Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

  • 35 266
  • 691
  •   2
Отговори
# 30
  • Мнения: 662
Денис, отново имам нужда от твоят съвет. На своя глава пуснах тези. С мутация съм.



Пия Garden of Life Prenatal, които ги спрях преди 5 дни. Мио инозитол, който не съм спирала, не знам дали има някакво отношение. Обаче след изследването се за четох, че не трябва да ям 12 часа преди това, а при мен бяха 11.

До колкото разбирам Хомоцистеина е висок и трябва да го смъкна още. Предполагам трябва да пусна B12 и ако съм с дефицит да приемам метилирана форма. Правилно ли съм разбрала? За фолиевата не знам как съм.

Предварително благодаря.

# 31
  • Мнения: 209
Здравей denis. !
Това са първите хормони след загубата на бебето ми (36 г. с). Минаха повече от 2 месеца и реално хормоните са пуснати на 3ти ден от редовната ми втора менструация след раждането.
Моля за коментар... доста ме притесняват нивата на естрадиола...
На 35тия ден ми дойде, като О засякох на 21ви ден.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 21:29 от BellAaAa

# 32
  • София
  • Мнения: 31 988
Денис, отново имам нужда от твоят съвет. На своя глава пуснах тези. С мутация съм.
Скрит текст:


Пия Garden of Life Prenatal, които ги спрях преди 5 дни. Мио инозитол, който не съм спирала, не знам дали има някакво отношение. Обаче след изследването се за четох, че не трябва да ям 12 часа преди това, а при мен бяха 11.

До колкото разбирам Хомоцистеина е висок и трябва да го смъкна още. Предполагам трябва да пусна B12 и ако съм с дефицит да приемам метилирана форма. Правилно ли съм разбрала? За фолиевата не знам как съм.

Предварително благодаря.
ФК е добре, но в МВ на Garden of Life Prenatal дозите са по-високи ( до 800мкг... не зная кой точно продукт ползваш) и въпреки това, не си предозирала, което означава, че по-често трябва да се следят нивата .
Хомоцистеинът е висок - трябва да е до 5, най-много 7, но тъй като ти си с мутация, по-добре да го държиш около 5.
Нивата на Хомоцистеина се контролират чрез нивата на ФК, В6, В12 - като най-важни и с най-голям ефект, но е добре, от време на време, 3-5 месеца, да приемаш и В-комплекс. При теб е задължително да са метилирани форми, макар че това се отнася за всички - ако приемат нещо, поне да са сигурни, че се усвоява 100%.
ПП
Хомоцистеинът се изследва винаги с ФК, В6, В12


Здравей denis. !
Това са първите хормони след загубата на бебето ми (36 г. с). Минаха повече от 2 месеца и реално хормоните са
Скрит текст:
пуснати на 3ти ден от редовната ми втора менструация след раждането.
Моля за коментар... доста ме притесняват нивата на естрадиола...
На 35тия ден ми дойде, като О засякох на 21ви ден.
Здравей!
Изследванията са добре.
ФСХ е висок, но това, най-вероятно е от годините.
Е2 си е супер - той трябва да е на долна граница.
Ако М е била на 35 ден, О. трябва да е била около 21 ден на МЦ, но ако О. не е засечена с УЗ или поне с тестове за О.+ Измерване на БТ, не може да си сигурна, че е имало О.
Редовната М, болки, симптоми... около О.,  не са гаранция, че е имало 100% О.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 07:40 от denis.

# 33
  • Мнения: 209
denis.

Много благодаря, наистина ме успокои! 🍀
На 28 години съм, засякох цервикална слуз в тези дни на О (ок. 21 ден) , като малко по-рано  бях на преглед и видяхме д. фоликул и АГ пресметна спрямо размера му кога долу горе би настъпила О, точно тогава и се появи ц. слуз.
А спрямо този резултат на Е2 отново ли може да се предположи, че по-късно ще настъпи О следващия месец?

# 34
  • Мнения: 14
здравей denis, може ли да те помоля за коментар на моите изследвания. Благодаря ти от сърце!
Скрит текст:
имам час при ендокриноложката в сряда чак. На трети ден от цикъла ги пуснах. Знам, че ми каза, че за щитовидните трябва да е на чист ден (след 10-12 ден на МЦ и до 5-6 дни преди следващата М), обаче лекарката каза, че няма значение. Аз пак ще ги пусна и ще е на 15ти ден (чист), защото ще ходя при още една лекарка ...  Много ми се събра през последния месец (че и година даже) и не можах да изчакам още 10 дни. Пуснах всичките на 3ти ден, за да мога да пусна и половите.

