Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 961
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!

За хрема, съм си напълнила едно чорапче с морска сол, което затоплям за 30 секунди в микровълновата и го слагам на синусите си. Ползвам физиологичен разтвор за нос и инхалации с лайка, може да се капе и ментова тинктура вътре. Иначе аз си сварявам чай от малки резенчета джинджифил (мисля, че за бременни е позволен, но не съм много сигурна) и  в него стискам лимонов сок, добавям мед и понякога слагам лъжица куркума - води се силен антиоксидант и се бори срещу възпалителни действия в организма. И разбира се от едно време познатата ни гъргара със сода. Изпозлвам чай от лайка+сода и жабуркам 2-3 пъти дневно.
Това са моите домашни и натурални методи срещу настинка. 

# 106
Щото е прекалено хубаво да е истина Joy
Щото пробваме от края на август,даже си мислих за тестова за овулация да взимам...мислех,че пък може да имам проблеми при забреняването...някви такива Astonished За това искам потвърждение,кръвен тест да си направя?

При мен бяха 2 чертички  след 5 години ...И тъкмо се бях предала и бях взела направление за хормони ,за да търсим причина  .Така ,че вярвай в чудесата !

# 107
Здравейте!

За хрема, съм си напълнила едно чорапче с морска сол, което затоплям за 30 секунди в микровълновата и го слагам на синусите си. Ползвам физиологичен разтвор за нос и инхалации с лайка, може да се капе и ментова тинктура вътре. Иначе аз си сварявам чай от малки резенчета джинджифил (мисля, че за бременни е позволен, но не съм много сигурна) и  в него стискам лимонов сок, добавям мед и понякога слагам лъжица куркума - води се силен антиоксидант и се бори срещу възпалителни действия в организма. И разбира се от едно време познатата ни гъргара със сода. Изпозлвам чай от лайка+сода и жабуркам 2-3 пъти дневно.
Това са моите домашни и натурални методи срещу настинка. 
Куркума на прах ли?

# 108
Здравейте!

Да! Същата, която ползваме и при готвенето. Има много рецепти и препоръки в Интернет за лечебните ѝ свойства Simple Smile

# 109
Внимавайте с куркумата! Не слагайте голямо количество, защото може да предизвика спазми на матката. Аз така в 3ти месец не знаех, че има и такова действие и си направих златно мляко - бадемово мляко с подправки, една от които е куркума. И после имах малко стягания на корема. Та не трябва да се прекалява с нея.

# 110
Момичета,кога започва следенето на тонове и от какво се определя кога да започнат?
Срещам много различна информация.

# 111
Зависи от лекаря. На мен започнаха да ми ги следят от 36г.с. С втора нормално протичаща бременност съм, не знам дали има значение.

# 112
При мен искат от 32. Simple Smile

# 113
При мен започнаха от 9тия месец ( 36та седмица )

# 114
При мен ще е 33 г.с. - водя се рискова бременност.

# 115
До колкото разбирам е по преценка на лекаря.Rolling Eyes При всеки е различно явно.

# 116
Моите започнаха в 29-та седмица.

# 117
  • Седмото небе
Няма точно правило-винаги е по преценка на лекаря. Но пък има и мамчета, които изобщо не ходят. Аз започнах в 36 седмица, в 38 гс бях с леки контракции и нормални тонове на бебка, нямаше и намек скоро да раждам. В 39 гс и точно три дни преди определената дата за секцио бях с перфектен запис- ни контракции, ни нищо, че и без разкритие. Точно 5 часа по-късно обаче контракциите започнаха, а на следващия ден в 13:11 девойката се появи на бял свят.

# 118
Аз също ще поясня, че се водя рискова бременност + бебенце с главичка в таза още в 28+6гс
Може би това оказва влияние кога да започне да се правят записи.

# 119
Моята АГ каза 32, 34 и от 36-та всяка седмица ако няма нещо притеснително да ме викнат по-често. Първа бременност ми е, като не съм имала зацапвания, ранни контракции и шийката ми си е 3см (30+4 съм сега).

Общи условия

Активация на акаунт