"Обичам" Топлофикация - тема 5

• 33 523
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Много странен случай - плащам сутринта сметката през профила ми в ипей но ми дава, че няма такава сметка. А аз я виждам Neutral Face Реших, че е технически проблем, затворих страницата и сега, час по-късно пак реших да пробвам - сметката е изчезнала.  Някакви идеи какво се случва?

Имам същия случай от сутринта, на каса на изипей. Казват ми , че нямам сметка за плащане, а аз я видях, че има.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 16:47 от monii

# 676
И хазяите не са, питах ги. Супер странно. По принцип така става около последно число, когато махат отстъпката, но не е това случаят. Ипейците също ги питах, също не знаят, но казаха, че ще проверят и върнат обаждане.
П.п. тъкмо ми звъннаха, някакъв генерален проблем със сметките на тоолофикацията е имало, вече е оправен. Даже успях да платя през профила ми в ипей.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 13:27 от Нарцùса

# 677
Здравейте, на квартира съм и искам да си спра парното (Топлофикация София) да не плащам за април никакви пари, понеже няма да ме има целя месец. Мога ли да го направя това, и каква е процедурата.

# 678
Здравейте, на квартира съм и искам да си спра парното (Топлофикация София) да не плащам за април никакви пари, понеже няма да ме има целя месец. Мога ли да го направя това, и каква е процедурата.
Не, не можете. Можете да не си платите сметката за април. Ако тя е прогнозна (имате разпределители на всеки радиатор), няма лихва. После ще си платите изравнителната сметка. Това, че няма да Ви има, не означава, че нямате такса сградна инсталация, която влиза в прогнозната сметка.

# 679
Не, не можете. Можете да не си платите сметката за април. Ако тя е прогнозна (имате разпределители на всеки радиатор), няма лихва. После ще си платите изравнителната сметка. Това, че няма да Ви има, не означава, че нямате такса сградна инсталация, която влиза в прогнозната сметка.

Здр, мога ли поне да поискам да ми намалят сумата прогнозната сметка за Април.

# 680
Хазаинът няма да е съгласен да не плащаш сметките си. Плати си я, твое е задължението.

# 681

Здр, мога ли поне да поискам да ми намалят сумата прогнозната сметка за Април.
Не, не можете. Ако искате плащате прогнозната, ако не искате -не плащате. РАзберете се с хазяите.

# 682
През април обикновено не са високи сметките. При топло време може и още в началото на месеца да спрат парното централно, така че няма защо да се притесняваш от висока сметка. Винаги можеш да проточиш с месец плащането. Когато изготвят изравнителната вече ще се види дали имаш да доплащаш или ще ти връщат и ще реагираш съответно.

# 683
Не е коректно спрямо наемодателя й. Ако напусне преди изравнителните, ще остави неплатени сметки и ще завлече човека.

# 684
  • София
Не е коректно спрямо наемодателя й. Ако напусне преди изравнителните, ще остави неплатени сметки и ще завлече човека.

Но пък ще загуби депозита.
Дано наемодателя е сключил добър и защитаващ го договор.
Който не иска парно - да си търси квартира без.Поне това е лесно.

# 685
Ако има депозит.

Не ми е коректно на мен, ако беше нейно жилище, да не плаща и 2г. Когато си се задължил да плащаш сметките на наето жилище, си ги плащаш...в срок.

Първо с наемодателя е редно да обсъди въпроса. После с топлофикация и бгмама..така мисля.

# 686
Видях че доста ме критикувате какъв лош наемател съм, питах понеже мисля че съм доста напред с парите и ако напусна квартирата губя тия пари. Мисля че съм напред понеже януари ме нямаше цял месец в квартирата и накрая платих сметка все едно съм ползвал, аз бях спрял парното.

# 687
Видях че доста ме критикувате какъв лош наемател съм, питах понеже мисля че съм доста напред с парите и ако напусна квартирата губя тия пари. Мисля че съм напред понеже януари ме нямаше цял месец в квартирата и накрая платих сметка все едно съм ползвал, аз бях спрял парното.
Трябва да се разбереш с хазяите да ти покажат изравнителната сметка лятото и ако има за връщане, да ти ги дадат/приспаднат...
Такъв е законът и докато не излезе реалната сметка, нищо не е ясно.

# 688
И мой наемател мислеше че е напред и пускаше само вечер, по думите му, но излязоха 100 лв за доплащане на изравнителната сметка.

За това и депозит се връща след излизане на изравнителната сметка, а не при напускане.

# 689
  • София
Топлата вода според мен е по-голям разход от парното в една сметка, поне при нас е така. Лошото е, че изравнителната е един път годишно, докато не сложат всички дистанционни уреди така ще е.

Общи условия

Активация на акаунт