ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 119
  • 790
  •   1
Отговори
# 570
Я! Ставам тази сутрин и с изнанада разбирам, че форумът се е превърнал в съдебна зала за упражняване на пледоарии. Интересно.
Виждам, че съдът се е произнесъл и съответно всички ще трябва да се съобразим с неговото решение, тъй като няма никакъв смисъл от обжалване. Знаем, че съдебната система у нас работи доста неефективно, доказано неефективно.
Виждам, че съдът от своя страна е затвърдил и функциите си на радиоточка, буквоядна, съсредоточена единствено и само в буквата на закона, което е разбираемо и присъщо за съда.

Извинявам се, че не пиша по темата за образованието. Нека ако администраторите преценят ме насочат в точната тема, където се обсъждат проблемите на съда.

Хубав ден и бъдете здрави! Hug

# 571
Нямам нищо против всички да се върнат присъствено, но при спазвани мерки за сигурност. Видно е, че това не може да се случи. Няма пари за качествена дезинфекция, пречистватели на въздуха.  За голяма част от боледуващите не е проблем да се разхождат навън с леки симптоми. На един маските му пречат, друг настива от отворен прозорец.
Скрит текст:
Какво значи "паниран' човек? Кой е по- паникьосан- този, който спазва мерките и продължава да се радва на живота, или този, който вярва във всякакви конспирации и си мисли, че от една година не е живял. Пък и ще го затворят за още една. На кого му е по- тежко? Такава е ситуацията, с общи усилия можем да си върнем добре познатото ежедневие, но е достатъчно да повярваме, че имаме общ проблем. Възможно е да сме преминали през него, да нямаме възрастни близки, за които да се притесняваме, но живеем и сред други хора.
Избирам да се доверявам на специалистите.
Моите деца ще се върнат присъствено в училище, когато здравните власти разрешат. Само се надявам решението да бъде взето след внимателен анализ на ситуацията, а не заради предстоящите избори.

Ето една точка, по която мисля, че има жшанс различните позиции да се срещнат.Не мисля, че е видно това, което пишеш нататък, обаче. Няма как при всяка хрема или кашлица да се стига да поголовно затваряне на училища и класове.
Разумната граница между увреждащата паника и безхаберието е всеки да си знае работата, да не си вре носът в чуждия живот и да се приложи това, което бе в началото на учебната година. Смятам, че нещо такова и ще стане на практика.
Децата са си по класните стаи, с различни междучасия. При установени определен брой случаи в клас/училище - ТЕ минават на ДО. Защото иначе ще се влачат безсмиселно така нещата до безкрай. И вредите ще продължават да се наслагват, без проблемът с вируса да се реши. Той, така или иначе, ще си се движи по неговия си план. Защото хората не могат да го управляват. Колкото и да им се ще.

Скрит текст:
За думите, за които питаш, просто правя препратка към речника:
http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC
"панѝраш, несв. и св.; Какво. Пържа нещо, като предварително го потапям в яйца и галета. Панирам кашкавал.
панирам се. — Жарг. Много се изплашвам, изпадам в паника."
http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA … D1%81%D0%B0%D0%BD
Изобщо няма да губя време да обяснявам ясни и писани официално неща.

Скрит текст:
Я! Ставам тази сутрин и с изнанада разбирам, че форумът се е превърнал в съдебна зала за упражняване на пледоарии. Интересно.
Виждам, че съдът се е произнесъл и съответно всички ще трябва да се съобразим с неговото решение, тъй като няма никакъв смисъл от обжалване. Знаем, че съдебната система у нас работи доста неефективно, доказано неефективно.
Виждам, че съдът от своя страна е затвърдил и функциите си на радиоточка, буквоядна, съсредоточена единствено и само в буквата на закона, което е разбираемо и присъщо за съда.

Извинявам се, че не пиша по темата за образованието. Нека ако администраторите преценят ме насочат в точната тема, където се обсъждат проблемите на съда.

Хубав ден и бъдете здрави! Hug

Лично аз поставям в скрит текст излияния, като горното, които нямат пряко отношение по обсъжданото и съдържат основно лични обръщения и нападки.
Виж си квалификациите - тук и в предходни постове. Преброй ги. Да видим ти такива колко и какви получи? В този и предходните ти постове. Вероятно няма да го направиш, трудно ще ти бъде.
Няма нужда да ти ги подчертавам. Роля на правораздаване го играеш точно ти и няколко други, които държите непременно личната ви гледна точка да се възприеме от останалия свят. Че държиш и да пишеш лични обръщения в открит текст.
Е, разочароващото е, че няма да се случи. Преглътни го и карай нататък. Защото ще продължава да ти е тежко. Никой не е крив за изнервеното ти състояние.
Останалите хора, така или иначе, продължават да живеят нормално, колкото могат. Със и без ограниченията, които искате да им наложите.

По темата попитах конкретни неща, да ги повторя:
Какво конкретно искате всъщност?
До продължим всички с ДО?
Друго?
До кога?

# 572
  • София
Пак сте подхванали Ковид темата! Ако не беше рано сутрин щях да ви кажа да си сипете по едно ама сега в 8,30 не знам какво да посъветвам. въпреки че нали я знаете приказката "Някои пият от мъка, други от щастие, трети от сутринта" Simple Smile

# 573
  • София
Мама Мони, лесно ти е на теб да даваш съвети да си сипем! Joy
Монетата винаги има две страни. Това човешко поведение и склонност не е нещо ново, щом от години е сюжет на утопии и антиутопии. Смятам, че трябва да се намери баланс, но не знам как. Ако знаех, ехеее...
По принцип, изходът от живота винаги е един и все още не сме измислили как да превъртим играта. Имало е епидемии, пандемии, войни. Умирали са хора, но и все пак животът е наделял, може би е природа, може би и в резултат на разумна предпазливост.
Преполагам, че и твърдите привърженици на ДО, вече виждат, че това положение се отразява на децата, макар и различно. Не знам коя цена е по-висока, дали излишната смъртност сега или едно цяло поколение, което в момента не следва естсетвено развитие, но ще живее и управлява света в следващите 50 години...
Нямам отговори, разсъждавам си. И едното и другото ми се струва не много приемливо, но все някога ще трябва да изберем.

# 574
Особено е днес тук. Момичета, да запазим добрия тон и приятната атмосфера! Всяка сутрин с нетърпение очаквам да отворя любимата тема и да видя какво сте писали. Обикновено късния следобед и вечер не чета и ми се натрупват около 80-100 мнения, които с голямо удоволствие чета докато си пия кафето.
Предвид предстоящото връщане на децата, но с маски, трябва да се запасим. Най-удобни за наборката се оказаха еднократните медицински маски. Бяхте споделяли линкове за поръчка на маски за еднократна употреба. Може ли да споделите отново, моля!

# 575
Джуди, не питах що значи паниран човек от гледна точка на смисъл на думата, а как си ни представяш тези, дето вярваме в тежестта на вируса. И с какво се различаваме по психическа обремененост от другите, които живеят с непрестанен страх от някакви въображаеми затвори?
Моето мнение е, че има много притеснени хора и от двете групи. Притеснени до ярост, до невъзможност да видят другата гледна точка.  А решението никак не е сложно- само трябва да се спазват мерки. И ще си живеем нормално. Спазването на мерки е като миенето на зъбите, усвояваш го и не го мислиш.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 08:59 от Amanda.D

# 576
Както малките ходят на училище и ДГ, така и нашите могат да ходят! И какво значи - не мога да накарам тинейджър да носи маска? По закон е задължително, значи Трябва. Утре като вземе книжка по тротоарите ли ще кара?
Той светът тотално е полудял - за днес е обявен жълт код за цялата страна, защото дневните температури щели да са под нулата..
Живели сме в жълт код с месеци и сме оцелели

# 577
  • София
Както обикновено всеки гледа от собствената си камбанария. Та лично аз искам ДО да приключи в тази му форма час по-скоро за гимназиста. В противен случай, за него ще е загубена не само тази година, а и следващите 4ри. Мога да боря разсеяността му и постоянния чат по другите предмети с помощ от нас, но по японски по обясними причини не мога. Той не слуша дори и на 50% концентрирано в часовете, защото тече един постоянен страничен "шум" в Дискорд. Всичките им учители искат да се върнат присъствено. В сградата, в която учат са два класа сутрин и два класа следобед на различни етажи, като между самите класове няма кой знае какво общуване, защото става въпрос за начален и горен курс... До момента, в който излязоха ДО класът не е бил карантиниран нито заради учител, нито заради дете.
Така че аз искам ДО да се прилага само в краен случай и за крайно ограничено време.

# 578
Просто не разбирам какво е това влечение някой да ни набива канчето, да разваля хубавия тон в темата, да ни анализира, ако имаме различно мнение. Ми има си тема за ковид, тук много от нас писаха, че не желаем да задълбаваме в такива спорове. Приели сме, че има различномислещи и си говорим за живота на осмокласниците ни извън ковид или с ковид, но без да създаваме конфликти с крайни квалификации и постове-чаршафи.

Бети, сега Миа Сантова от Виена каза, че при тях вече еднократните маски няма да са разрешени като защитна маска. И в Германия било така. И аз се чудя дали да купувам пак кашонче от тях.

# 579
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. Аз отказвам да живея в страх и да мисля как всеки един момент мога да умра от ...нещо - болест, катастрофа, ухапване от отровна змия, задавяне с парче суджук! За мен подобен страх е равносилен на страха от ваксините - някаква предполагаема, но не гарантирана вероятност, че някакъв минимален процент смърт ще се падне точно на мен. Всеки ден умират милиони хора на планетата и милиони се раждат. Но не задълбавам да анализирам кога мога аз да умра. Признавам, че понякога като пътувам със самолет си мисля, че има вероятност той да падне, после си викам "Ми каквото такова".

Вчера звънях в гимназията, писах на класната за олимпиадите и в крайна сметка се оказва, че поради много заболели учители, нямало да провеждат олимпиади тази година. Не знам дали това е истина и колко хора трябват, за да се организира една олимпиада. Здраве да е.

# 580
  • у дома
Аз специално искам тези с леките хреми и прочие симптоми да не ходят на училище,защото е много важно за тях да не се изпуснат n на брой часове по чужд  език.
Ние сме потърпевши точно от гакава ситуация-имаше болни деца от класа с лека хрема и гърлобол,но си ходеха ,за да не изпускат часове-темп не са имали . Детето ми се разболя,но за 3-4 дни ,да кажем максимум седмица се оправи.Аз откарах окоро 20 дни,а мъж ми беше наистина много зле-наложи се да остане и една седмица в болница и е бил цифром и словом точно два месеца болничен.Та който го е прекарал леко и няма починали близки просто не може да разбере другите.И не съм за непрекъснято ДО,защото и на моето му влияе зле,но искам да се спазват мерки и да има филтър да не се пускат болни деца в училище-на самосъзнание на родители не разчитам.

Преди можеше,ако училището не провежда олимпиада по даден предмет от инспектората да те насочат към най-близкото такова,което организира.Обаче в сегашната ситуация съм сигурна,че тази опция е невъзможна.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 09:15 от svetlaem

# 581
Добро утро!
А решението никак не е сложно- само трябва да се спазват мерки.
По този въпрос не съм видяла разногласие в темата. Имаме неспазващи мерките ли?
За живеенето нормално - не, не живеем нормално в момента и това е ясно също на всички. Няма нищо нормално в това да живееш в страх да не умреш. Да го насаждаме пък на децата, хмммм, не съм ок и поне моите ще спася от тази идеология.
Хубаво е поне в тази тема крайните, назидателни мнения да не намерят място, а да остане спокойна и уютна, както досега. Големи хора сме, с трезва преценка, нека не се поучаваме и упрекваме, а да приемаме и различната гледна точка.

Моята тийнка ще се радва да стъпи в клас, чака с нетърпение. Само да избутаме класните, че тази седмица ще ни е тежка.

Скрит текст:
Judy - Heart

# 582
  • София
Тази работа със самосъзнанието е въпрос на култура като много други неща. В работа поне по веднъж седмично пускам мейл, с който призовавам дори и при най-леки грипни симптоми да се остане удома. Никога не сме правили проблем за излизане в болничен. Пак има колеги, които си идват болни.

# 583
  • София
https://www.emag.bg/respiratorna-maska-lotus-ffp2-kn95-bjala-ser … earch-Action=view

Митко ще ходи с такава маска. Ще слагам по две да ги сменя. Няма да са за еднократна употреба. Аз ползвам такава и вечер я пръскам със спирт и на другия ден пак. И така 3-4 дни и нова. Та смятам по този начин да процедирам и с него. Плюс това са му удобни тези.

# 584
Ех, ако болестите се бореха с думи. Уви, дела трябват.
Аз отказвам да пиша есенца за мерките и вируса, на кой да се доказвам,сякаш зависи от нас?!
Всички сме поставени в тази ситуация и я обсъждаме. Иска ми се да има научен подход и смисъл, ама няма. Въпреки това се съобразявам с решенията.
За маските- имам всички видове многократни. Почнах да купувам за себе си и детето еднократни, 12.50 една кутия. С училище ще вървят много. Другите удобни са маските от групата за деца с увреждания, едни черни с бродерия, дамски размер са добре и за децата.

Общи условия

Активация на акаунт