ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 128
  • 790
  •   1
Отговори
# 555
Но, като един японец дето 30 години след края на 2 св. Война се крил в гората и не разбрал, че е свършила, и ние така. Нищо, де, свикнахме.
JoyLaughing Полях се с питието, Любче Heart
Значи все пак може и има места, където се осигурява синхронно ДО на желаещите деца. Наистина трябва от МОН да се организират и да реагират адекватно на нуждите в момента.

Аз като правя сравнение с кварталното ни училище от миналата година и сега в гимназията и констатирам, че съм доста по-доволна от организацията на ДО, от ел. дневник и като цяло. Детето има достатъчно и навременно нанесени оценки, в Школо имам бърз и адекватен контакт с учителите, готин клас без булита (в стария имаше доволно количество), класната е прекрасна, какво повече да искам. Е, освен това да тръгнат присъствено, де. Тогава картината ще е съвършена.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 20:54 от Анонимен

# 556
  • София
Е, той и Костурица го е разгледал този проблем с бункерите още в далечната 1995 с Ъндърграунд. Smirk

# 557
Ами в нашия клас няма значение всъщност,може всякак да се организира, няма нужда от молба за ДО Simple Smile.
Аз съм на етап whatever, гледаме си класа и тичъра и не ме вълнува друго. Ако искат и всеки ден да се менкат. И училището е на пешеходно разстояние.  И учат еднакво в училище и извън него. Да обърнем и смените най-после и ще съм съвсем щастлива.
Джуди, не съм груба, но пандемия не се бори с думи.

# 558
Скрит текст:
Не се бори и с паника и атаки там, където са на халос. Пандемии е имали и ще има. Всяка си върви по своя път - със и без да го щем и не ни пита. Това е - повишение - плато - понижение. Както и бивало през годините преди това.

Аз харесвам Кин-дза-дза. Съвсем оригинален.

# 559
Просто се радвай, че семейството ти сте имали късмет
Надявам се да е все така!
Атаки няма Hug

# 560
  • у дома
Аз писах преди-детето ми се разболя още докато бяха ПО-не само той,бяха  няколко деца-вкл ги в часовете чрез лаптоп,насочен към дъската,виждаше се какво  се пише на дъската и учителят се чуваше добре.Не беще идеално,но при положение,че иначе трябваше  сам да наваксва,бях повече от доволна.Падна се и контролно по философия,но госпожата им каза те да не правят.Беше още през октомври това. Преди това класната звънна да попита искаме ли и каза,че ако детето е с температура и не му е добре не е проблем да не се вкл.

# 561
Де късмет, де осъзната настройка.😉

Да, май Светла съм чела, тази година беше и ми направи впечатление, че който иска - работи.

# 562
И при моя осмокласник, още в началото на октомври така провеждаха ДО на първите карантинирани- през лаптопа детето вкъщи наблюдаваше какво се учи в клас и участваше в учебния процес.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 07:07 от denyil

# 563
Джуди, това с настройката е малко в повече. Аз боледувам изключително рядко и като цяло вярвах, че тези, които боледуват често и по- тежко от вируси и грип, са хора, които не се каляват, ядат боклуци и т.н Докато преди четири години не ме тръшна така един вирус, че буквално ме съсипа- получих колит, невралгии, изтръпвания на ръцете, схващания на челюстта,паник атаки. Половин година не бях човек.

# 564
Джуди, това с настройката е малко в повече. Аз боледувам изключително рядко и като цяло вярвах, че тези, които боледуват често и по- тежко от вируси и грип, са хора, които не се каляват, ядат боклуци и т.н Докато преди четири години не ме тръшна така един вирус, че буквално ме съсипа- получих колит, невралгии, изтръпвания на ръцете, схващания на челюстта,паник атаки. Половин година не бях човек.
Amanda.D, само който е минал през това ще те разбере.
За останалите си е чисто и просто "паника", "страх" и "истерия". И няма грам опция за превенция... На никой даже не му минава през акъла думата превенция.
Но да не се налага никому да стига до болница със заболяване, което не се знае как се лекува, че тогава става страшно и не е чак толкова основано на статистика, възгледи, защитаване на тези и т.н.

# 565
Да а са живи и здрави всички именници днес!
Тиуг, специални поздравления за младежа!

# 566
Скрит текст:
Дали ви е в повече или в по-малко - това вече не е мой проблем.
Нито обиждам някого, нито го карам да се променя. Настройката има огромно значение, да.
Панираният човек, уплашеният и леките проблеми минава тежко. Който както избере. Един и същ проблем се интерпретира и изживява от хората различно, защото те и различно реагират.
Проблеми иначе всеки си има и е минал през някакви. Всеки е наясно, че не е застрахован. Просто едни го приемат нормално, защото такъв е животът, а други - не щат.
Не всички се чувстваме длъжни да ги споделяме на всеослушание и да пълним пространството с оплаквания. Има хора в много по-тежко положение и от вас, които няма да ги чуете да се оплакват и които не си позволяват да се панират и да утежняват живота и на себе си, и на околните, че да се месят и в чуждия живот и да налагаг ограничения на света. Има и постоянно треперещи.
Темата е образователна, не му е мястото тук да ви споделям кой непознат вам човек се разболял, оздравял, починал. Мен кога и къде нещо ме е стегнало, боднало, какво нося и т.н. Предостатъчно такава излишна информация е налице.
Нито се каня да разстройвам света с лични болежки, нито да се самонавивам. Защото само ще си преча.
Различни хора сме.
Не си избираме проблемите.
Но избираме как да ги посрещнем и как да ги решим.
Вие едно сте си решили, други - друго. Налага се да го премете. Защото такива са светът и животът - шарени са. Не аз искам вие да променяте живота си. Ето, имате възможтост да си карате както до сега. Законът ви защитава.

Какво конкретно искате всъщност?
До продължим всички с ДО?
Друго?
До кога?

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 08:16 от Judy

# 567
Разбира се, че решаваме как да ги приемем. За мен сляпото затваряне на очите и продължаване на всичко както досега е абсурд. Това е критиката ми и към властта.
Аз за себе си и детето си съм намерила вариант и почти не ни касае. Но живеем в общество. Не искам да живеем в такова общество, което не може да оцелее без Милко Калайджиев.

# 568
Скрит текст:
Сляпото затваряне на очите за вас е информиран и съзнателно направен избор за други.😉
Проумейте го. Може да ви олекне. Искрено ви го желая, защото виждам колко ви е тежко сега.
Аз приемам, че има хора с проблеми от различен характер, хора изплашени и т.н. вие приемете, че не всички са така.
Но от мен за днес - до тук.

Много ми е интересно какво ще отговорите конкретно на горните въпроси. Те са в пряка връзка с темата и са важни.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 08:16 от Judy

# 569
Нямам нищо против всички да се върнат присъствено, но при спазвани мерки за сигурност. Видно е, че това не може да се случи. Няма пари за качествена дезинфекция, пречистватели на въздуха.  За голяма част от боледуващите не е проблем да се разхождат навън с леки симптоми. На един маските му пречат, друг настива от отворен прозорец.
Какво значи "паниран' човек? Кой е по- паникьосан- този, който спазва мерките и продължава да се радва на живота, или този, който вярва във всякакви конспирации и си мисли, че от една година не е живял. Пък и ще го затворят за още една. На кого му е по- тежко? Такава е ситуацията, с общи усилия можем да си върнем добре познатото ежедневие, но е достатъчно да повярваме, че имаме общ проблем. Възможно е да сме преминали през него, да нямаме възрастни близки, за които да се притесняваме, но живеем и сред други хора.
Избирам да се доверявам на специалистите.
Моите деца ще се върнат присъствено в училище, когато здравните власти разрешат. Само се надявам решението да бъде взето след внимателен анализ на ситуацията, а не заради предстоящите избори.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 08:11 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт