Всичко за всички марки гел лакове - 34

• 32 956
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
Да споделя и своя първи опит с белещата база на БП.
На дясната ми ръка гел лакът се избели още на 6-я ден, след като ползвах тел за миене на съдове. После като свалях лака на всичките ми нокти се откъртиха частички от нокътната плочка.
Свалях го, както бях посъветвана в групата - с накисване във вода и избутване с дървена пръчица.
Преди това бях направила лаково каре без да доближавам краищата на плочката.
Моля за съвет защо се е получило така и може ли да се избегне за в бъдеще?
Или да преустановя ползването на тази база...

# 166
  • Варна
Да споделя и своя първи опит с белещата база на БП.
На дясната ми ръка гел лакът се избели още на 6-я ден, след като ползвах тел за миене на съдове. После като свалях лака на всичките ми нокти се откъртиха частички от нокътната плочка.
Свалях го, както бях посъветвана в групата - с накисване във вода и избутване с дървена пръчица.
Преди това бях направила лаково каре без да доближавам краищата на плочката.
Моля за съвет защо се е получило така и може ли да се избегне за в бъдеще?
Или да преустановя ползването на тази база...

Ноктите ни са различни и не е сигурно, че нещо, което при някой работи перфектно, при нас ще даде същия резултат.
За откъртването може да пробваш с полиране на ноктите с буфер преди нанасяне на карето. Ултрабонд в свободния край помага за беленето, но не е панацея.

Аз имах сходен опит с белещи се бази, като описаното от теб, пробвах 2-3 различни. Имам сухи и разслояващи се нокти и белещите бази винаги къртят парчета от ноктите + белене на 1 седмица.  След доста опити, спрях да се мъча с тях и ползвам нормална база, която свалям с накисване. За моите нокти е по-щадящо и с по-дълготраен резултат.

# 167
А ние чакаме да ги пробваш и да дадеш мнение. Blush Аз чакам полигелове и инструменти за кожички на Ur Sugar.
Чакам само формите за изграждане и се заемам, аз си взех този, но ме се струва ,че не е пълен до горе Rolling Eyes на допир е до тук
Скрит текст:

Нормално ли е да има толкова въздух?

# 168
  • Paris, France
Пипи Б, а ултрабонд сложи ли по свободния край?

Това, че ти е повлякло нокът се дължи на:

1. Много сухи нокти. Когато мажа непрекъснато с масло 2-3 дена и после лакирам не ми дърпа нокът. Мажеш ли редовно с масло? Ако ноктите ти са сухи това е много важно.

2. Ноктите не са добре полирани и имат стърчащи люспи. Отдавна не полирам и нямам откъртвания, но може да е причина.

3. Лакът за карето не изолира добре. Докато слагах слой база или 2 слоя база имах кървене. Спря когато смених базата с матов топ. Базата е направена да се скрепява с нокът. 2 слоя топ слагам, като чакам малко да поизсъхне първия преди да сложа втория. За мене това беше спасението. 2 слоя матов топ на Essie слагам. Тествана съм най-различни бази, слой база + слой топ, един слой топ - привличаше ми нокти. 2 слоя топ реши въпроса.

Не мога да предложа по-щадяща от Born pretty peel off в момента. Тествах IBDgel peel off, но ми се струва по-здраво скрепваща от БП. Сега ще тествам Canni. 

Беля много по-лесно когато сложа слой reinforce gel над базата. Когато направя бомбе с реинфорс седи по-дълго и се бели по-лесно.

# 169
Venislava, същия полигел бях поръчала преди време, сега чакам комплект с този и един от 30 гр. Шишенцата са доста малки, но чак полупразни не бих казала, по-скоро празни на 1/3. Бях мерила моето на кухненска везна и показа 18 гр, така че би следвало да е точно като количество. Това обаче не изключва да са пратили на друг по-празна бутилка, китайците не са особено по контрола на качеството. Пиши на търговеца и искай да ти върне част от сумата.

# 170
За 2-3лв няма смисъл да се занимавам, ще го пробвам и ако ми хареса ще поръчам пак, ти какъв комплект си поръчала , може ли линк?

# 171
  • София
Моите Нес-чета  си имат нова къщичка, много е удобна, за жалост на безумна цена, аз я взех за 4$. Ако някой види нещо подобно на цена до 5$ да пише, бих си взела още, размера е 17х21см. Simple Smile

https://www.aliexpress.com/item/1005001314223852.html?spm=a2g0s. … .0.27424c4dkMvKUJ

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 11:45 от nad_tab

# 172
За 2-3лв няма смисъл да се занимавам, ще го пробвам и ако ми хареса ще поръчам пак, ти какъв комплект си поръчала , може ли линк?

