Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №69

• 30 565
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Плевен / София
Здравейте момичета

И от мен за тонус...

# 151
Браво, много се радвам за рейтинга Heart Eyes

И в социалните мрежи сме супер Sunglasses

Аз вчера по нощите гледах епизода, че сърце юнашко не трае Kissing Face Малко смесени са ми чувствата.
Не ми хареса, че са махнали евентуалната целувка между Баръш и Зейнеп, която беше във фрага, защото си я чаках с интерес. Исках да видя как от тази близост ще се стигне до защитата на Мехди в съда, но предполагам, че заради новата сценаристка се е наложило да правят промени в движение...

Ето я и новата госпожа сценарист - Серай Шахинер (Seray Şahiner). Писателка е. Не открих да е работила по някое известно дизи.

И сега по отделните моменти от епизода, които ми направиха впечатление:

- Това с блъскането на главата на Нух и Кибрит в стената, докато мислеха, че Мехди умира не го разбирам, но пък е олицетворение на манталитета им "вай, какво стана".

- Браво на Бъръш, че не позволи на Зейнеп да се обяснява за решенията си. Султан после добре ѝ обърна внимание, че я ревнува и това го дразни най-много, а не постъпката ѝ сама по себе си Kissing Face

- Дори Сакине прогледна за Мехди, но съвестта на Зейнеп я заслепява на моменти. Всъщност и аз не знам какво бих направила на нейно място. Да оставиш съзнателно човек да умре, т.е. да го убият, би тежало на съвестта на всеки, на Зейнеп още повече... все пак тя учи за адвокат, за да защитава хората, а не е съдия, че да ги съди Rolling Eyes Сложен морален казус. Каквото и да направи, винаги ще има някой, който да е недоволен от нея.

И тук отварям скоба, че заради жанра бягат малко от поучителните житейски послания, защото в действителност всяка връзка с насилника трябва да бъде прекъсната, според мен. Беа като професионалист в областта може да каже дали е така, ако има желание. Но нали сериал трябва да става. Можеби сценаристите си оставят място за избелването на Мехди, а може и Зейнеп да си учи уроците по трудния начин... Мехди изобщо не си е избил идеята за нея от главата.

- Сцената със Султан и чистенето на прозореца с вестника беше много добре измислена. Без да каже дума изрази позицията си. И терапията с картофите беше оригинална.

- Али Ръза добре изработи Емине като ѝ стисна ръката, докато му подаваше апарата за кръвно Satisfied Стар лисичок е той. Да видим дали така лесно ще успее да омае и Султанката Kissing Smiling Eyes

- На Нух започна да му идва в повече обсебеността на Джемиле от Мехди, но продължава да търпи. Не знам къде ще му излезе краят на това момче.

- Очакваме сестрата на Баръш и Саваш да се появи. Какъв ли персонаж ще бъде? Очакваме и вуйчото да изкара братята от дома-музей. Някак правя асоциация с дома на Мехди. Той се махна от него чак, когато загуби Зейнеп, а в случая Баръш ще се махне от музея, за да я спечели. Още една съществена разлика между двамата.

- Хубаво е, че Нермин си върна парите. Да видим това как ще се отрази на къщата.

И последно - най-интересни ми е как Баръш ще реагира на решението на Зейнеп да защитава Мехди. Не знам, доколко професионално е и дали няма да хвърли сянка освен всичко и на кариерата ѝ в кантората.

Прекрасен ден ви желая, момичета Heart

# 152
Привет Hug
Страхотен рейтинг! Hands Ok Hand

Самата серия е рано да я коментирам, преди превода.
Ще коментирам между  другото Simple Smile нали хаштага снощи беше "между другото" Simple Smile

Първо да започна с "любимката" Джемиле. Моят Мехди, моят Мехди...сякаш е любовник, а не брат.
Мюжгян беше по- скромна с "олум" моят син.
Опитвам се да я разбера, загуби сестра си, остана само с брат си от семейството/майка и не я броя- далече от Истанбул и болна/. Не разчита на новия си съпруг, а на брат си- така е свикнала или...но ми идва в повече...
Много самонадеяна- обещава от името на Мехди да си заминат от Инстанбул.
Та тя изобщо не познава брат си  и неговата мания по Зейнеп.
Той е само нейният съвършен Мехди, за всичко е виновна Зейнеп и само Зейнеп...

