ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 001
  • 790
  •   1
Отговори
# 75
  • у дома
Моето след две 6ци по философия има 5 на някакво контролна,за което ми обяснява,че повечето имат 3 и 4.Мен това изобщо не ме вълнува,защото съм напълно убедена,че не е отварил философията.
ston,говори ми,говори ми...Моето пише 4 зад с по 5 уравнения,тоест 20 уравнения от 18ч-още не ги е написал...
Иначе знам само по мат какво учат,по др не и нямам и желание да знам.Установих,че литературата ни е чисто нова,сигурна съм,че не е отваряна.
При нас оли по ае е на 20ти-присъствено в училище.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 22:14 от svetlaem

# 76
  • sofia
Влязла е в час по езика. Аз съм я виждала само на откриването на учебната година и незнам по какво преподава. Щото и аз съм малко над нещата вече😊Питала е по езика и нещо от домашното е чел. Не мисля, че има проблем да ги пита, според мен контролира дали са там и дали внимават. Не му е писала оценка, ако това е притеснението. Аз проблем със стреса нямам, който иска да го изпитва, важно ми е да знае😉

# 77
В духа на горната дискусия - за мен философията на тези години  и така поднесена е тотална загуба на време. Повече бих се радвала да имат дискусии или дебати на определени близки до тях теми - полезност и интерес в комбинация. Дори психологията, която учихме по наше време е нещо близко, ново и интересно за тях... ама на - учебният план е такъв и това е. За всички.
Иначе детето без затруднение си реди 6ци по философия, ама мен това ни ме топли, ни ме радва
Признавам, че с удовлетворение съм правила презентации по теми и предмети,, към които детето не е имало интерес и са времеемки. Наслагвам инфото и то си прави редакция, оформление и допълва тук там.
Не чувствам грам вина Simple Smile

# 78
  • София
Е, специално миналата пролет не знам колко точно презентации направих. Те валяха - по музика, ИИ, ИТ, ТиП, биология... Баш в седми клас, насред драмата и стреса от кандидатстването, карантината, школите и домашните към тях, пробните изпити. И хич не бях само аз като си спомня какво си пишехме тук.
Но сега в осми клас натоварването е нищожно на фона на миналогодишното. И да се закъса по нещо - моля, да се остане до среднощ ако трябва, за да се свърши. Така лека полека човек се учи да спазва срокове и това е най-вече полезно за самия него, защото един ден няма да се побърка от излишен стрес, такъв, който може да бъде избегнат.
Но в случая, стори ми се, става въпрос за търсено одобрение от страна на родител. Това не е добре за децата. Трябва да са силни и смели, да могат да печелят и да могат да губят. А това - като всичко останало - се учи. И то само от личен опит.

# 79
Права си за стреса, който ги чака и това си го мисля последните месеци.
Ние бяхме по-различно поколение - бързи, смели, сръчни - няма мотаене, работата се свършва иначе играе гьостерицата Wink Кучета. Пък и през колко кризи издрапахме в съзнателния си живот за кратко време...
Сега времената са други, децата са други, а повечето родители гледат/гледаме да дадем рамо. Не само за училище.
Последните 2 години съм нон-стоп в кампании по наемане на персонал - стандартни административни позиции /не съм HR/ и съм потресена от 90+ наборите като знания, умения и отношение към работа и работен режим.
Но оценяйки факта в какво време са гледани децата и през какъв ад минахме всички - ясно ми е откъде идват проблемите.

# 80
Влязла е в час по езика. Аз съм я виждала само на откриването на учебната година и незнам по какво преподава. Щото и аз съм малко над нещата вече😊Питала е по езика и нещо от домашното е чел. Не мисля, че има проблем да ги пита, според мен контролира дали са там и дали внимават. Не му е писала оценка, ако това е притеснението. Аз проблем със стреса нямам, който иска да го изпитва, важно ми е да знае😉
Хммм, значи утре и ние да чакаме.🤓
Ще я предупредя. Че за разлика от твоя младеж, тя си е паника (което ужасно борим ежедневно).
Моята харесва философията, но си е твърда 5-ца там, засега.
Презентации с баща и правихме пролетта: по IT, по физическо!!!, по музика. Тогава решиха всички учителки да са ужасно изискващи и активни. Е, получихме 6-ци с него, поздравявахме се с потупване.
Но беше само тогава, поради тежките обстоятелства (едната презентация беше със срок ден преди НВО по МАТ, представете си).
Сега обаче е оставена сама - прави ги вече по-добре  и от нас, даже ми се присмива като нещо запецна.

# 81
  • sofia
Silver Blade,  подобни са ми наблюденията - не ги наемам, но работя с хора с 10-15 години по- млади. С няколко дипломи, някои завършили в чужбина. Отговорност - предимно личен интерес,  а колко неграмотно се пише...Може да ви звучи смешно, но от години ми праща сигнали един млад мъж, който е бог по правописа и всякакви граматични правила,  опитвала съм се да го хвана някъде в грешка, пише ми фермани. За съжаление  е с психични отклонения, защото предимно за извънземни и илюминати пише. Понякога си мисля, че сигурно е бил изключителен преди да получи този проблем...