Поръчах комплект с продукт 30 мл от този линк. Моят е последният на предпоследния ред.

https://a.aliexpress.com/_mKVtVa9

# 173
  • София
Моите Нес-чета  си имат нова къщичка, много е удобна, за жалост на безумна цена, аз я взех за 4$. Ако някой види нещо подобно на цена до 5$ да пише, бих си взела още, размера е 17х21см. Simple Smile
Скрит текст:
https://www.aliexpress.com/item/1005001314223852.html?spm=a2g0s. … .0.27424c4dkMvKUJ

Страхотна е! От няколко дни търся същата - има за 30, 60, 70 шишенца, но под 12-15$ не мога да намеря в Али Sad

# 174
Пипи Б, а ултрабонд сложи ли по свободния край?

Това, че ти е повлякло нокът се дължи на:

1. Много сухи нокти. Когато мажа непрекъснато с масло 2-3 дена и после лакирам не ми дърпа нокът. Мажеш ли редовно с масло? Ако ноктите ти са сухи това е много важно.

2. Ноктите не са добре полирани и имат стърчащи люспи. Отдавна не полирам и нямам откъртвания, но може да е причина.

3. Лакът за карето не изолира добре. Докато слагах слой база или 2 слоя база имах кървене. Спря когато смених базата с матов топ. Базата е направена да се скрепява с нокът. 2 слоя топ слагам, като чакам малко да поизсъхне първия преди да сложа втория. За мене това беше спасението. 2 слоя матов топ на Essie слагам. Тествана съм най-различни бази, слой база + слой топ, един слой топ - привличаше ми нокти. 2 слоя топ реши въпроса.

Не мога да предложа по-щадяща от Born pretty peel off в момента. Тествах IBDgel peel off, но ми се струва по-здраво скрепваща от БП. Сега ще тествам Canni. 

Беля много по-лесно когато сложа слой reinforce gel над базата. Когато направя бомбе с реинфорс седи по-дълго и се бели по-лесно.

От два месеца се правя с гел лак и в началото полирах с буфер пила, но имам чувството, че дали от това или от свалянето на лака, ноктите ми много изтъняха, огъват се и се чупят лесно.
Затова вече избягвам полиране, матиране, ако мога.

Доколкото разбрах, база не слагаш, а 2 слоя топ. На Essie топът обикновен ли е или за гел лак?

Реинфорс съм поръчала, с цел по-голяма издръжливост на ноктите, бомбе не знам още как се прави,
като пристигне ще видим резултата.

# 175
  • София

Страхотна е! От няколко дни търся същата - има за 30, 60, 70 шишенца, но под 12-15$ не мога да намеря в Али Sad

Намерих, 4,5$, дано да е същата. Имай предвид, че е само за малки бутилки, Гелиш, Опи, не се събират!
https://www.aliexpress.com/item/32952738062.html?spm=a2g0s.90423 … .0.164c4c4dXIWtvJ

# 176
  • София

Намерих, 4,5$, дано да е същата. Имай предвид, че е само за малки бутилки, Гелиш, Опи, не се събират!
https://www.aliexpress.com/item/32952738062.html?spm=a2g0s.90423 … .0.164c4c4dXIWtvJ

Супер, мерси !!! Направо се изкушавам за 3броя Laughing
А на Claresa шишетата дали ще се съберат?

# 177
  • София

Нямам Клареса, пише fits for the bottom diameter of 17.5-19mm bottle, между 2 и 2,5см. се събират.

# 178
  • Paris, France
Пипи, карето се прави с обикновен лак. Съответно слагам обикновен, съхнещ на въздух топ. С бързосъхнещите топове  от сорта на Seche имам отлепване и мей не стават за целта. Този ползвам:

https://www.loreal-paris.fr/maquillage/ongles/top-coat/essie-top … &gclsrc=aw.ds

Щом след полиране ноктите ти стават меки правиш нещо грешно. Трябва да се полира, без много натиск, поне 2 минути на нокът, със шамоа или гумена пила. Да не вземеш да търкаш 2 минути с грапава пила! Може да останеш без нокти . Ноктите трябва да изглеждат като клавиши на пиано от слонова кост,все едно са лакирани с лъскав топ отгоре. След шлифоване,ко е нужно, можеш да махнеш праха и да сложиш олио за нокти преди да попиташ. Може и с прахове за японски маникюр, но тогава не се поставя гел поне седмица. Ето колко лъскави стават след полиране:

https://m.youtube.com/watch?v=T8JLdwFBUHQ

Като ноктите на горната ръка трябва да изглеждат:

https://www.sogirlyblog.com/2020/07/avis-manucure-japonaise/

От обясненията ти май матираш и шлифоваш, а не полираш.

# 179
  • София

Нямам Клареса, пише fits for the bottom diameter of 17.5-19mm bottle, между 2 и 2,5см. се събират.

Мисля, че ще станат.
Nad_tab много, много благодаря ! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт