Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 254
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, моля за мнение за тези резултати:
LH 0,44mIU/ml
FSH 4,89mIU/ml
Естрадиол 50,34pg/ml
Направени са на 3ти ден от МЦ. Чакам и АМХ, но той не е готов.
Предисторията е 2 неуспешни бременности в рамките на 6 месеца - 1 извънматочна и 1 кухо яйце. Установена тромбофилия при мен, а от спермограмата - тератозооспермия с 2% нормални форми по Крюгер. На преглед съм след 1 седмица, а това ниско ЛХ ме разтревожи. Благодаря предварително!

# 391
Здравейте.
Моля За мнение относно тези резултати.
Изследванията са правени на 4ти ден от мц.
На 28 години съм.
Благодаря!

# 392
  • София
Здравей, Денис,

Днес АГ ми назначи изследване на Прогестерон 21-23 ден от МЦ, за да видим той ли е причина за по-тънка лигавица при мен, но така и не ми каза какви стойности са ОК и какви притеснителни. Може ли да ми кажеш за този период от МЦ какъв резултат е добър? Следващата седмица ще направя изследването, че тогава ми се пада ...
Здравей!
Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден след О., когато е неговият пик ... и тогава трябва да е на горна граница. За други дни от МЦ, не мога да коментирам - говори с лекаря си.

Здравейте,
Моля за мнение за тези изследвания. Правени са на 3-ти ден от менструалния лния цикъл. На 24г. съм от 4 месеца правим опити за бебе, за сега без успех. Нямам установени проблеми при преглед на гинеколог и ендокринолог, но все пак реших да потърся мнение.
Благодаря, предварително! Simple Smile
Скрит текст:
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи, показват ПКЯ... т.е може да има някъде проблем.
ТСХ е добре, но Т4 ти е малко нисък, респ. може да имаш отклонения при някои андрогени... или да си с ИР?!
Не е нещо, от което трябва да се притесняваш, но го имай предвид.

jeni.ivanova
Дай рефер. граници и пиши, когато са готови всички изследвания ( тълкуват се заедно).

Здравейте.
Моля За мнение относно тези резултати.
Изследванията са правени на 4ти ден от мц.
На 28 години съм.
Благодаря!
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е добре, но трябва да се проверят Т3 и Т4.
ЛХ и Е2 са високи, показват ПКЯ ... имаш високи нива на тестостерона ( това може да е причина за ПКЯ)
Провери и другите андрогени, направи тест за ИР, ...Пролактин също

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 18:21 от denis.

# 393
jeni.ivanova
Дай рефер. граници и пиши, когато са готови всички изследвания ( тълкуват се заедно).

LH - референтни - 1.9-12.5 (моят резултат е 0,44)
FSH референтни - 2,5-10,2 (моят резултат е 4,89)
Естрадиол референтни 19,5-144 (моят резултат е 50,34).

Съжалявам, нямам добра снимка, която да сложа за улеснение.

# 394
  • София
jeni.ivanova

LH - референтни - 1.9-12.5 (моят резултат е 0,44)
FSH референтни - 2,5-10,2 (моят резултат е 4,89)
Естрадиол референтни 19,5-144 (моят резултат е 50,34).

Съжалявам, нямам добра снимка, която да сложа за улеснение.
ЛХ е нисък, може да показва по-късна О. или ановулаторен МЦ ... или да има някоя киста от минал МЦ.
Другите са добре.

# 395
  • София
Здравейте.
По време на прием на антихистамин, може ли да се правят изследвания Tsh, Tat, Mat и др.? Или е добре да се изчака известно време?

# 396
Здравейте, ще помоля за мнение и насоки оносно тези изследвания на жена, 42г.

# 397
Здравейте, ще помоля за мнение и насоки оносно тези изследвания на жена, 42г.[img]//cdn.bg-
Без въобще да съм специалист, но на пръв поглед има и ИР , и недостиг на витамин Д, и хипофункциа на ЩЖ. Трябва си сериозна консултация с читав ендокринолог, коийто да изпише лекарства, но трябва и хранителен режим  и активно движение.

# 398
  • София
Здравейте.
По време на прием на антихистамин, може ли да се правят изследвания Tsh, Tat, Mat и др.? Или е добре да се изчака известно време?
По-добре изчакай, защото след като е имало някаква  реакция на тялото, няма как и ЩЖ да не е реагирала, а тя реагира с антителата и хормоните, които синтезира и използва.

# 399
Здравейте ,

Извинявам се за глупавия въпрос , но някой може ли да обясни какво е инсулинова резистентност и има ли някакви симптоми ? Благодаря!

# 400
Много се извинявам,  знам че си натоварена Денис, но останаха няколко въпроса малко по-назад. Моря като имаш възможност да погледнеш # 368 🌷

# 401
Здравейте ,

Извинявам се за глупавия въпрос , но някой може ли да обясни какво е инсулинова резистентност и има ли някакви симптоми ? Благодаря!
Ето : https://www.bg-mamma.com/?topic=1316859

# 402

Здравей Денис, бих те помолила като имаш време да погледнеш моите изследвания. Не приемам допълнително нито б12, нито вит.Д. Б12 не е ли много висок, или това е добре? А вит. Д явно трябва да пия, но колко на ден, 3-4 капки? Целя забременяване. Благодаря ти предварително.

# 403
Здравей , Денис ! Може ли мнение , пуснат е 7 дни след доказана овулация

# 404
  • София
Много се извинявам,  знам че си натоварена Денис, но останаха няколко въпроса малко по-назад. Моря като имаш възможност да погледнеш # 368 🌷
Трябва да е # 367?!
Скрит текст:
Здравейте,  може ли малко разяснение за комбинацията- инозитол,  аргинин и NAC.
Как точно подпомага овулацията ? Може ли да се пие при ЛУФ синдром? С какви други добавки може да се приема?
[/quote]
Ще прехвърля отговора в темата за добавките.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 16:53 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт