ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 25 884
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Имах голямото желание преди години да  ползва уча се  но стила е обидно  занижен.чак дразнещ.Знам си детето- няма да тръгне да гледа лятото уроци.Затова при нас няма смисъл- ще са едни грешно дадени пари.
По музика ще помагам на  наборите-  не се притеснявайте Simple Smile

# 691
И ние харесваме "Уча се". Тази година се ползва доста по-малко...само от малкия по разказвателните и не съм сигурна за другата година....но пък тогава големия ще започне пак разказвателни...Ще видим.
Лично на мен са ми странни твърдения, че бил инфантилен езика, дори смешни...ами ние академичен език не разбираме и там си ни харесва.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 11:30 от MollyBy

# 692
Аз може би съм предубедена. Имах съседка, на която майка й преразказваше всеки урок чак до 12 клас. За мен беше и е безумно. В един момент човек трябва да се научи да учи сам, да чете академичен език, да намира информация и т.н. И Слави блогъра ме дразни. Издаде книга и направи клипове с информация, достъпна от памтивека в енциклопедии и учебници.  Но сдъвкана в идиотски клип. Хем защитавам новите технологии и начини на комуникация,хем не всичко ми допада.

# 693
Според мене децата по- скоро се дразнят на тона, а не на езика. Моето смята, че и аз звуча по различен начин, когато се опитвам да му обясня нещо по математика и отказва да слуша.

# 694
  • София
И ние ползваме уча.се. Есента му изтече абонамента, поднових го. Сега не го ползва много, но все пак го ползва. А лятото ми се иска да преговори разказвателните предмите. Особено История и География - там със сигурност нищо не знае. Делим абонамента, обаче.
Но пък и реално погледнато, ако разделим 180 лева на 13 месеца (дават по 1 месец бонус при подновяване на абонамента), не е чак пък толкова голяма сумата. На който му върши работа - си е ОК. Все пак и те бая разходи имат - лектори, ИТ поддръжка и прочие.

# 695
Има ли значение от къде е извлечена информацията, щом е разбрана, научена...?
На мен и този Слави ми харесва. Нищо не ти пречи, ако нещо ти стане интересно, да прочетеш допълнително. Човекът си е направил труда да го синтезира и то да достигне до повече деца, някой от които по друг начин няма и да чуят информацията.

# 696
  • София
Наборката също ползва "Уча се". Полезен й е за разказвателните предмети. На малкия също му пускам по БЕЛ. Абонамента поднових декември месец.

# 697
Ами Хепи с две думи изрази и моето отношение към Уча се. Обидно е точната дума. Аз така го чувствам.
На мен много ми допадаха навремето Приказки за физиката и Приказки за астрономията. Спомняте си ги сигурно, с призрака на Исак Нютон и май Коперник беше другия. Сериите ги има в тубата, но звукът не беше добър.
Купувам справочници, граматики. Няма по всички предмети обаче. Аз съм свикнала, ако нещо не ми е ясно, да търся информация, обяснения, точно там. Сега и в нета има много онлайн ресурси. Опитвам се да уча и децата да процедират по същия начин, доколко ми се получава е друг въпрос, а доколко те имат желание да го направят, е трети. Но за мен това е начинът да научиш нещо качествено. Просто, не го разбирам това сдъвкваме и изплюваме. Ако пък толкова не ти е интересно или не ти дреме за някой предмет, понаучи отгоре-отгоре това, което е в учебника и се задоволи с четворката. Както каза някой по-горе, нивото вече е такова, че по повечето предмети 4 и от обща култура ще докараш.

# 698
  • София
Имам пресен пример с подготовката за класното по БЕЛ.
Може би три дни дъщеря ми отдели първо в търсене, после в четене, систематизиране и учене  на сравнителни характеристики. Покри преобладаващата част от изучаваните герои.
Аз тази година не се занимавам и не знам дали всичко открито из интернет е ОК. Нямам идея и каква ще ѝ е оценката на класното.
Помогнах малко като ѝ показах, че в Читанка има литературна критика към някои от изучаваните произведения.
Но съм особено доволна, че вече започва да се усвоява правилният подход за търсене на информация.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 12:15 от Red

# 699
  • София
И на моите деца не им е интересно Уча.се. Малкият гледа Слави, мен ме дразни той. Може и да е по-добре от глупави клипове в тик-ток, но не го намирам за нужно. Дори книгите му имаме.

# 700
Проблемът на Уча се е, че обучението става без четене и писане - пред екран. Да, забавно е, става за отделни моменти, когато на детето му е много скучен предметът. Но за редовно учене не е ок, според мен, особено при деца в начален курс. Трябва си четене и писане, друг начин просто няма.
По тази причина и никога не съм ползвала този продукт извън разни безплатни демота, колкото да видим за какво става дума.
Аз съм си по-хард, искам децата да се научат на трудното, лесното винаги ще открият и усвоят.
Сега са модерни и аудиокнигите. Ами не ги харесвам. За деца не бих ги препоръчала никога, а аз като възрастен съм олдскуул и си искам книгата, е, може и електронна, де...Joy

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 12:20 от Анонимен

# 701
Момичета, моля за малко помощ. Мойта мома преди малко поиска да ѝ купя сборник по мат, БЕЛ и по испански. Преди време бяхте писали за сборници по мат. , но не ги запаметих, защото тя не искаше да чуе . Мисля днес да изляза да купя, пък и времето слънчево. Не помня коя мама тук е с познания по испански . Може и да е граматика. Аз купих една, препоръчана от учителката, ама нещо май не е достатъчна или добра. Благодаря ви.

# 702
  • София
Сега обаче се замислям, че Уча се и подобни, както и аудиокнигите, сигурно са доста полезни за деца с дислексия.
Някъде бях чела, че и електронните четци страшно много са помогнали на такива хора, защото четеното ставало възможно когато рязко се намали броят на символите и думите на една страница.

# 703
По математика имаме на Веди (той е за 8-10 клас), Просвета и последно купих и Архимед.
По БЕЛ направиха обща поръчка в училище за някаква книга с тестове, но не помня какво беше.

# 704
  • Между гори и планини
Моя е със сборник по математика на Архимед. Хубави са и на Веди и Коала пред. По български нищо не съм му взела, не съм ги и разгледала дори. Така , че ако споменете нещо ще го прегледам.
След гафа с учебника ни по литература на Анубис, вече не смея да ги препоръчвам.
За всички любители на математиката са си сборниците на Коста Коларов. Ако моя стигне до тях, ще черпя.

Общи условия

Активация на акаунт