# 35
  • Мнения: 985
denis., моля те за коментар, защото съм много объркана и не знам дали да продължавам при същия лекар. На 3ти ден резултатите ми ги коментира тук: https://bg-mam.ma/p/1236234/42127494, накратко:
Естрадиол   100 pg/ml  (фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312)
FSH   6.51 mIU/ml   (фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47);    
LH       2.46 mIU/ml   (фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0),    
Пролактин   11.58 ng/ml   , реф.: 5.18-26.53;    
Тестостерон    0.27 ng/m  , реф.:  0.14 - 0.53  
TSH       2.406   uIU/ml    , реф.: 0.350 - 4.940
Записах час за еднокринолог да види TSH с ft3 и ft4, но е чак след месец.

Днес, на 14ти ден, отляво дом. фоликул 10, вдясно 17мм, еднометриум 8.3мм, накараха ме да пусна веднага тези в друга лаборатория, бях яла, но нямало значение..., та:
LH 18.46mU/ml (фол. фаза 0 - 12.6; овл. фаза 0 - 95.6; лут. фаза 0-11.4, менопауза 0-58);
прогестерон 1.37 nmol/l (фол. фаза 0.6 - 4.7; овл. фаза 2.4 - 9.4; лут. фаза 5.3-86, менопауза 0.3-2.5);
Е2 1653 pmol/l (фол. фаза 46-607; овл. фаза 315-1800; лут. фаза 161-774, менопауза 0-18.4);

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 14:45 от Saudadе

# 36
  • София
  • Мнения: 1 250
Реших да си пусна изследвания за щитовидната жлеза. Трябва ли да се консултирам с лекар при тези резултати?
Благодаря!

# 37
  • София
  • Мнения: 31 988
denis.
Много благодаря, наистина ме успокои! 🍀
На 28 години съм, засякох цервикална слуз в тези дни на О (ок. 21 ден) , като малко по-рано  бях на преглед и видяхме д. фоликул и АГ пресметна спрямо размера му кога долу горе би настъпила О, точно тогава и се появи ц. слуз.
А спрямо този резултат на Е2 отново ли може да се предположи, че по-късно ще настъпи О следващия месец?
За Е2 - тези стойности са нормални и по тях не може да се предполага по-ранна О. - само показват, че МЦ ще си е нормален, с нормална О. (... но това са само предположения без никаква гаранция, че това наистина ще бъде точно така).


здравей denis, може ли да те помоля за коментар на моите изследвания. Благодаря ти от сърце!
Скрит текст:
имам час при ендокриноложката в сряда чак. На трети ден от цикъла ги пуснах. Знам, че ми каза, че за щитовидните трябва да е на чист ден (след 10-12 ден на МЦ и до 5-6 дни преди следващата М), обаче лекарката каза, че няма значение. Аз пак ще ги пусна и ще е на 15ти ден (чист), защото ще ходя при още една лекарка ...  Много ми се събра през последния месец (че и година даже) и не можах да изчакам още 10 дни. Пуснах всичките на 3ти ден, за да мога да пусна и половите.
Здравей!
ТСХ е висок, показва че си с Хипофункция на ЩЖ. Пролактинът е висок - много вероятно, причината да е високия ТСХ. Нямаш Хашимото.
ФСХ е висок - показва проблем с ЯР (доста НЯР) добре е да провериш АМХ и Инхибин В ( 3 ден от МЦ).
Е2 е нисък - може да показва, че този МЦ ще има късна О. или МЦ ще бъде ановулаторен.
В12 трябва да е на горна граница, ФК също е ниска - добре е да провериш Хомоцистеина ( при тези стойности може да е висок, а това носи риск за имплантацията и бременността
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да е 60-70ng/ml

# 38
  • Мнения: 74
Здравей Денис, здравейте момичета,

Правих обременяване с глюкоза на 18.12. Онзи ден бях на преглед при Ендокринолог и той отново поиска да направя това изследване. Разликата е, че този път ще бъде ОГТТ, не кръвен.
Притеснява ме, че пак трябва да изпия количеството глюкоза, защото някъде бях попаднала на информация, че не е добре да се прави често. А по-скоро минимум на 6 месеца, препоръчително един път в годината.
Така ли е?

# 39
  • Мнения: 15
 Здравей, Денис
Може ли коментар на резултатите. Направени са след консултация от ендокринолог.
Да уточня, че съм 50 кг.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 13:39 от Veronnn

# 40
  • Мнения: 27
Здравей, скъпа Денис! Отново благодаря, че отделяш време и внимание на всяка от нас Simple Smile Днес направих някои изследвяния и бих искала да помоля за коментар. С MTHFR генотип 677 С/Т хетерозиготен.
Приемам Б12 спрей на better you, Vitamin D спрей пак на better you, профекунд и Витамин Б6. Много благодаря предварително Hug

# 41
  • Мнения: 1 024
denis, би ли отговорила и на мен?

# 42
  • Мнения: 20
Здравейте!
Може ли за коментар за моите изследвания? Жена на 39г.правени са на 3 ти ден. Прогестерона на 21 ден - 26.9.[/img]

# 43
  • София
  • Мнения: 31 988
Здравейте, моля за коментар на стойностите на хормоните, правени 4 ден от цикъла
Скрит текст:
TSH- 3.750
FSH- 4.350
LH- 5.85
Тестостерон-0,37
Изследванията са пуснали след 6м прием на Диане 35, заради висок тестостерон, открит заради окосмяване. Имам и спирала.
Според гинекологът вс.е наред.
Но аз се чудя трябва ли да си пусна др. Изсл и да посетя и ендокринолог?
Скоро ще посетя онкодерматолог, заради постоянно излизане на бенки, през последните 6м, не знам дали има връзка.
На 30г, с едно дете.
Здравей!
Посочвайте и рефер. стойности, защото за всяка лаборатория те са различни.
ТСХ е висок, показва че си с Хипофункция на ЩЖ, но трябва да се проверят Т3 и Т4.
ЛХ е висок, може да показва ПКЯ?!
Ако имаш Хипофункция на ЩЖ е много вероятно да си с ИР, а високият инсулин може да е причина за по-високият Тестостерон.
Провери за дефицити - желязо, хемоглобин, ферити, трансферин, ЖСК, В12, ФК, вит.Д, цинк, селен, мед ...



denis., моля те за коментар, защото съм много объркана и не знам дали да продължавам при същия лекар. На 3ти
Скрит текст:
ден резултатите ми ги коментира тук: https://bg-mam.ma/p/1236234/42127494, накратко:
Естрадиол   100 pg/ml  (фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312)
FSH   6.51 mIU/ml   (фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47);   
LH       2.46 mIU/ml   (фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0),   
Пролактин   11.58 ng/ml   , реф.: 5.18-26.53;   
Тестостерон    0.27 ng/m  , реф.:  0.14 - 0.53   
TSH       2.406   uIU/ml    , реф.: 0.350 - 4.940
Записах час за еднокринолог да види TSH с ft3 и ft4, но е чак след месец.

Днес, на 14ти ден, отляво дом. фоликул 10, вдясно 17мм, еднометриум 8.3мм, накараха ме да пусна веднага тези в друга лаборатория, бях яла, но нямало значение..., та:
LH 18.46mU/ml (фол. фаза 0 - 12.6; овл. фаза 0 - 95.6; лут. фаза 0-11.4, менопауза 0-58);
прогестерон 1.37 nmol/l (фол. фаза 0.6 - 4.7; овл. фаза 2.4 - 9.4; лут. фаза 5.3-86, менопауза 0.3-2.5);
Е2 1653 pmol/l (фол. фаза 46-607; овл. фаза 315-1800; лут. фаза 161-774, менопауза 0-18.4);
ЛХ показва, че си пред О.
Е2 е добре за един ДФ - този който е 17мм ... би трябвало да има О.( до 2-3 дни)
МЛ също е добре, тя още ще нарасне.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 14:33 от denis.

# 44
  • Мнения: 232
Здравей  Денис, моля да коментар  LH 7.28 от 2,4 до 12,6   FSH 11.83  от 3,5 до 12,5   E 2  263.40  от 90,10 до 716 правени са на 3 ден  от МЦ  и Пролактин  201,5 от 72 до 511

Общи условия

Активация на акаунт