Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 57 676
  • 738
  •   1
Отговори
# 75

Здравейте, може ли мнение, дали според вас съм с инсулинова резистентност. Понеже двама доктора твърдят съвсем противоположни неща. Имам слабо телосложение, не обичам сладко по принцип, но съм с поликистоза.

# 76
Здравей, Денис!
Дали може да коментираш резултатите за полови хормони на 3ти ден, на 31г съм
Благодаря ти!:blush:

# 77
  • София
Скрит текст:

Здравейте момичета 😊 пиша ви..може би най -вече към Денис,защото виждам ,че тя дава съвети на всички ни. По съвет на гинеколог,който не е репродуктивен специалист,но и аз едва сега започвам ,пуснахме анти мюлеров хормон...резултат 0.1 при референтни граници 1.0 , 6.0 . Има ли нещо,което трябва да пусна, за по достоверен резултат...имам овулация ,имам редовен цикъл..нямам представа от къде да започна. Имам един спонтанен преди около 8 месеца. На 35 години съм... имам изследвани още няколко неща ,на които ще прикача снимки ..моля за съвет от къде за започна...какво мога да пия докато се прибере мъжът ми и да тръгнем към по - сериозните крачки?
Здравей!
В12 е нисък, трябва да е на горна граница. Провери ФК, хомоцистеина
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да е 90-100 ... трябва да приемаш вит. Д + вит.К2
Провери желязо, феритин, трансферин, ЖСК, цинк, селен, мед ...
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват, че си Хипофункция на ЩЖ

Прогестерон и Е2 - ако са изследвани на 7  ден след предполагаемата О., показват, че не е имало О.
Ако са изследвани на 3 ден от МЦ от МЦ може да показват киста/ЛУФ или да си с по-високи нива на андрогените.

АМХ не е много показателен, по-добре е да се изследва заедно с Инхибин В - на 3 ден от МЦ.

Здравей, denis. Вече системно ми се случва при ТСХ под 3.0 - 2.9 FT3 и FT4 да минават над горна граница, а аз да
Скрит текст:
откачам, ама много (безсъние, треперене, задух и разни други лудости много типични за хиперфункция).
Приемам еутирокс от години, нагласяме дози и следим.
Мнението на ендокринолога е да намаля дозата.
Но усещам, че има нещо съмнително. Какво да изследвам според теб?
П. П. Хашимото на ехография категорично нямам. Понякога ТАТ е висок, понякога нисък. МАТ винаги е много нисък.
Имам ЛУФ и ПКЯ, но много ниски (под норма) андрогени. Имам пролактином, който от няколко години е заспал и пролактинът ми е на долна граница.
Тегло в норма, храна питателна без рестрикции.

Основният ми проблем е това откачане тип хиперфункция, и вечно нередовен цикъл. Този месец засякох овулация на ден 35 Close
Здравей!
Потърси второ, ако трябва и трето мнение от Ендокринолог.
Не мога да помогна.

Здравейте, от няколко месеца имам проблеми с цикъла - идва по 2 пъти в месеца, много тежък и с големи
Скрит текст:
съсиреци. На прегледите всичко изглежда нормално за това гинеколожката ми каза другият месец да пусна на 3ти ден от цикъла следните хормони : LH, FSH, Естрадиол, Пролактин и Прогестерон. Навсякъде чета, че прогестерона се изследва около 22ри ден, а пролактина малко след менструацията. Та се чудя да ги пусна ли всичките наведнъж, както ми е казала или в различните дни.
Да уточня, че не планирам бременност и не следя овулацията.
Благодаря предварително!
Здравей!
Прогестерон се изследва и на 3-ти ден от МЦ - тогава е показателен за МЛ.
Изследвай това, което иска лекаря и така както ти го е назначил.