# 82
  • София
Ами младото поколение си е функция на собственото време, за което е пряко отговорно поне предходното поколение.
За петдесетина години милионерите станаха милиардери, многото пари се правят от все по-безмислени неща. Та за какво точно ги обвиняваме младите обобщително...

# 83
Ценностната система на младите е съвсем различна от нашата. Най-желаната професия е инфлуенсър! Много ме притеснява масовият млад специалист (лекар, инженер, строител, шофьор дори). Има и много кадърни и свестни хора, но от шепата такива колко ли остават в БГ и колко ли ги смачква системата Sad

# 84
  • София
Не, че нещо, ама едно време баба така ми нареждаше, че от младите (нашето поколение) нищо не става. Joy
Абсолютно не оспорвам изводите ви, но мисля, че това си е дефект на възрастта и със създаването на семейство се преодолява.
Аз като се сетя какво леке бях до към 23-24 години... Smirk

# 85
# 86
  • София
И при нас предупредиха че ще има директорско изпитване.Мисля че винаги е имало.Хем за учениците,хем за учителя.Класната ни предупреди по едно време,но май не се е състояло още.
И при нас се засилиха с всевъзможни задания-презентации, доброволни и задължителни проекти.Коментират оформянето по предметите,че то не остана.Утре е и класното по френски.Напечено става,ама,да си гони задачите навреме,а не да чака последния момент.На прословутия проект по БЕЛ,който влачи от миналата година,днес му дойде реда да го финализира и предаде.Супер се изнервихме и тя и аз покрай това задание.Писала й е 5.50 Ура!

# 87
  • София
Привет, момичета, много отдавна не съм писала, но си ви попрочитам.

Казвайте къде е протестът, че вече ще нахлуя в парламента....?
Ентусиазмът на тийнейджъра спада от ден на ден все повече.

# 88
Не, че нещо, ама едно време баба така ми нареждаше, че от младите (нашето поколение) нищо не става. Joy
Абсолютно не оспорвам изводите ви, но мисля, че това си е дефект на възрастта и със създаването на семейство се преодолява.
Аз като се сетя какво леке бях до към 23-24 години... Smirk
+
Абе как да ти кажа - тоя проблем дето го споменах, въобще не го виждам например при 80+ поколението. А тези близо до милениума пък са съвсем друга бира...
И не съм сигурна дали повечето от тез младежи ще стигнат до това да създават семейство, че да им се получи съзряването. АЗът е с доста лидерски позиции, ако ме разбираш.Вече преодолях и шока, че съвсем съзнателно не искат и няма да имат деца /преди 10тина години една млада германка ми даде тема за размисъл - сега го виждам на живо/ - може пък към 40така да размислят/щото сега гонят 30те/ Wink
Да ви поразсмея малко:
1. Случай - идва девойка на интервю за постоянно работно място на пълен работен ден. Стигаме до момента с какво се занимава. Стдентка е. Дотук добре. Питаме - ами няма ли да е трудно за теб - учиш съботно/неделно и работиш през седмицата. Тя - ами аз съм редовно /тук леко се напрягам/. Ами как ще успяваш да съвместиш и двете неща? Ами - продължава тя - аз вторник в 11 само трябва да вляза онлайн като започва лекцията и после няма нужда да слушам, обаче четвъртък преподавателя иска да сме присъствено и трябва да съм там от 11 до 15. Тук вече спирам да слушам - явно толкова и учи,пък вторник и четвъртък толкова и ще работи.
2. Случай - друга девойка, за същата позиция. Уточнаваме сума ти неща и оставяме време за въпроси. Тук получаваме изявление, че тя всеки януари ходи за няколко месеца! в .... държава. В смисъл, това не подлежи на коментар. Лошо няма - живи здрави - кой откъде е.
Та така - сладури всякакви Simple Smile

# 89
  • софия
А пък моята какво стабилно 6 е заформила по физическо... Ако ходеха на училище щеше да я сънува тази оценка с нормативите, които все не могат да отчетат нейните "невероятни" постижения 😂 Има над 10 оценки. Някакви презентации с упражнения правят, че и забележки им пуска госпожата и поправя 😂😂😂
Това ДО е голяма шега по някои предмети.
Миналата година и аз доста презентации правих особено по музика. То Чайковски, то Верди. Обичам, но вече не ми дават. Правят ги в гугъл докс, а там е по-тромаво. Но се радвам, че се е научила да обръща внимание - намерила си е сайтове, избира темплейти според темата, оправя шрифтове, слага снимки, оформя. Абе, задобряла е доста.

Днес предстои класното по БЕЛ. Леко се е спекла, но вчера цял ден е учила. Каквото такова. Само нетът да не се прецака.

Добро утро ☕

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 08:33 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт