ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 125
  • 790
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Здравейте, не съм чела назад, защото имах една кошмарна седмица...Само ще кажа, че хората измират и от други болести освен от Ковид...
Напълно съм съгласна. Дори понякога си мисля, че не е зле да се минава през болница и гробища по-често. Може пък това да ни смири малко и поне да бъдем по-толерантни към различно от нашето мнение. Не знам защо повечето хора, чийто основен страх е Ковид, преиначават мнението на останалите, опитвайки се да внушат, че отричаме наличието му и това, че понякога е доста сериозен.
Джуди е написала, без да обижда, раздава присъди или обвинява, тази гледна точка. С нормални, логични аргументи.
Никой не е застъпвал теорията, че е измислица и че мерките, колкото и да са смехотворни те у нас, не трябва да се спазват. Всеки си има личен ад и различни притеснения и приемете, че за някои от нас Ковид не е тяхното име.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 11:56 от zvаnchе

# 601
Звънче Hands Plus1 Hands Clap Heart

Болните от други болести в момента са в пъти по-пренебрегнати и дискриминирани. Личен опит.

С маските може и да се свиква, но аз ги приемам като временно и необходимо зло. Слагам, където е задължително и с огромно облекчение махам, където не е. Децата уча по същия начин. Нямам намерение да ги карам да свикват с тях, а да ги изтърпяват. В крайна сметка е важно, че спазват правилата, останалото е просто въпрос на гледна точка.

# 602
Е не, не сме били в болници Simple Smile
Ще си мерим и болестите ли сега...
Понеже близък вече е ваксиниран, вчера се чудихме дали вече може да не си мие ръцете Joy все пак има ваксина, няма нужда да спазва строоогите мерки Joy

# 603
Хепи, сарказмът ти е излишен и обиден. Не сме в Ковид темата.

# 604
Ами аз пък точно от такива констатации като на Кимбърли се обиждам/дразня. Кой, кога тук написа, че няма други болести или че умира от страх, че някога ще умре и това непременно ще е от ковид? Защото така като напишете излиза, че тези, които не пишат, че ковид е просто вирусче не знаят, че има други болести. Както и тези, които се притесняват от ваксини, задължително отиват в графа "ще ни чипират". Което е дразнещото и обидното за мен.
Аз не мога да се определя в нито една група, не харесвам крайностите. Но тук чета 2 типа мнения: умерени, изказващи някакви притеснения и крайни, които им казват, че страхуващите се са параноици. И това се дъвче от 10 теми насам. Едно и също, създаващо кофти привкус.

# 605
По принцип не ми пука особвно, но с такива хора съм принудена да деля ГТ, училищна стая, магазин и т.н.
Съответно ми пука

# 606
  • Между гори и планини
Болница не е мястото в което имам желание да вляза. Но пък имам приятели лекари, и тук и в чужбина. Достатъчно съм се наслушала от тях.

# 607
  • софия
Начинът, по който пишем, говори за нас.
Написаното в спойлър ще го махна, за не се чувства някой принуден да си мери нещо си. Неразбралите - животът трябва да продължи по някакъв по нормален начин и преди Ковид, и въпреки него, се случват много по-страшни неща.
Бъди здрава и щастлива, Хепи! Благодаря, че ме отрезви да не споделям твърде лични неща с всеки случаен.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 12:01 от zvаnchе

# 608
Честно казано не се сещам по-страшни неща от тези, които се случват в болниците.
В този смисъл не вярвам някога да съм писала, че съм за вечно ДО. Писала съм, че досега се справиха изненадващо добре. И че решения се взимат не благодарение на някакви научни методи или логика. Включително за училищата. И също, че трябва да се предприемат много други неща, значими. ДО е една каааапка в морето. Нито решава нещо, нито нищо. Затова не се тръшкам за него. Каквото решат.
Но ме е яд, че метода с разделянето продължава да е успешен и се връзвате.
Надявам се всички да сме здрави. В болниците (не) лекуват еднакво и вярващи, о невярващи.

# 609
Ами аз пък точно от такива констатации като на Кимбърли се обиждам/дразня.

Акцента в моя пост е на този въпрос:

Моля да ми препоръчате помагало по литература с развити тези, което да е в помощ на наборката.

# 610
Мария, аз не виждам тук в темата някой да отрича съществуването и опасността на вируса. Но пък не мога да се съглася, че всичко трябва да работи - да има СПА, ски, басейн, частни занимални, спортни дейности на закрито, а от началото на м. февруари и всякакви кръчми,  а децата, и то само големите, да си стоят по домовете.
Ако Западна Европа напредват с ваксинацията и има смисъл да удържат строгите правила за да пазят ваксинираните, то за тук това не важи!
Тъкмо гледам Ангелов как си показва сертификата за ваксинация Simple Smile

Кимбарли, тази година не съм срещала помагало само с тези. Позната учителка по БЕЛ  ми е препоръчала още от 6 клас ето това :  https://www.ozone.bg/product/pomagalo-po-b-lgarski-ezik-i-litera … a-2017-18-godina/

# 611
Редактирам. Няма смисъл да пишем едно и също smile:

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 12:12 от Amanda.D

# 612
Ами аз пък точно от такива констатации като на Кимбърли се обиждам/дразня.

Акцента в моя пост е на този въпрос:

Моля да ми препоръчате помагало по литература с развити тези, което да е в помощ на наборката.
Ние купихме това, защото моята учи по учебниците на Анубис: https://bguchebnik.com/uchebnici-i-pomagala/8-klas/literatura/na … azialen-etap.html

Не съм го гледала, тя се занимава сама, нямаме оплаквания.
Посъветвайте се с учителя ви по БЕЛ, най-добре.

# 613
  • София
Какво ви става не мога да разбера. Защо е това деление. Ковид има – някои го карат леко, други тежко, трети не оцеляват. Познавам хора за съжаление и от трите групи. В момента мой колега на 34 г. вече повече от 20 дни е в болница на кислородотерапия. В същата стая на съседното легло е баща му. Притеснявам се да не се разболеем, защото не знам от коя група ще сме и затова много стриктно спазвам всички мерки. Ето вчера ми каза, че съученик го е поканил на РД, но май ще е на закрито с много деца и аз се чудя дали да го пусна или не. Но… също толкова се притеснявам от това безкрайно ДО за детето си. Скоро ми каза, че е демотивиран, че толкова много е искал да го приемат във ФЕГ, а заради този Ковид не може да ходи на училище. Усещам го потиснат и пуснал се по инерцията вече за училищните неща. Все още учи по френски, но това не знам докога ще продължи и докога ще устиска. Може би ще кажете, че който си учи при ПД учи и при ДО. Ами не не е така с този вече трети месец ДО или поне не е така при моето дете. Искам с цялото си сърце на 4.02 да го пуснат на училище дори и за 2-3 седмици малко да живне. Не ме притесняват маските – ще носи и това е.
Така че ето ви трета гледна точка – на човек, който се страхува от Ковид, спазва мерките, не мисли, че ще го чипират и иска да се ваксинира, но в същото време искащ въпреки притесненията си нормално училище (доколкото е възможно) за детето си. Мога да преодолея страха си и напълно мога да разбера и двете позиции.
Хайде да спрем с тази тема. Искате ли?

# 614
Искаме, ама някои нямат желание Grinning

Общи условия

Активация на акаунт