Скрит текст:
Здравейте, може ли мнение, дали според вас съм с инсулинова резистентност. Понеже двама доктора твърдят съвсем противоположни неща. Имам слабо телосложение, не обичам сладко по принцип, но съм с поликистоза.
Здравей!
Според мен, имаш ИР - инсулинът доста се повишава и въпреки това не успява да понижи достатъчно КЗ на 120 мин.... и инсулина бавно се понижава.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 18:53 от denis.

# 78
Скрит текст:

Здравейте момичета 😊 пиша ви..може би най -вече към Денис,защото виждам ,че тя дава съвети на всички ни. По съвет на гинеколог,който не е репродуктивен специалист,но и аз едва сега започвам ,пуснахме анти мюлеров хормон...резултат 0.1 при референтни граници 1.0 , 6.0 . Има ли нещо,което трябва да пусна, за по достоверен резултат...имам овулация ,имам редовен цикъл..нямам представа от къде да започна. Имам един спонтанен преди около 8 месеца. На 35 години съм... имам изследвани още няколко неща ,на които ще прикача снимки ..моля за съвет от къде за започна...какво мога да пия докато се прибере мъжът ми и да тръгнем към по - сериозните крачки?
Здравей!
В12 е нисък, трябва да е на горна граница. Провери ФК, хомоцистеина
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да е 90-100 ... трябва да приемаш вит. Д + вит.К2
Провери желязо, феритин, трансферин, ЖСК, цинк, селен, мед ...
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват, че си Хипофункция на ЩЖ

Прогестерон и Е2 - ако са изследвани на 7  ден след предполагаемата О., показват, че не е имало О.
Ако са изследвани на 3 ден от МЦ от МЦ може да показват киста/ЛУФ или да си с по-високи нива на андрогените.

АМХ не е много показателен, по-добре е да се изследва заедно с Инхибин В - на 3 ден от МЦ.

Благодаря ти Denis. Изследванията са пускани на 13 ден от цикъла. Вече приемам витамин Д2 ... според деня  на който са изследвани пак ли насоките ти ще останат същите ?

# 79
Може ли да попитам витамин B12, витамин D, желязо, феритин, трансферин, ЖСК, цинк, селен, мед ... Не се изследват по време на цикъл,нали? Какво е ФК?

# 80
Фолиева киселина. Защо да не се изследват по време на цикъл? Има изискване за различните витамини колко време да е спрян приемът им, за да е достоверно изследването.

# 81
  • София
Здравей, Денис!
Дали може да коментираш резултатите за полови хормони на 3ти ден, на 31г съм
Скрит текст:
Благодаря ти!:blush:
Здравей!
ЛХ  е висок, може да показва ПКЯ или по-ранна О., но и двата са високи, което може да показва и проблем с ЯР - добре е да провериш АМХ и Инхибин В ( на 3-ти ден от МЦ).

# 82
Фолиева киселина. Защо да не се изследват по време на цикъл? Има изискване за различните витамини колко време да е спрян приемът им, за да е достоверно изследването.
Не знам,за това питам. Не съм ги изследвала до сега. Сега ще ги пусна по препоръка на denis. Не са евтини и да не объркам нещо. Благодаря.

# 83
Здравей Денис,

Моля те за съвет за от към добавки специално за вит Д , който приемам от м. септември като доза 10 000IU + вит К2.
Приемам и б12( който спирам сега защото е доста завишен)

Септвмври 2020 стойността на вит Д беше 34, при същите реф стойности.

# 84
  • София
Здравей Денис,
Скрит текст:
Моля те за съвет за от към добавки специално за вит Д , който приемам от м. септември като доза 10 000IU + вит К2.

Здравей!
Вит. Д, който приемаш, или не е хубав продукт, или не го приемаш правилно ( с по-мазно хранене) или ти нещо не го усвояваш.
Провери желязо, хемоглобин, феритин, ЖСХ, трансферин... те имат отношение към вит. Д ... или ако там има проблем, това може да е причина да не усвояваш вит. Д.
В12 се спира за поне 30 дни, преди да се пусне контрола.

