Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №69

 • 25 374
 • 738
 •   2
Отговори
# 165
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 602
Усети ме от раз Супер Катя Blush
Не писах повече за Баръш, защото ме досрамя от дългия пост.
Усетих още на онлайна,  че кварталния адвокат се уплаши, но това не попречи на Дилара да моли и да си пожелава Зейнеп да стане адвокат на Мехди.
Надявам се силно Баръш да е повярвал на Зейнеп.
Другото,което беше грозно от страна на Дилара е че Нермин трябва да помогне за спасяването на Мехди, защото е живяла в дома им.

# 166
 • Бургас
 • Мнения: 158
Много достойно поведние на Зейнеп, поне от това, което разбрах при оригиналното излъчване. Дали няма да има последствия поемането на защитата без да уведоми фирмата - все пак не е адвокат на свободна практика.
Запазвам си правото на мнение след бг превода.....нещо ми се разбърка в главата Yum

И за най-нетърпеливите - 28 серия с руски суб.
https://turkru.tv/moy-dom-21-seriya1.html

# 167
 • Мнения: 1 290
Да, Гости, имаш право. От думите на Джемиле и Дилара излиза, че добро се прави, само за да ти се върне. И ако на другите хора светът не се върти около вечните проблеми на Мехди, са неблагодарници...

Този тип емоционално изнудване като желанието на Дилара преди да духне свещичката е ужасно. Знаят много добре, че съвестта на Зейнеп е слабото ѝ място и все там я удрят. Според мен, тя отиде да прибере само Кибрит, но когато малката отказа да остави "сестра си", на Зейнеп ѝ се наложи да подкара буса с цялата рода. Все пак сърце не ѝ даде да ги остави на улицата.

Признавам си, че малко се ядосах на посоката, в която решиха да развиват образа на Зейнеп, но ако се поставя на нейно място, вероятно и аз не бих постъпила по по-различен начин Rolling Eyes Този сериал действително ме кара да се замислям за някои неща.

# 168
 • Мнения: 560
Момичета!
Изгледах епизода с руски субтитри. За първи път ще кажа, че Мехди просто не е достатъчно умен, в това число и  да разбере какво го чака в затвора. Само една горделивост, която му пречи да види дори очевидните неща. Нещо повече, той не слуша какво му говорят хората, които са в затвора и които са на негова страна. А уж изпитва толямо почитание към тях. И в първата килия му подсказаха, а във втората направо му казаха откъде идва заплахата и какво може да му се случи.  Мехди чак в единичната килия разбра, че нещата са вече много сложни. Освен това за първи път си мисля, че и Нериман и Баръш са прави, че той е сериозна заплаха за Зейнеп: Това, което си спомни след като се върна към живота беше какво му обеща Зейнеп - че ако се предаде може да опитат отново?!? Откровено казано, аз съм разочарована от Мехди. Макар и чак сега. Дотолкова се мислиш за велик, че даже рефлексите ти за самозащита да не се активират...Това вече не го разбирам...

# 169
 • Мнения: 3 313
Днес завъших предишния епизод и започнах последния, но съм още в началото.
Ще коментирам малко по-стари неща, докато не съм ги забравила.

mari08, точно ГОРДЕЛИВОСТ! Комплексар без да осъзнава своята безпомощност, която във собствените му очи е ЗАКРИЛА И ЗАГРИЖЕНОСТ за другите!
Първо да кажа колко ме дразни Зейнеп с това нейно непрекъснато търчане при Баръш да му се обяснява! Човекът движи голям бизнес, от него зависят много фирми и хора, а тя си мисли, че нейните проблеми са най-важни. Това й е от махалата, където само се дрънкат (не пиша - говорят) едни и същи обяснения и са си чисто губене на време.
Мехти си намери оправдание (за пореден път както винаги другите са виновни), че е толкова зъл и гневен!
Имаше коментар, че може Баръш да помага на Зейнеп защитата на Мехти, но ако Мехти разбере веднага ще проговори неговата горделивост и ще се откаже от защита и пак ще гледа и въздиша като най-голямата жертва и страдалец.
Сетил се и че има дете!?!?!? Когато това дете се раждаше, той КЪДЕ беше!?!?!? Джемилето като я видя да се лензи на бебето и ми се повдига. Забрави колко не искаше това дете да се роди!
Да напиша и още за Джемиле. Тя съзнателно ИЗЛЪГА Зейнеп, че ще напуснат града. Мехти няма никога да се съгласи на това, а и Бенал не е съгласна, защото направи неодобрителна физиономия.
Детето истински го съжалявам, когато порасне. Ще има избухливия й баща-скандалджия да бие поред всичките й приятели и ухажори.
Чудя се защо никой не му зададе въпроса на Мехти - как ще се почувства и какво ще направи, ако 15-16 годишната му дъщеря бъде отвлечена?!?!?!?!?!? Ако беше детето момче пак бих го съжалявала, защото с такъв баща и то ще стане същия хулиган.
Дилара ми е антипатична и поведението й не е на 18 год. момиче. По-скоро на 8 годишна глезла. Разликата със Зейнеп е може би около 10 години, ама това глезено АНЕ и товаа незряло поведение ги разделят на светлинни години. Тя и Зейнеп има вина, защото трябваше от самото начало да я третира като приятелка, а не като дете, дъщеря.
Много са й грешките на Зейнеп и продължава да прави нови. Сакинето се осъзна, ама тя кралицата-слънце трябва да огрее всички. И защо винаги Нериман трябва да й прощава и да я разбира. Ония сем. Караджа никога не са се опитвали да я разберат, а само се тръшкат да бъде на тяхното.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 17:36 от mery_poppins1

