ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 073
  • 790
  •   1
Отговори
# 150
Както в повечето житейски ситуации, няма правилен и грешен подход. Зависи от детето, както и от човека насреща. От намеси и ненамеси на майка ми съм си изградила един извод-детето ми да знае, че може да разчита на мене, да знае, че подхождам добронамерено.
Аз лично имам два примера-в единия случай майка ми се намеси рязко, във втория-нула внимание. И двата бяха травмиращи, но ако за намесата и сега говорим забавно, за ненамесата още имам травма.
Първи случай-аз съм в 7 клас, ще кандидатствам в ЕГ (тогава не се кандидатстваще от всеки, но не можеше и всички езици. Влизаше целият успех от 7 клас, конкуренцията беше голяма, местата малко. ) Аз безупречна и без проблем по всичко. С едно изключение-в 6 клас скъсах сухожилие на тренировка, зарязах спорта, в който и без това не бях добра и малко напълнях. Очертова се 5 по ФВС, в интерес на истината и 5 ми беше много. Иначе, освен че учех съвестно, рисунките ми на градска изложба, пеех в хор, свирех в училищната музика, рецитирах на всички фестивали. Майка ми да вземе да отиде при учителката по физическо, буквално да се моли за 6. Учителката е за първа година  и е бивша ученичка на майка ми. Тя затова си позволи и за още нещо. Приятелката ми полурускиня и с руско гражданство, тогава това звучене като сан. В ръцете абсолютно схваната. В 6 клас учителката по рисуване и писа един два пъти 3 и в 7 вече не беше в училището. Но в 7 клас само 6 и майка ми съзряла "великата конкуренция" в разлика от... 10 стотни. Учителката по ФВС споделя с класната и класната ме прави на нищо публично. Сълзи, сополи, обиди. В крайна сметка не ми попречиха тези - 10 стотни, ама някак развалиха отношенията ми с майка ми тогава. Днес мъжът ми се хили и казва на детето да ходела баба му да се разправя с учители(тя може вече да върви само до кварталната градинка)
Това днес ми е смешно.
Другото ми е травмиращо
Вече съм в ЕГ,  големи изисквания и конкуренция. Една буквално луда(съжалявам, вече покойница) изпитват мен и още едно момиче от класа - физика. На мен 3, на нея 2.Добре, толкова сме знаели. Но тя ни държа на дъската с обиди, крясъци, простотии. Майка ми грам не се намеси. Всеки вторник и четвъртък от момента, в който взема автобус от "Полиграфията" до "Почивка", който знае Варна, не малко разстояние, аз изпитвах зверски болки в корема, гадене, сърцебиене. Още повече, че обидите и крясъците продължиха и към други деца. Имала съм великолепни учители, на които дължа много и ги обичам като майки. Но това отношение трудно търпях. Като почнах да пиша по форуми, си казвах защо тогава е нямало мрежи, да споделиш, да ти олекне. Веднъж, в 6 клас питам сина си дали го е страх да ходи на училище, той само дето не се попика от смях.
Момичето с 2 в този злополучен ден, години по-късно роди дъщеря, на която съм кръстница. Тя записа нашата гимназия. И също се кокори, когато с майка и разказваме как сме изпитвали буквално животински страх в училище в часа на въпросната.

Дълго стана, но след като една майка припознае несправедливост, редно е най-малко да изрази позиция. Не да се моли, не да изисква, просто да изяснява ситуации. Връзката ученик-учител не е така равностойна като учител-родител. Не случайно и законът според възприятия и волеви действия разграничава възрастови групи.

# 151
  • Между гори и планини
Светкавица, ама ние сме били съседки като деца. И аз съм района на пирографията.
Майка ми никога нищо не направи за мен в училище. Аз също бях много кротка, но проблеми са ми били съученици. И аз ходех с гадене на училище. Когато физически ти е толкова гадно, трудно мислиш за уроците. Аз лично се преместих в друг клас. И Стиви го местих, тогава учителката го прие лично , понеже му беше класна. Тя историята е много дълга, аз разказах края.
И понеже моята майка никога не се застъпи за мен, гледаше едни шестици и толкова, ми е останало като травма. Моето дете, трябва да знае , че не е само! Винаги ще има гръб на който да се облегне, да сподели, да го изслушам . Аз съм най-големият му критик и най-голямата опора.

# 152
Не виждам защо чакаш и не поговориш с тази учителка. Аз бих писала по скоро, ама това си е моя особеност - не обичам да говоря по телефона с непознати или малко познати Simple Smile Особено аз да им звъня. Но в школо бих писала въпрос какви са проблемите на детето ми, за да има тези не толкова добри оценки. Разбира се не да се карам, а просто въпрос. Ако няма реакция или смислено обяснение, вече ще е нужно да се говори на живо или с класен, директор. Но не и да се оставят нещата така. Не виждам как едно срамежливо дете ще си отстоява правата и на какво ще го научим, като го оставим да си се опаря само.
Представих си, че в ситуация да видя как бият детето ми, го оставям да се научи да се оправя само със ситуациите в живота...Е как ще гледам отстрани? Да и това е крайно, но няма как да виждам несправедливо отношение и да не реагирам. Сигурно ще има хиляди случаи за които няма и да разбера и ще се справят сами, но когато мога и имат нужда от подкрепа, ще помагам!

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 15:49 от MollyBy

# 153
  • у дома...
Влизам да се похваля с девойката. Има 5 на класното по испански. На диктовката има 8/10. На граматиката е 10/10. На текста четене с разбиране има една грешка. И все още ѝ е трудно да схване тънките нюанси в изразите. Грешка има при въпроса "какво работи" и с " какво се занимава". Ама аз съм горда. При 62 въпроса, текст четене с разбиране, текст слушане с разбиране и диктовка на нов език си е супер! Цар Лъв не е.

# 154
Просто_майка, браво на момичето ти! Страхотно се е справила за нов език в условия на ДО! Поздравления.
Цар Лъв като не е доволен да вземе той да направи класното по-добре. Joy

# 155
  • Между гори и планини
Просто майка, браво на Ани! И все по- добре ще става!

# 156
  • sofia
Вие по математика до къде се стигнали? Имам чувството, че леко се изостава, защото сме на разлагане на линейни множители, обаче подготовката си върви сериозно и всеки път доста хора са изпитвани.

# 157
  • Между гори и планини
Вие по математика до къде се стигнали? Имам чувството, че леко се изостава, защото сме на разлагане на линейни множители, обаче подготовката си върви сериозно и всеки път доста хора са изпитвани.

Разлагане на множители на биквадратни уравнения. Редовно действа Детерминатор и Дескриминация 🤣

# 158
  • софия
При нас последното контролно беше на квадратни уравнения. Не знам това къде в програмата се намира.

# 159
На формули на Виет са!

# 160
По математика са на корен квадратен. В петък им предстои да правят контролно.

# 161
Нашите тази седмица започнаха с корените.

# 162
  • у дома
На формули на Виет са!
И при нас.

# 163
  • о`майна лунна нощ е
Депресантата Wink е непозната на набора. Май за корени ми говореше като го питах къде са.
Двойката се оказа на думи, както и предположих. Днес е била редовната петъчна контролна. В понеделник май ще го изпитват отново. Да видим какво ще направи. Днешното прибиране го заварих да учи думи. От скука ще вземе наистина да му влезе нещо в главата.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 21:24 от `ТуиГ

# 164
Извинете ме, не се стърпях да споделя във връзка с днешната ни дискусия:
Скрит текст:
С молба да се приеме с необходимата доза чувство за хумор. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт