Препарати за съдомиялна - 11

• 51 967
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Аз не ползвам Еко програма, някак все мисля че са неизплакнати от икономията на вода. Иначе много лъскави излизат и най-сухи на нея понеже сушенето с вентилатор и е около час, на другите програми е 20-30 мин.
На моята ЕКО суши 31 минути .
С опцията бързо плакне и мие с повече вода , за по_малко време .

# 421
Аз съм си харесала автоматична и интензивна програма, разните му там за чаши, еко, 30”/60 С пренебрегвам безпардонно.

# 422
  • София
ЕКО програмата май масово е главно икономична на ток, не на вода.
Мерси за препоръката на Феъри, ще ги потърся за проба.

Иначе понеже някой пита от кои таблетки сме недоволни, от тези два вида:

Скрит текст:

Най-много ме дразни, че по дъната на обърнатите чаши седи неразтворен препарат, все едно песъчинки. Отделно, че все има нещо недоизмито. Нашата миялна е Бош, на майка ми е АЕГ и при двете има един и същ проблем.

# 423
  • Пловдив
Ползвам само интензивна програма-2,15мин,70градуса.Миялната ми има еко програма-3,30мин,50градуса и автоматична програма-2,40мин,40-65градуса,има и други програми,които нито ме интересуват,нито бих използвала,винаги слагам силно замърсена посуда(тави,тенджери) и слабо замърсени(чаши от вода) заедно.

# 424
Аз също слагам всички съдове заедно . По_замърсените на интензивна /1.33 часа / и нормално замърсените на ЕКО /1.38 часа / .
Днес съм решила да пробвам Нощната програма /води се по_тиха/ . Имам миялната от година и половина , но не съм ползвала програма , защото е много дълга _ почти 4 часа .

# 425
На каква програма миеш _ на колко градуса , колко време ?

Основно ползвам на Hotpoint Ariston
 4-та програма: Бързо измиване и сушене - 50градуса; 1.25 часа

и по-малко
3-та  програма: смесено - 55градуса; 2.25 часа
1-ва програма: еко - 50 градуса; 3.20 часа

Във Варна се ползва машината, сол отначало на най-висока степен, сега е на предпоследна.
Препарата който ползвам е капсули на Фейри платинум ( закупен оу Турция, ако има значение). Доволна съм как мие, но и аз посуда със засъхнала храна не слагам.

Уточнение което давам е към въпроса:
Скрит текст:
Понеже от скоро ползвам съдомиялна и до сега опитът ми е само капсулите на фейри платинум искам да се допитам до вас от любопитство.
След измиване чиниите - стъклени/дуралекс и чашите скърцат. Това значи, че са добре измити или препарата не е хубаво изплакнат?
Също по цветният дуралекс идеално измит, но се вижда като един филм като на петна( не са бели капки,а все едно мазен филм).

# 426
Кафявия дуралекс след измиване с таблети при мен се получават едни окраски като на сапунени балони, преливащи във всички цветове. Плакна чинията препарат няма, но пентата си остават.

# 427
  • София
На мен това скърцащото винаги ми се е струвало като перфектно измито, без никакви мазни остатъци.

# 428
Кафявия дуралекс след измиване с таблети при мен се получават едни окраски като на сапунени балони, преливащи във всички цветове. Плакна чинията препарат няма, но петната си остават.
Хм , при мен няма такова нещо .
А ежедневно ползва почти само дуралекс  .

# 429
Кафявия дуралекс след измиване с таблети при мен се получават едни окраски като на сапунени балони, преливащи във всички цветове. Плакна чинията препарат няма, но петната си остават.
Хм , при мен няма такова нещо .
А ежедневно ползва почти само дуралекс  .
То не се набива на очи, трябва да я вдигна на светлина за да ги забележа. С гела нямам такива тревоги, и моят ежедневен сервиз е дуралексов, от сто години. Blush

# 430
Пропуснах да кажа, че дуралекса ми е кафяв Simple Smile  .
mimi.7299 го е описала най-правилно.

# 431
Мими  , същото което описваш го гледам при майка ми . Тя също е с дуралекс , но мие на ръка ..
При мен такова нещо няма

# 432
Мими  , същото което описваш го гледам при майка ми . Тя също е с дуралекс , но мие на ръка ..
При мен такова нещо няма

Над 10 години ползвам този кафяв дуралекс и докато го миех на ръка такива петна не са се появявали.
Появиха се  още на 1-2 миене в съдомиялната.

blueberrу, вие какъв препарат ползвате?
Ползвате ли гланц?
Водата при вас твърда ли е т. е колко сол използвате?
Питам ви  за да си направя преценка Simple Smile

# 433
При мен такова нещо няма

Над 10 години ползвам този кафяв дуралекс и докато го миех на ръка такива петна не са се появявали.
Появиха се  още на 1-2 миене в съдомиялната.

blueberrу, вие какъв препарат ползвате?
Ползвате ли гланц?
Водата при вас твърда ли е т. е колко сол използвате?
Питам ви  за да си направя преценка Simple Smile
Всеки път ползвам различен гланц . Имам няколко вкъщи и сипвам първия който видя . Гланцовете ми са Сомат , Финиш и имам от Кауфландския .
Водата пи нас е много твърда . Солта не съм я регулирала _ на каквато степен е настроена от производителя .
В момента със сол на Финиш . Килограм и половина ми стигат за около 2 месеца . Пускам средно по 2 миялни на ден . Миялната ми е 45 см .

# 434
Значи ще си взема гланц, до сега не съм ползвала и ще видя дали тези петна ще изчезнат.

Общи условия

Активация на акаунт