ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 059
  • 790
  •   1
Отговори
# 675
Не сме ползвали " Уча се". Няколко пъти сме пускали свободни ресурси, но даже не ги доглеждат докрая. Говорели им като на малки деца. Те пък са много големи:)
Учителката на малкия ми син понякога ги съветва да изгледат материалите на Академико за подготовката по разказвателните предмети. Случвало ми се е да му напиша това, което разказват, защото няма желание да гледа. Ако е написано, го чете.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 08:32 от Amanda.D

# 676
  • Варна
Уча.се имат чудесни клипове в раздел химия, с много чалъми как се решават практически задачи и информация, която я няма в учебниците, но често се появява на контролни и изпитвания. В 9-ти клас когато децата ще учат и органична, и неорганична химия, особено когато учебникът е калпав, обясненията на Стефан (момчето, което озвучава клиповете) и г-жа Николова (мисля, че е жената, която готви клиповете и задачите) сс наистина ценни - казвам го от позицията на дете, което има 6 при положение, че в класа имаше деца, които ходиха на уроци по предмета и завършиха с по-ниска оценка. И като цитирам оценките, визирам разбирането и усвояването на материала, в случаи и благодарение на Уча.се. Така че по някои предмети Уча.се е полезен. По отношение на книжките тестове, по новата програма има по едно-две издания на предмет и честно казано, тестовете вътре са значително по-елементарни от даваните в училище -т.е. у нас не ни свършиха никаква работа.

# 677
  • София
Излиза, че ще се окаже, че само аз и моите харесваме много уча се. Още миналата година при последното напомняне за поскъпване платихме доста занапред та не знам дали догодина или подогодина им изтича.
По някои предмети никога не са го отваряли, но не може да се отрече, че има и много хубави уроци. Зависи от предмета, зависи от урока, дали е необходима схематична визуализация или не, а понякога просто го обясняват ясно, разбираемо и запомнящо се и извличат най-важното много бързо и е подходящо за бърз преговор преди контролно. Електронните слоеве на атома и електронните двойки са обяснени просто перфектно. Разбира се, че и от учебника може да се научи, ние как сме го научили, но не може да се отрече, че е визуализирано и анимирано прекрасно. По информатика също са много хубави уроците, а моите просто много харесват тези по литература и винаги си ги гледат.

не сте само вие. аз също от години си плащам за уча.се, въпреки, че и мен много ме дразнеше инфантилно-хашлашкия стил и маниер на говорене в някои уроци (помня, че с Мария 007 сме се възмущавали от това навремето). сега като че ли стана по-сериозен.
миналата година с липсата на време основно уча.се беше начинът за преговаряне на разказвателните предмети.

тази година, тъй като математиката я изучава сам с подръчни средства, отново разчитам на уча.се.

а тестовете след урока са ми бърз ориентир дали е разбрал съдържанието - ако изкара под 5.50, връща се обратно от началото на урока...

има си полза. кофти е да спекулират с цената, но това е бизнес.

# 678
  • София
Ние също го харесваме. Затова и вече няколко години го плащаме. Но просто цената скочи неколкократно и почва да ми се струва неоправдано висока.

# 679
Ползвахме Уча се 3-4 години, т.е. малкият го ползваше. Наборът не хареса клиповете, беше четвърти клас тогава. Не хареса тестовете, защото много често при отговорите трябваше да се използва точно определена дума от клипа и използването на синоним се брои за грешка. Той ненавижда такива неща. Може и да му е полезен сайтът по някои предмети, но той вече го е категоризирал като "не" и няма сила, която да го накара да го ползва.
Малкият отначало гледаше клиповете с интерес, после с нежелание, след това спря. Правеше обаче тестовете. Постепенно обаче и той започна да се ядосва, че има въпроси, на които не може да отговори само с информацията от своя учебник, а трябва задължително да гледа урока. Миналата есен ни изтече абонамента. Вече бяха вдигнали цените на 180лв и реших, че предвид отношението на наследниците, това са излишни пари. Аз също не харесвах Уча се. Ако децата искаха да го ползват, щях да загърбя моето мнение за сайта и да плащам.
Ще ползват Кан Академия.
В момента толкова информация има в нета по всички дисциплини, само да ти се учи.

# 680
  • у дома
Моето със сигурност ще трябва да си мине лятото уроците по химия от ДО в 7 кл-по химия въобще нямаха и съм сигурна,че е една голяма черна дупка плюс че и 1ия срок имаше 5-тоест не му е била силата.Дали случайно някой няма сканиран учебник по химия за 7 кл да го качи във фейсбук групата?

# 681
На колко устройства може да се отваря Уча.се? Ние не сме фенове. Дори докато беше безплатно не го ползвахме. Плащала съм много отдавна за баткото, но и той не го ползваше.
За картата за ГТ и аз си мислих тия дни. Но и за две седмици ако пуснат вариант може да не ни устройва, ако децата учат по три седмици присъствено. Та, пак загубата ще е за наша сметка. Някои са и с по две или повече деца.

# 682
Дали случайно някой няма сканиран учебник по химия за 7 кл да го качи във фейсбук групата?
Светле, ето учебници на две издателства. Могат да се ползват свободно.
https://sales.anubis-bulvest.com/parents/eReadableOnline?kind=14 … oup=16&firm=0

Бети, при нас е поне на три устройства. Не знам да има ограничение.

# 683
  • София
Не може да се отваря едновременно. Ако аз го отворя на компютъра, изхвърля младежа от профила му на лаптопа.
Иначе съм го отваряла и от работа. Просто не трябва да е едновременно.
Карта за градски транспорт му извадихме за два месеца, защото си ходи на плуване.

# 684
  • у дома
Дали случайно някой няма сканиран учебник по химия за 7 кл да го качи във фейсбук групата?
Светле, ето учебници на две издателства. Могат да се ползват свободно.
https://sales.anubis-bulvest.com/parents/eReadableOnline?kind=14 … oup=16&firm=0

Мерси-все е нещо-не са ми познати като капринка,значи са били по друг.намерих УТ-на Педагог са били.Моето ще трябва не да прави преговор,а направо да си учи уроците от 2 срок.

# 685
Ще погледна довечера вкъщи какво имам на компютъра. Знам, че имам доста файлове на учебници и книги за учителя за седми клас по различни предмети, ама какво точно е, не знам. Аз събирам, събирам и после няма кой да ги отвори тези неща.
До седми клас не са ли налични за онлайн четене учебниците на всички издателства?

# 686
  • у дома
https://

До седми клас не са ли налични за онлайн четене учебниците на всички издателства?

Така е,аз просто го бях забравира този факт...

# 687
  • о`майна лунна нощ е
Дребната харесва и ползва Уча.се. В началото споделяхме абонамент с приятелка, но тази учебна година ползват самостоятелен с набора. 180 лева ми е прекалена цена и ако няма вариант да я намаля чрез споделяне или по друг начин, просто няма да си го позволим. Може да се влиза от всякакви устройства, но не може едновременно да си от две наведнъж в профила. Изхвърля те. За това е удобен вариант при споделяне, когато децата са в различни смени или предварително да се уговарят кой кога да е вътре.

# 688
  • Между гори и планини
Моя гледа няколко части от клипчета на Уча се. Миналата година по физика и химия. Повече се смее на речника и начина на говорене, отколкото да се концентрира и запомни нещо. С една дума - не му харесват. 180 лв според мен са много, аз и 50 не съм мислила да давам . За 180лв има 3 пъти седмично частен урок, с учител който на момента му преподава, изпитва го, поправя го. Аз пазя всички тетрадки и файлове с презентации на учителите от Мин година. Лятото вероятно ще се преговаря пи разказвателните. За това му харесва онлайн, защото по математика например прави записи на уроците, и като не му е ясно си го пуска и го гледа отново, решава задачите паралелно със записа...
Искам , ако има вариант да е на домашно обучение , да е по същия начин, а не сам да се обучава.

# 689
Даже ми е малко обиден уча.се. Например сега заради форума си купих Митове и Герои на Стивън Фрай и май съжалявам. Преразказва гръцките легенди по един такъв начин... сдъвкано като за бебе или не знам...обидно е някак. Затъпява се. Същото е с уча. Се. Учебниците са ужасни, но тези клипове също....

Общи условия

Активация на акаунт