Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

  • 35 266
  • 691
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 23
Здравей, denis,
Моля те да коментираш тези изследвания :
TSH    1.02   mU/l   0.55   4.78   
FT4    13.31   pmol/l   11.5   22.7   
FT3   5.03           pmol/l    3.5           6.5   
Anti-Tg /TAT/   21.0   IU/ml   0   60   
Anti TPO /MAT/   58.2   IU/ml   0   60
ЛЛ ми ги пусна днес по повод на нощно сърцебиене (пулс над 130) и усещане за силен студ , имам го от около седмица, не всяка нощ. Минава ми след 1 валидол и се чудех дали не е паническа атака, преди имах такива, но сега се случва докато спя и се събуждам внезапно с ускорен пулс и ми е ужасно студено.
Благодаря за отделеното време! Flowers Blossom

# 16
  • Мнения: 14
Здравейте, колко време след АБ се пуска изследване на TSH, T4, T3? АБ влияе ли на на тези изследвания?

# 17
  • София
  • Мнения: 31 988
Здравей, denis,
Моля те да коментираш тези изследвания :
Скрит текст:
TSH    1.02   mU/l   0.55   4.78   
FT4    13.31   pmol/l   11.5   22.7   
FT3   5.03           pmol/l    3.5           6.5   
Anti-Tg /TAT/   21.0   IU/ml   0   60   
Anti TPO /MAT/   58.2   IU/ml   0   60
ЛЛ ми ги пусна днес по повод на нощно сърцебиене (пулс над 130) и усещане за силен студ , имам го от около седмица, не всяка нощ. Минава ми след 1 валидол и се чудех дали не е паническа атака, преди имах такива, но сега се случва докато спя и се събуждам внезапно с ускорен пулс и ми е ужасно студено.
Благодаря за отделеното време! Flowers Blossom
Здравей!
ТСХ е добре ( не посочваш дали си на терапия или не),  но Т4 показва, че си с Хипофункция на ЩЖ, но дали проблем е свързан с ЩЖ не мога да отговоря. МАТ нещо отиват на горна граница - консултирай се с лекар ( Ендокринолог), защото много често, някое заболяване "върви" преди показателите свързани с него ( да покажат че има там проблем).
Друга причина - дефицити, пременопауза, стрес, заболяване, вирус ...


Здравейте, колко време след АБ се пуска изследване на TSH, T4, T3? АБ влияе ли на на тези изследвания?
Здравей!
Ако не ти е спешно, изчакай поне месец. Не толкова АБ, колкото причината ( възпалението) влияе на хормоните на ЩЖ и ако самата ЩЖ, е реагирала на него и трябва време докато хормоните се нормализират ... за да са максимално обективни.
TSH, T4, T3 е добре да се изследват на чист ден ( след 10-12 на МЦ до 5-6 дни, преди следваща М.)

# 18
  • Мнения: 82
Моля кажете ми тези иследвания как са на лекар съм на 26-ти

# 19
  • София
  • Мнения: 31 988
Моля кажете ми тези иследвания как са на лекар съм на 26-ти
Скрит текст:
ЛХ и ФСХ са високи, ако си над 35г. е нормално, но ако не си, може да показват проблем с ЯР.
Е2 е нисък - може да показва по-късна О.
Добре е да те видят и на УЗ.
ТСХ е добре, но само той не е достатъчен - трябва да се пуска заедно с Т3 и Т4

# 20
  • Мнения: 3
Здравейте, denis!
От доста време чета личните истории на хората тук и сега се престраших да споделя и моите резултати. На 32 г. съм и вече година и половина правим опити, но резултат няма. И много консултации с лекари сме направили, които не определят конкретен проблям. Резултатите са на трети ден от месечния цикъл и ви моля за коментар! Благодаря!

# 21
  • Мнения: 110
Здравейте,
Може ли мнение за резултатите ми, правени са на 4ти ден от МЦ. Притесних се от високите нива на пролактина.. от друга страна, прочетох тук, че е най-добре той да се види на чист ден. Не съм много наясно по темата, ще правим опити и искам всичко да е наред. Другата седмица съм на лекар. Благодаря предварително.

# 22
  • София
  • Мнения: 3 890
Запис и от мен. Скоро ни предстои опит и ще следя и като дойде време, ще кача и моите резултати.

# 23
  • Мнения: 23
Здравейте! И аз моля за мнение относно резултатите ми, следя щитовидната от доста време, бях с хипофункция, пих л-тироксин известно време. Половите хормони са идеални, както и ТАТ и МАТ. Рисково ли е забременяването с тези стойности? Благодаря предварително!

# 24
  • Мнения: 12
Здравейте имам много ниски хормони LH FSH от отслабване и пия противозачатачни дайте ми съвет и кой храни и витамини мога да ги вдигна ! Благодаря Ви!

# 25
  • Мнения: 602
Аз като бях 42 кг единствено с фастъчено масло успях да ги вдигна. Но не съм имала проблеми с цикъла. Сигурно ли е, че от отслабване са тези ниски нива? Лекаря, който ти е изписал противозачатъчните какво каза?

# 26
  • Мнения: 12
Да от отслабването  е
Аз като бях 42 кг единствено с фастъчено масло успях да ги вдигна. Но не съм имала проблеми с цикъла. Сигурно ли е, че от отслабване са тези ниски нива? Лекаря, който ти е изписал противозачатъчните какво каза?

# 27
  • Мнения: 1 024
Здравейте, моля за коментар на стойностите на хормоните, правени 4 ден от цикълаTSH-3.750 FSH-4.350 LH-5.85 Тестостерон-0,37
Изследванията са пуснали след 6м прием на Диане 35, заради висок тестостерон, открит заради окосмяване. Имам и спирала.
Според гинекологът вс.е наред.
Но аз се чудя трябва ли да си пусна др. Изсл и да посетя и ендокринолог?
Скоро ще посетя онкодерматолог, заради постоянно излизане на бенки, през последните 6м, не знам дали има връзка.
На 30г, с едно дете.

# 28
  • Мнения: 180
А какъв е бил резултата на тестостерона първоначално?
Здравейте, моля за коментар на стойностите на хормоните, правени 4 ден от цикълаTSH-3.750 FSH-4.350 LH-5.85 Тестостерон-0,37
Изследванията са пуснали след 6м прием на Диане 35, заради висок тестостерон, открит заради окосмяване. Имам и спирала.
Според гинекологът вс.е наред.
Но аз се чудя трябва ли да си пусна др. Изсл и да посетя и ендокринолог?
Скоро ще посетя онкодерматолог, заради постоянно излизане на бенки, през последните 6м, не знам дали има връзка.
На 30г, с едно дете.

# 29
  • Мнения: 1 024
А какъв е бил резултата на тестостерона първоначално?
Здравейте, моля за коментар на стойностите на хормоните, правени 4 ден от цикъла:
- TSH-3.750
-  FSH-4.350
-  LH-5.85
-  Тестостерон-0,37
....
На 30г, с едно дете.
Изследванията преди 6м са:
 - TSH-3.960 (РФ 0,270-4,200)
-  FSH-11.040 
- LH-71,97
-  Тестостерон-1,78 (РФ 0,29-1,67)
 - Пролактин - 349.90 (РФ 102,00-496,00)

Общи условия

Активация на акаунт