И да! Виновна е Зейнеп! Виновна е, че ги търпи и след всичко им прощава и помага...
Не ми харесва да стоят в дома на Зейнеп, наостриха уши, когато разбраха, че Нермин си връща парите, Кибритката шпионира и манипулира Зейнеп... всяка информация е добре дошла за нови изнудвания и манипулации.
Най- много ме дразни присъствието на Бенал! Не стига ,че живя при Нермин, в дома на Мехди заедно със Зейнеп, сега и тук се натресе.

В повече ми дойдоха и инцидентите с Мехди в затвора- веднъж, че два пъти, че и трети път, в който го натопиха.
Но го съжалих, защото няма свидетели, как ще се измъкне... мисля си, за този приятел на баща му, може би ще намерят"свидели" или ще подслушат престъпниците... Съжалих го, защото в случая не е виновен, а трябва да лежи много години.

Баръш бей остана сам в ресторанта. Зейнеп  го забрави! Да се беше обадила, дори тичайки към съда  или в колата, не, тя  го забрави, мислейки за Мехди!

А толкова са подходящи един за друг, с лекота и удоволствие общуват , точно скъсиха дистанцията и ... ще видим другата сряда Simple Smile

# 153
Flowers HibiscusМили момичета, подписвам се под всяка една ваша дума в коментарите за снощната серия.

При положението, в което се оказа Зейнеп - да е свидетел на драмата в болницата и човек да умира пред очите ѝ, а тя да може да направи нещо - тя няма друг полезен ход според мен. Беше единственият правилен за човек като нея. Оттам следаваше възможност да разделят пътищата си с Мехди, но те така се пресякоха, че не знам вече какво ни чака. Нещастието на някои хора е толкова всеобхватно, мащабно, неописуемо, че повлича като водовъртеж хората около тях. Нещастието на Мехди е такова - той сам с неговата житейска философия си навлича белите, но в момента така е затънал, че човек не може да остане равнодушен. Хеле пък Зейнеп! Така хубаво заплетоха интригата, че вече всичко може да се случи - Мехди-Зейнеп да се възпламени отново, Баръш-Зейнеп да угасне, но дано не стане така. Спирам да гадая, чакам решението на новия екип.

Да, липсата на целувката между Б и З в епизода не вещае добри дни за ЗейБар. Grinning

Баръш отново спечели симпатиите ми - въпреки разочарованието от действието на Зейнеп, веднага щом преодоля първата реакция, застана до нея отново. Хубав герой е той.

Кибритчето ме дразни най-много.

През цялото време виках на Нух: "Събирай багажа и бягай надалеко, Нух!", но той все още не ме чува. Grinning

...........................
Надписът в килията е следният: "Това е само началото, майстор Мехди!"

Наистина този му враг е силен. Всичко това не може да стане без участието на затворническата управа.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 13:43 от Дданни

