че от месеци.
Сменете лекаря най-добре и то с АГ специалист в АГ болница.
Каква е причината точно в Пирогов да ходите? Там е спешно звено. Болки ли има жена ти, кървене, проблеми? То и за тях се ходи по спешност в Майчин дом, Шейново, Тина Киркова и т.н., а не в Пирогов.

Последна редакция: сб, 21 мар 2026, 17:33 от Fever Ray

# 13

Моля, без издребняване. Стойността съответства на 7 или 7+ седмици, но ако е примерно такава стойност в 5г.с. може да ознавача многоплодна бременост. В медицината няма абсолютни точни стойности. Има от-до, граници в които е нормално за определена седмица. Та от 17 хиляди нагоре е нормално за 7 г.с. , не казвам, че не може да е 8 г.с.

# 14
  • Sofia

Моля, без издребняване. Стойността съответства на 7 или 7+ седмици, но ако е примерно такава стойност в 5г.с. може да ознавача многоплодна бременост.
Също така може и да означава моларна бременност.
Без да знаем датата на ПРМ не можем да съдим за срока на бременността само по едно ЧХГ.

Общи условия

Активация на акаунт