# 85
  • Пловдив
Денисче, здравей!Сутринта пуснах щитовидните.Биват ли?
Хиляди благодарности!💜

# 86
Здравей, Денис Flowers Hibiscus
Може ли да се направи някакъв извод само от тези стойности, измерени сутрин, на гладно:

Глюкоза     -       5.35      реф. 4.1 - 6.1
Инсулин     -       6.20      реф. 2.6 - 25.0

Предстои ми ЗЕТ и имам назначен Глюкофаж по 250 мг. от първия ден на МЦ, в който ще започна подготовката от доц. Катя Тодорова, при която бях преди 3 месеца. Тогава отидох при нея с доста изследвания, като КЗ беше 5.60. Попитах я не трябва ли да изследвам исулин и КЗ трикратно, но тя каза, че няма нужда и ми направи терапия и за след трансфера.
Вчера бях при репродуктивния ми доктор, казах му за Глюкофажа и той ми препоръча да направя инсулина. За пръв път го меря и нямам база за сравнение. Сега не знам как да тълкувам Thinking

Благодаря предварително Yum

# 87
  • София
Денисче, здравей!Сутринта пуснах щитовидните.Биват ли?
Хиляди благодарности!💜
Скрит текст:
Здравей!
Добре са, но си ги следи Peace

Здравей, Денис Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Може ли да се направи някакъв извод само от тези стойности, измерени сутрин, на гладно:

Глюкоза     -       5.35      реф. 4.1 - 6.1
Инсулин     -       6.20      реф. 2.6 - 25.0

Предстои ми ЗЕТ и имам назначен Глюкофаж по 250 мг. от първия ден на МЦ, в който ще започна подготовката от доц. Катя Тодорова, при която бях преди 3 месеца. Тогава отидох при нея с доста изследвания, като КЗ беше 5.60. Попитах я не трябва ли да изследвам исулин и КЗ трикратно, но тя каза, че няма нужда и ми направи терапия и за след трансфера.
Вчера бях при репродуктивния ми доктор, казах му за Глюкофажа и той ми препоръча да направя инсулина. За пръв път го меря и нямам база за сравнение. Сега не знам как да тълкувам Thinking

Благодаря предварително Yum
Здравей!
Добре са, но това не означава, че не си с ИР и че след като приемеш въглехидрат Инсулина няма да скочи.
За ИР най-важно е храненето, така че приеми че си с ИР и се храни, спазвайки изискванията на това състояние - повече протеин, по-малко мазнини и въглехидрати. Напр. въглехидрата да е 100 до 150гр ( от всички храни, които приемаш за деня), без брашно, картофи, ориз ...
ПП.
За да си сигурна, дали имаш или не ИР, най-добре е да се направи обременяване с глюкоза ( това само информативно, за другите, които четат темата Simple Smile )

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 12:35 от denis.

# 88
Денис , благодаря ти за изчерпателният отговор. Ще пусна и тези изследвания.
Понеже ми излезнаха и другите може ли да ми кажеш дали са ок, като в допълнение да кажа на узи се виждат 4 фоликула в единия и 8 фоликула в другия яйчник. Амх ми е много нисък, но след приема на вит. Д се покачи от 0,225 на 0,370
Инхибина е 118, което е доста объркващо на фона на амх.

Здравей Денис,
Скрит текст:

Здравей!
Вит. Д, който приемаш, или не е хубав продукт, или не го приемаш правилно ( с по-мазно хранене) или ти нещо не го усвояваш.
Провери желязо, хемоглобин, феритин, ЖСХ, трансферин... те имат отношение към вит. Д ... или ако там има проблем, това може да е причина да не усвояваш вит. Д.
В12 се спира за поне 30 дни, преди да се пусне контрола.

# 89
Здравейте,  моля за съдействие за резултати от изследванията.  Имам хашимото от 1 година съм на терапия. Успях да сваля ТСХ  близо 5 през май до 1.99 на 1.12.2020г . Увеличихме малко дозата и сега резултати е този.

Общи условия

Активация на акаунт