# 154
Пак ще запитам - този враг седя и чака Мехди да влезе в затвора ли, че да почне да отмъщава. Де беше да наръгал Мехди преди той да отвлече Зейнеп. Ама нейсе, вероятно е заради сценария.
За това, че тя си оттегли жалбата като го видя умирающ - да кажем: съвест.
Но задето ги прибра у тях и задето се нае да защитава Мехди - няма оправдание.
Ще преповторя един от вашите коментари от снощи - можА да се нагримира и накипри, че даже и подаръка от Баръш свали от врата си, но не можА да звънне да го предупреди да не чака напразно в ресторанта.
Ето ви поведение, като на Джемиле - страх те е от реакцията на отсрещния и просто си траеш, сякаш бурята ще отмине сама по себе си. А после ще се увърта около офиса му да му се обяснява.
И да ви кажа честно още нещо сякаш видях (може би заради физионимията на Демет накрая) - сякаш е доволна да покаже, че може, че е добра, че се нуждаят от нея, че е единствения спасител на пропадналите Караджа. Нещо като женски вариант на "благодетеля" Мехди Уста.
Себе си не е оправила, но безплатно оправя бакиите на Мехди. Обяснението "няма кой друг" е напълно несъстоятелно.
Реално погледнато тя поема по пътя, който Мехди беше предначертал за нея - квартален адвокат на бандити и неплатежоспособни нехранимайковци.
Защото при толкова грижи времето за делата в кантората ще започне да не й стига, а и на Баръш търпението ще се изчерпа. Той и без това веднъж вече е бил пренебрегван от майка си. Реално в една връзка със Зейнеп ще се сдобие за роднини и със сем.Караджа, защото те няма да оставят никога Зейнеп на мира.
Малкия паразит Кибрит хич няма и да го коментирам.

# 155
  • Плевен / София

Реално погледнато тя поема по пътя, който Мехди беше предначертал за нея - квартален адвокат на бандити и неплатежоспособни нехранимайковци.
Защото при толкова грижи времето за делата в кантората ще започне да не й стига, а и на Баръш търпението ще се изчерпа.
Тук не съм съгласна. Гледала съм, а съм и чувала, че много адвокати приемат да защитават неплатежеспособни клиенти, като благотворителност от тяхна страна.
Зейнеп влезе с високо вдигната глава...жест да си придаде повече увереност....все пак не е пледирала сама до сега....
Защо свали колието...ще видим...а може и да се обадила по пътя на Баръш...Маже да не са ни дали всичко случило се от последните моменти....

# 156
Статия за Серай Шахинер на английски: - https://glli-us.org/2017/08/25/why-we-need-to-translate-seray-sahiner/

Изречение от статията: "Правата на жените и социалната справедливост заемат централно място в нейните творби; героите ѝ са жени - предимно от работническата класа, работещи в текстилната индустрия, която тя познава много добре, тъй като родителите ѝ са работели в нея, както и тя самата като оператор на текстилна машина. Героите ѝ са също така студенти и млади хора с професия, които работят в големия град, който много често е физически и емоционално враждебен към жените."

Звучи обещаващо историята ни да се пише от човек с позиция и социална ангажираност. Дано решението, което има за проблемите на Зейнеп, да съвпадат с нашето разбиране кое е най-добро за нея. И за Мехди, разбира се. Той има нужда от истинско решение на проблемите си, а не от Зейнеп.

Малко инфо за нея от IMDB: https://www.imdb.com/name/nm5485051/

Има участие в написването на няколко епизода от "Нашата история" и "Въпрос на чест". "Въпрос на чест" съм го гледала и много го обичам.

Била е част от екипа на Ейлем Джанполат, така че имаме приемственост, тя познава героите, проблемите им, участвала е в създаването им досега. Не е нов сценарист, който скача в непознати води. Поолекна ми малко, нищо че отрязаха целувката на Б и З.Grinning Надяваме се да дойде в един прекрасен бъдещ момент, когато между тях няма да стои толкова голяма преграда - виновната съвест на Зейнеп.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 14:28 от Дданни

# 157
Привет девойки! На мен си признавам, че ми е скучно с изключение на Султан. Много провинциално ми е всичко това. Да, има такива хора, но няма кой отвън да им реши проблемите. А какво ни показват - притичваме на тълпи да се впием във врата на някой който малко от малко се е закрепил. На мястото на Нермин не мога да изтърпя това чудо. Ще намеря някой загорял старец, но ще изведа дъщеря си от тази безизходност. Докато Нермин намира общ език и има търпимост към тази паплач. Писнаха ми затворите и началника на килията, писва ми от ножове в тоалетната- навсякъде едно и също. И Баръш се прави на идиот- хвани момичето за ръка и кажи- замини с мен. Забрави, обичам те, тръгвай с мен...Ама мечти. Филм да става, но ми е гадно.

