ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 016
  • 790
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз пък съм впечатлена от представители на по- младото поколение. Не знам, при нас ли е по- строг подбора, но са много интелигентни, бързо мислят, комуникативни, оправни, владеят отлично английски, доста често и друг език. Имаше от едно момче, в МГ Монтана мисля беше завършил средно, с възхищение го гледах как се справя с водене на проект, учене на нови неща, ориентация в голяма фирма кой какво може да съдейства. Друго момче от НГДЕК пак така. Трето от Строителен техникум във В. Търново с немски. Споменавам само средното им образование, защото сме на тази тема.

# 91
  • София
И аз си мисля, че като преди си има много целеустремени хора и доста посредствени такива. Може би наистина се наблюдава при по-младите хора доста завишени претенции често без покритие като масово явление. Но продължава да си има и доста трудолюбиви, ерудирани млади хора.

# 92
Честно казано и аз помагам с каквото мога на наборката. Презентациите сама си прави, но иска и моето мнение. Понякога давам насоки по БЕЛ, но главно помощта ми е по математика. Там ползваме и помощ от приятел, да ни е жива и здрава, тя си знае коя е! Heart Случва се, много рядко, и на големия да ударя едно рамо. Главно с някое есе.
Миналата година пък въобще не се и замислях - безкрайно много подробности има по всички разказвателни предмети. Учителите дори не преподаваха - стр. 35, прочетете урока, отговорете на въпросите. Дори не искаха да им се пращат отговорите. Та на контролните.... Но тогава приоритет ни беше БЕЛ и математика, по които ученето си беше съвсем съвестно.

# 93
Моето мнение е, че трябва да се радвате, че децата искат помощ. Вкъщи това е невъзможно да се случи.
Явно нямам подход - променяла съм си гласа, звучала съм като обясняваща на дете в детската градина, на малоумен.
Тази сутрин ги е хванала ужасна лигня и двамата.Ще си хвана лаптопчето и отивам на хижа в планината.

# 94
  • София
Аз, ако може, да дойда с теб на хижата Blush това ежедневие просто ме съсипва.

# 95
  • софия
На мен частичнен хоум офис ми харесва, а и ми е по-спокойно да ходя с майка, когато се налага. Ако може така постоянно, няма да откажа. Само да ни пуснат да пътуваме и всичко ще е точно.
Вчера чух, че сърбите са охлабили изискванията за нас. Ще отида да се осведомя. Поне една Сърбия да направим. Че и на просто_майка на гости можем да минем Simple Smile

# 96
bazel, там ще учим антидепресанта:smile:
С триста зора го накарах да направи един тест по френски за ниво. Мина 74 процента от А1 и после ми каза, че не му се занимава.
Включил се в часа на дребното с някакви реплики, а малкото ме призовава да го набия:)
Пита ме френска сутринта ли имаме, че давя яйцата в масло.. Така си живеем.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:10 от Amanda.D

# 97
Както във всяко поколение има много кадърни и пълни некадърници.
Иначе са доста по-егоистични и АЗът им е много силен. Това се вижда още в училище - липса на емпатия, невъзможност да работят в екип.
А нежеланието за деца, семейство и тн.. не са от сегашното поколение, още от нашето са. Кариерата, положението във фирмата, които можеш да изгубиш, карат жените да отлагат или изобщо да не искат деца. При мъжете е егоизъм да не се лиши от ергенските екстри - пиене, ски, плаж с аверите, а и доходите не са само за теб, трябва да има и за децата.

Относно ученето - миналата година прави презентации по всевъзможни теми, той набира текст, картинки, търси свободни темплейти, форматира и накрая ми показва с гордост, пък аз, професионално изкривена, му намеря кусури Simple Smile. Понякога бяха толкова много на куп проектите и с безумни срокове, че той слага текста и картинките и аз форматирам, анимирам и тн.. (много задобрях във всякакви изгъзици, които не бих ползвала в служебните презентации)
Няма да забравя как пишеше текстовете с преразказите центрирани, абзацът не започва с ред навътре, интервалът беше преди запетаята, а не след, пред точката имаше интервал... Оказа се, че госпожата така си пращала файловете по БЕЛ и той считал, че така е редно да пише. Явно и по ИТ не са писали на Word дълъг текст.
Сега е бетон - има си темплейтен файл с настроени шрифтове, формат на параграфа и тн..