# 170
 • Мнения: 9 103
Много сте прави, момичета. Мехди е толкова горд и самовлюбен, че не включва разума в действие, когато е нужно. Вярва, че решимостта му да се справи с проблемите е достатъчна. Така подходи и към Зейнеп - реши, че любовта му е достатъчна да компенсира всички слабости. Най-малко разчита на най-важните качества - разум, съобразителност, способност да предвижда развитието на събитията.

Да, Зейнеп прави много грешки. Ако приемем, че сценаристите ни показват толкова, колкото е нужно за възпитанието и грижата за Кибрит, то нито Зейнеп, нито Мехди я сложиха на главно място. Тя си остана саморасляче, което се самовъзпитава. Зейнеп не беше толкова длъжна, колкото Мехди. Той не изпълни дълга си към Кибрит.

Забелязахте ли Нермин как си държеше ръката в една сцена, сякаш се схваща или изтръпва? Аз го забелязах, но го бях забравила. В Туитър тази снимка ми припомни. Може би планират да се случи нещо със здравето на Нермин.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 18:58 от Дданни

# 171
 • Мнения: 3 313
Дданни, тя Нермин няколко пъти си държеше така ръката. Ив началото на епизода когато отидоха с Баръш в болницата

# 172
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 602
Утре ли трябваше да имаме фраг или тази вечер?

# 173
 • Мнения: 1 290
Миналата седмица фрага го пуснаха в събота. Тази как ще сме не знам Rolling Eyes Дано още днес ни зарадват, че ми е много любопитно вече.

И аз мисля, че Нермин е в нещо като прединсултно състояние. Само това липсва на всичката хубост...

# 174
 • Мнения: 9 103
Нермин беше болна от нещо още в първите епизоди на Дома. Зейнеп ходеше да ѝ дава лекарства. Не помня дали казаха тогава от какво е болна, дали е някакъв психически проблем, или физически, но впоследствие спряха да акцентират на болестта ѝ. Ако сега се разболее, може би ще оставят Зейнеп съвсем сама, без подкрепа, в ръцете на майката, която я е родила, а не отгледала.

# 175
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 602
Нермин беше болна от нещо още в първите епизоди на Дома. Зейнеп ходеше да ѝ дава лекарства. Не помня дали казаха тогава от какво е болна, дали е някакъв психически проблем, или физически, но впоследствие спряха да акцентират на болестта ѝ. Ако сега се разболее, може би ще оставят Зейнеп съвсем сама, без подкрепа, в ръцете на майката, която я е родила, а не отгледала.
Мисля, че я беше страх да стои сама в къщата...Екрем нали и казваше да ляга да спи спокойно, защото дома е добре обезопасен....Всички тревоги по развода и открадването на наследството и не на последно място станалото със Зейнеп може да даде отражение на здравето на човек с по лабилна психика. Не ми се иска да я губим като образ, защото подкрепата на Сакине е от ден до пладне....До следващото появяване на бащата на Зейнеп.

# 176
 • Мнения: 3 313
Привет, момичета!
Аз като нетърпелива, изгледах епизода на руски. Не успях добре да чуя мъжкия превод, та ще чакам със субтитри.
Да драсна 2-3 реда докато не са пуснали фрага.
Джемилето е като махленска лисица. Те не искали да идват в къщата при жените, ама Зейнеп толкова настоявала и чак се качила на микробуса и те какво да правят, и идват. Пак се измъкват и на Зейнеп прехвърлят решението. Забелязали ли сте, че има хора, на които им правиш услуга, а те нарочно почнат да повтарят, че не е трябвало така. И ти започваш да ги убеждаваш, ама как така ще ни пречите (както в случая) и едва ли не ти вменяват вина, че си ги накарал да приемат помоща ти. Точно от тези хора е Джемиле.
Много  ми стана интересна като започна да се вайка, че Мехти не можел да работи за друг човек, че не можел да търпи да има началник! Ми, такъв е! Скандалджия, наперен петел, който не се съобразява с никой и нищо. Детето му гладно ще стои, ама той няма да работи за друг, а ще върти броеницата и ще въздиша, как не го разбират.
Зейнеп - вече и аз се убеждавам, че тя е Мехти в образа на жена (някой беше споделил такова мнение). Не може всички, които са били в живота ти, да се чувстваш длъжна да им се притичваш на помощ. Животът ни събира и разделя в различни етапи с различни хора. Няма опция да си запазиш всичките познанства, които си имал! Тя защо не попита напр. за Фарук, нали и беше годеник. Всички зачерква, само тези от махалата НЕ.
Не знам дали се обади на Баръш (като излезе от вкъщи се обади по телефона, но не се разбра на кой), който остави да я чака, но ми направиха впечатление думите му към нея - ако нещо се случи във връзка с Мехти, веднага ми позвъни!
Дано му се е обадила, а не да се прави на много разбираща адвокатка и сама да оправя бакиите на Мехти. Отсрещната страна има 3 адвокати и то със стаж, така че не мисля, че сама може да се справи с намиране на доказателства, водене на делото и т.н. Както разбрахме от адв. Хюсейн (така ли се казваше), делото вече е преобразувано в опит за убийство и хич няма да е лесно да докажат невиността на Мехти.
Да спомена и Султан, че ме дразни с това със всички да е в добри отношения. Отделно при проблем не се оитва да мисли, за да се намери решение, а веднага скача, започва да се друса на кючек и да вика, че всичко ще се оправи. Те от махалата все така чакат. Загърбват проблема и чакат да се саморазреши. И за наема два месеца не са плащали, ама чакат да падне нещо от небето, за да се сетят, че имат задължения в този живот, а не само изисквания!

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 16:57 от mery_poppins1

# 177
 • Мнения: 9 103
От продукцията казват добре дошла на героинята Озлем Тунахан Пойраз (Ебру Джюндюбейолу) - т.е. сестрата на Баръш.


Млада, образована, със семейство и деца - да видим какъв пример ще вземе от нея Зейнеп. Не знаем нищо за нея, но тя вероятно ще донесе със себе си нещо от света на Нермин. Да натегне още малко върху везните влиянието на света на образованите и еманципираните от махалата хора.

Няма нищо лошо в махалата и аз използвам думата само като нарицателно за ограниченото мислене, което не допуска нищо различно от това, на което самото то е свикнало. Иначе в махалата живеят хора със своите мечти, тревоги, радости и скърби, и колкото и да са простички и обикновени, те са ценни и заслужават уважение. Да препечелиш с честен тежък труд, да поддържат дома си чист и уютен за децата и семейството, да възпиташ деца, които ще се трудят, без да се оплакват и няма да прибягват до престъпления, за да изкарат бързи пари - и това са дребните радости на обикновените хора, които заслужават уважение. Да ти е чиста градинката, да си изгледаш сериала, да не се караш със съседите, да си готов да помогнеш, когато съседът има нужда - някои хора живеят щастливо и мирно с такива неща. Няма лошо! Махалата ги приютява.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 18:08 от Дданни

# 178
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 602
От продукцията казват добре дошла на героинята Озлем Тунахан Пойраз (Ебру Джюндюбейолу) - т.е. сестрата на Баръш.

Тя обаче май ще се бърка между нашите
Дано тази вечер ни пуснат фраг

# 179
 • Мнения: 9 103
Фраааг, момичета! Отивам да му слагам субтитри.
https://www.youtube.com/watch?v=b0MZwWGajNQ

Само два акцента, че нямам търпение да ги споделя с вас:
Нермин ги пита Караджови на масата: "Как мина днес в съда без адвокат?" Grinning

Баръш към сестра си: Намерихте ли къща?
Сестра му: Остави къщата. Прехваленият ви диамант се оказа фалшив!
 (Зейнеп има предвид, предполагам! Може да съм чула неточно, говори с акцент "дамата"! Нали е живяла в чужбина.)

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 18:30 от Дданни

Общи условия

Активация на акаунт