# 158

Защото при толкова грижи времето за делата в кантората ще започне да не й стига, а и на Баръш търпението ще се изчерпа.
Тук не съм съгласна. Гледала съм, а съм и чувала, че много адвокати приемат да защитават неплатежеспособни клиенти, като благотворителност от тяхна страна.
Зейнеп влезе с високо вдигната глава...жест да си придаде повече увереност....все пак не е пледирала сама до сега....
Защо свали колието...ще видим...а може и да се обадила по пътя на Баръш...Маже да не са ни дали всичко случило се от последните моменти....

Дано не подхождам високомерно, но начинът, по който Зейнеп влезе в съдебната зала, веднага вдигна нивото на процеса. Освен абсолютно елегантен външен вид, с който показваш, че не си се явил между другото, спокойното извинение и заявяване на позицията си в процеса, веднага става ясно, че този адвокат няма да позволи процесът да се претупа на две-на три.
Така мисля, но ще видим...

# 159

Адвокатствайки на Мехди тя затъва в блато, от което се опитваше да се измъкне. Дава му фалшиви надежди, предстои й да се среща с него. Той само като чу, че си е оттеглила жалбата и напери глава да й се обажда, сякаш ограничителната му заповед също е оттеглена.
За да се бори за неговата кауза в съда трябва да оправдае агресията, която той прояви предната вечер към наръгания. Не сте забравили физиономията му като натискаше главата на човека в масата. При това положение как при следващата му проява на агресивност към нея самата ще подаде жалба и кой ще й повярва.
Про боно работят доста адвокати, да. Само че като си губи времето с неговите и на пропадналото му семейство дела кой ще й плати тока следващата седмица? Не сте забравили проблема с месечните разноски от миналата серия, предполагам.
ОК, да кажем че ще го защитава в свободното си време. Само, че не сте забравили че тя закъсня за работа още в първия си ден в кантората и от тогава на нея все нещо й се случва и тя заразява всичко да търчи по проблемите си. Хайде, докато бяха нейните лични, да кажем Баръш я харесва и преглъща. Ама тя от собствените си не се е отърсила и се нагърби да оправя битието на Караджови.
Разбира са това са си моите разсъждения по въпроса кое е неправилно в постъпките на Зейнеп. Тя е на този хал точно заради характера и изборите си. За съжаление с такива житейски избори човек не свършва професионално реализиран, материално осигурен и лично удовлетворен.

ПП Не съм против начина, по който изглежда в съдебната зала. Само срещу това, че според мен тя няма да се е обадила на Баръш, че ще защитава Мехди и няма да отиде в ресторанта.
И мисля, че тези свои активи (интелигентност, увереност и добър външен вид) би могла да използва за по-добра кауза. Би могла напр. да помоли Баръш да помогне с адвокат "про боно", или сама да потърси, или да приемат служебен защитник пък тя да се включи после. Само, че за тази цел трябва да се обърне към Баръш за съвет и да защити позицията си предварително. А тя предпочита да се обяснява и моли от после, точно като майка си и другите хубавици от махалата.
Хайде сега, ще оправдаваме Мехди. Вярно че го накиснаха, ама ако си ползваше мозъка нямаше изобщо да е там.
Ако толкова ценеше околните и искаше да се грижи за дъщеря си нямаше да си изпуска нервите пред провокациите на последния затворнически плъх.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 15:27 от dariVale

# 160
Малко инфо от Фейсбук групата "ДЕК" $ "ПОЧУКАЙ НА ВРАТАТА МИ" ®️. Текст и снимки от пост на Петя Иванова:

🆕 Завръщане на сценариста!
Дорук Еренгюл, който напусна проекта "Домът, в който си роден, е твоята съдба" след 14-и епизод, се е завърнал отново в епизод 28 на сериала. Той  ще си сътрудничи  със Серай Шахинер.
▪️п. с. В руските групи се обсъжда факта, че благодарение на него Мехди е жив, тъй като още в началото той е предлагал друго развитие на главните герои.

Какво означава за нас завръщането на сценарист от времето на любовта на Мехди и Зейнеп? Да видим.

# 161
Да видим новият екип сценаристи какво ще ни предложат Simple Smile

Демет и рекламата на 50 кв. метра  с Енгин  Simple Smile

# 162
  • Плевен / София
Изгледах серията отново с руско озвучаване/не онлайн...там превода се разминаваше много с кадрите/...Какво да кажа...Тягостно ми е като виждам как разпъват Зейнеп...Кибрит иска да има семейство...Джемиле повтаря само "моя Мехди", а за Бенал да не говорим....от друга страна Нермин и Баръш са прави, че Зейнеп трябва да отстоява своите права и спокойствие....но там по средата...извън правила и учебници по психология е сърцето на Зейнеп, което се чувства отговорно и не може да махне с ръка, и да остави Мехди да сърба това, което си е надробил...Затова тя взе трудното решение да се откаже от жалбата си, за да даде шанс на Мехди да остане жив.
Много ме е яд на Дилара...казах го още на онлайна...И тя като Джемиле не спира емоционалноо да изнудва Зейнеп..Джемиле се жалва, че са в безизходно положение...Защо стигнаха до там обаче...Да отварям ли старите тефтери...Няма нужда ...знаем защо Мехди продаде сервиза и бащината къща...за да гони Зейнеп и да "спаси" любовта си...
Свърши ли любовта на Зейнеп към Мехди?...Честно казано искам се да е приключила и в това отношение се надявам Зейнеп да остане твърда.
Продължавам да смятам, че поемайки защитата на Мехди Зейнеп иска да "изплати" последният си дълг към семейство Караджа и да може спокойно да поеме по своя път...Надявам се Баръш да разбере правилно мотивите, че както той има своите стени и не се открива лесно, така и Зейнеп има свои сметки за разплащане.
Иска ми се също Мехди да разбере правилно жеста на Зейнеп и да не търси втори шанс....Дано и СЦ не са решили да му го дадат, защото аз не му го давам...

# 163
Свърши ли любовта на Зейнеп към Мехди?...Честно казано искам се да е приключила и в това отношение се надявам Зейнеп да остане твърда.
Продължавам да смятам, че поемайки защитата на Мехди Зейнеп иска да "изплати" последният си дълг към семейство Караджа и да може спокойно да поеме по своя път...Надявам се Баръш да разбере правилно мотивите, че както той има своите стени и не се открива лесно, така и Зейнеп има свои сметки за разплащане.
Иска ми се също Мехди да разбере правилно жеста на Зейнеп и да не търси втори шанс....Дано и СЦ не са решили да му го дадат, защото аз не му го давам...

Точно така мисля и аз.

# 164
Гости, на мен все ми се струва, че Баръш ще се досети къде може да е Зейнеп и вероятно ще дойде и той в съда. Въпросът е дали пак ще изтълкува действията ѝ като "любов до смърт" към Мехди, или ѝ повярва, когато му обясни в офиса, че вече не е влюбена в Мехди, но иска-не иска имат общо минало + Дилара, затова е проявила милосърдие към него.

Баръш може да реши да ѝ помогне по някакъв начин за делото, убеждавайки се, че срещу Мехди действително има заговор (от тримата адвокати на другата страна трябва да му светне лампичката)... Евентуалното поемане на случай срещу противник като Вейси, няма как да не доведе до неприятности. Махленският адвокат си го каза в прав текст, че се страхува за себе си и семейството си...

От друга страна ще бъде интересно Мехди как ще изтълкува защитата от Зейнеп. За мен тя действително изстина към него и няма да ми хареса, ако сценаристите тръгнат пак да я събират с Мехди. Чакам с нетърпение първи фраг, за да ни подскажат поне малко на къде ще задуха вятърът Relaxed

Между другото много е мило, че Демет се е снимала с билборда за другия сериал на Енгин. По-късно такава снимка пуснаха Наз (Емине) и Каан (Саваш). Радвам се, че имат толкова хубави колегиални отношения и се подкрепат едни други Heart

Общи условия

Активация на акаунт