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:22 от скаридка

# 98
Не, че нещо, ама едно време баба така ми нареждаше, че от младите (нашето поколение) нищо не става. Joy
...
То още Аристотел го е отразил това... Laughing

На мен поколението 90+ ми харесва основно заради това, че с него комуникирам доста по-лесно, нямат толкова задръжки и психологическите натрупвания от предходните времена. Също така доста бързо откликват и по-малко задни мисли откривам у тях, по-откровени са и лично за мен това е огромен плюс, защото ме облекчава неимоверно при контактите. Изобщо не ги намирам за по-малко разумни, напротив. Откритостта им дава възможност по-бързо да намерят и разчепкат даден проблем, без да се сучат около него, да се мотат, да губят време и да лъжат себе си и околния свят. Сега животът има доста по-различни изисквания и те са по-близо до тях.
Намирам за чудесно това, че не се стремят веднага да създават семейство и деца. Не му е работа на 20-25 годишен за такива неща въобще в момента. Дори и след тази възраст е най-добре, ако човек не го влече, хич и да не го прави. Няма по-лошо от следване на готови модели неосъзнато, особено в това отношение.
Според моите впечатления е това, относно тези млади хора, с които лично общувам.
А, и не бих изобщо казала, че като цяло по-големите са по-грамотни от тях. Никак даже не е тъй. Неграмотни, мързеливи - има представителите на всякаква възраст.

Дискриминантата от ученичка ползвам заедно с детерминанта и съм предупредила младежа, че ако ме чуе да ги меся, да има предвид за кое всъщност мисля - абе за онова, под корена в квадтарното уравнение. Smile Инак решавам, че и отговорите получавам. Но е по-добре да го правя тихо... Така съм и с други термини - упорито използвам за някои неща едно вместо друго. И то с години.
Помагам, разбира се, стига да се поиска това от мен. Няма как да знам какво се дава през деня, не съм си у нас, прибирам се вечер. Но ако ме помоли за помощ, винаги ще откликна. Както съм писала - щом мога за други хора да го направя, какво остава за моите.

На хижа отиваме другата седмица, ще спим там, хижарят ни е приятел и при него е чудесно. Надяваме се да не се стопи снегът дотогава, защото сме нацелили да караме моторни шейни.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 10:37 от Judy

# 99
Аз мисля, че това е характерно за поколението, което е с десетина години по-малко от нас. През уикенда ми се наложи да работя с такъв човек. Наблюдавах с интерес случващото се. Първо демонстрира самочувствие, че може да се нагърби с почти цялата работа, дадох поле за изява. След малко установи, че няма да успее и общо взето ми преотстъпи всичко, а накрая каза, че технически причини са го провалили. Подписвах цялата работа с "екип", защото така са ни учили. На следващия ден този сценарий се повтори. Почна сам и отново след половин час установи, че тая работа няма да я бъде. Този път имаше проблем със здравословно неразположение - болки в главата в ключов момент.

# 100
  • у дома
Знънче,кажи за Сърбия,че не ми си рови...Ние имаме един отлажен Белград от пролетната ваканция,за който много си страдам.

# 101
  • софия
Ето - https://mfa.bg/bg/situationcenter/27752
Но не ми е ясно дали при влизане налагат карантина и дали като се връщаме ще искат от нас тест/карантина.
Бих се изметкала до там поне за един пазар и да проверя как седи въпросът с кръчмите Simple Smile
Ние имаме отложен великденски Охрид от миналата година (почти Сърбия Simple Smile). Веднъж и аз да се бях организирала и хлопнаха кепенците.

# 102
  • Велико Търново
Добро утро!
Аз помагам, ако иска помощта ми, т.е. почти никога. Не гледам, не проверявам, само следя оценките и ако има спад питам къде е причината и да се хваща в ръце, защото успех под 4.50 няма да търпя, а и в колежа няма да я търпят. Сега виждам, че я е закършила по информатика, аз съм пълен гьон там, но пък имаме опция "обади се на приятел" и ще си направят няколко консултации.
Днес мина класното по математика, дано затвърди 5-цата за срока, засега три петици бетон има Wink Дала им госпожата 20 задачи за 45 мин., хич не си представям моята щерка с таз "математическа мисла" как е летяла над задачите. Но каквото - такова.
По физическо няма никаква оценка/то, никой няма/  и нямам идея как ще пишат срочна оценка.

# 103
  • София
Току що четох днешно интервю на Мутафчийски - справяли сме се по-добре от Германия, защото сме затворили училищата. Ей го къде е април...

# 104
Току що четох днешно интервю на Мутафчийски - справяли сме се по-добре от Германия, защото сме затворили училищата. Ей го къде е април...

Да, а аз тази сутрин като излязох на терасата и видях слънцето, веднага разбрах, че съм се справила добре, щото съм успяла и днес да го пална...

Бисквитка, не го мисли физическото. То пародията е генерална - ще им насвяткат там по три оценки в края на срока и ще заформят. Няма да ги оставят без оценки, я!

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 10:22 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт