Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравей, Денис,

Скрит текст:
Може ли коментар на моите изследвания, правени на 3 ден от МЦ. На 29г съм.

Като чета назад в темата май не са мн добре резултатите... Ама...

Здравей!
НОМА индексът е добре, но той не винаги е показателен - просто го имай предвид.
ФСХ и ЛХ са доста високи за годините ти. Добре е да те видят на УЗ. Показват, че нещо пречи на О. - но, какво е това нещо, лекар трябва да прецени.
Ако не е киста/ЗФ, което е по-малкото зло, ... остава да е проблем с ЯР?

# 451
Здравей, Денис,

Скрит текст:

Здравей!
ФСХ и ЛХ са доста високи за годините ти. Добре е да те видят на УЗ. Показват, че нещо пречи на О. - но, какво е това нещо, лекар трябва да прецени.

Благодаря 🍀 последния месец 2 пъти бях на Аг и ме гледаха с УЗ, кисти не са видяли... Ще изследвам АМХ и Инхибин на следващ цикъл 😞 с тези нива на LH FSH възможно ли е забременяване? Значи ли че няма да имам О този месец?

По принцип имам проблем с тънка лигавица, но лекарите го отдават на 2 кюртажа след мисед, които преживях преди година.... Не знам има ли връзка с нещо от изследваните тук   ...

Междувременно ми излезе и космически високият пролактин, той какво значи?

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 19:42 от bonibon_

# 452
Здравейте, Denis.
Моля за мнение, относно резултати на прогестерон, изследван на 20ти ден от мц.

# 453
Здравей, Денис Simple Smile
може ли да коментираш тези резултати, направени са на 21 ден от МЦ

# 454
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис,

Скрит текст:

Здравей!

Благодаря 🍀 последния месец 2 пъти бях на Аг и ме гледаха с УЗ, кисти не са видяли... Ще изследвам АМХ и Инхибин на следващ цикъл 😞 с тези нива на LH FSH възможно ли е забременяване? Значи ли че няма да имам О този месец?

По принцип имам проблем с тънка лигавица, но лекарите го отдават на 2 кюртажа след мисед, които преживях преди година.... Не знам има ли връзка с нещо от изследваните тук   ...

Междувременно ми излезе и космически високият пролактин, той какво значи?
Скрит текст:
Пролактинът е висок ... може да е от ЩЖ ( ТСХ, Т3, Т4) да имаш висок Андростендион, да си с ИР, въпреки добрия НОМА индекс? - това са все причини, за тези по-високи нива на Пролактина.
Следи го ... провери и другите хормони.

Здравейте, Denis.
Моля за мнение, относно резултати на прогестерон, изследван на 20ти ден от мц.
Скрит текст:
Здравей!
Прогестеронът е нисък - показва, че до 20-ти ден на МЦ, не е имало О.

Здравей, Денис Simple Smile
може ли да коментираш тези резултати, направени са на 21 ден от МЦ
Скрит текст:
Здравей!
Прогестеонът е нисък - показва, че не е имало О. или, че деня на О., не е определен правилно.
Тестостеронът е нисък - може да е лабор. грешка ( понякога се случва) или, ако си на някакви стриктни диети, не консумираш месо и т.н. ... не е добре да е нисък - следи го. Оптималните му нива са важни за правилното, нормално развитие на ембриона след зачеване.

# 455
Здравей, Денис!
Може ли коментар и на моите изследвания? Правени са на 4 ден от цикъла. На 25 год. съм. Лекарката ми каза, че имам Хашимото. Каза да не се притеснявам, че не е страшно и да пия селен и да правя по-често профилактични прегледи. Също каза, че не пречи и да продължаваме с опитите за бебе.

# 456
Здравей, Денис!
Може ли коментар и на моите изследвания? Правени са на 4 ден от цикъла. На 25 год. съм. Лекарката ми каза, че имам Хашимото. Каза да не се притеснявам, че не е страшно и да пия селен и да правя по-често профилактични прегледи. Също каза, че не пречи и да продължаваме с опитите за бебе.

Искрено те съветвам да се консултираш с друг ендокринолог.

# 457
Подкрепям. Определено трябва да направите консултация с друг ендокринолог. Хранителният режим също е задължителен, особено щом правите опити за бебе.

Здравей, Денис!

Искрено те съветвам да се консултираш с друг ендокринолог.

# 458

Здравей, Денис. Как са ми резултати те правени около 3 дена преди Овулация? Разбира ли се всичко ли е наред. До преди няколко дена приключих с дву годишно кърмене. Правим опити за бебе вече 8 месеца и се чудя дали нещо в хормоните пречи да забременея.

# 459
Цитат на: katrin83 0link=topic=1295075.msg42605429#msg42605429 date=1617334194
Здравей Денис,ще може ли коментар на изследванията  пуснати на 2ден от цикъла.За пореден път висок естрадиол ???никой няма отговор и как да се намали.Док.каза,че нямам кисти,ЗФ,всичко казва е ок.А цикъла последния беше на 3.01 и сега го предизвиквахме с дуфастон .С намален резерв съм,целта е забременяване.
Какво може да приемам,за да подобря резултатите?
Скрит текст:
Потърси второ, ако трябва и трето мнение.
Често се случва един лекар да не вижда "нещо", а друг да го види. Но трябва да се ходи същия ден или най-много с разлика 1 ден при различни лекари... а не този месец при един, следващия при друг.
Е2  е доста висок.
При тези високи нива на Е2, каква е дебелината на МЛ?... тези високи нива (ако няма киста/ЗФ...) трябва да причиняват Хиперплазия на МЛ ( а това е опасно).
Друга причина - да си с по-високи нива на Инсулин (ИР) и/или андрогени - Андростендион, ДХЕА, Тестостерон, 17ОНПрогестерон...
Има някаква причина и е редно лекар да я търси.
Ще чакам да пишеш.
Здравей Денис,Благодаря за съветите!С този проблем съм доста време и лекарите  имаха съмнения за хиперплазия на МЛ,след направен пробен кюретаж.Преди цикъл този месец,след около 2 месеца закъснение лигав.беше 8мм.Пускала съм преди време андростендион,тестостерон в норма ,кръвната захар също е добре.Казват ми сигурно яйчника е по активен и затова е висок естрадиола,в пременупауза си,всеки път ми изписват дуфастон и проблема е решен.А именно заради това не мога да започна инвитро процедура вече 2-3 год.
Исках да те питам какво ти е мнението за този продукт
https://www.aptekadetelina.bg/dim-plyus-estrogenen-metabolizam-d … bolism-60-kapsuli

# 460
Здравейте!
Моят случай не е свързан с проблемно забременяване, но ще се радвам да получа съвети и препоръки.
От ноември 2019 се случва периодично да вдигам кръвно. От 11 дни обаче непрекъснато съм с високо кръвно - горна граница 140-160, долна 100-120, на моменти се задъхвам, а някога пулсът ми в спокойно състояние стига до 120.

Ходих на кардиолог, който огледа сърцето и бъбреците, каза, че са добре. Видя високото кръвно, сърцебиенето и ускорения пулс. Пуснахме изследвания на щитовидната жлеза. Не съм запозната, но всичко е в норма.
Предстои да му покажа изследванията и на него, но ще бъда благодарна за мнение и от вас. Благодаря предварително!

# 461
  • Пеликания
Хубаво е било и да си пуснете 3-кратен инсулин и кръвна захар. Аз така вдигах кръвно от хипогликемии.

# 462
Денис, моля за мнение за тези изследвания, направени на 3-ти ден:
Prolactin - 271 (125 - 635)
LH - 10,7 (2,4 - 12,6)
FSH - 6,34 (3,5 - 12,5)
Estradiol - 487 (45,4 - 854)
АМХ - 1,78 (1 - 6)

На 37-год. жена са, не цели забременяване, има проблеми с цикъла.

Благодаря много!

# 463
Здравей, Денис,

С Хашимото съм и на еутирокс от 2г.
На рутинно изследване преди 2 месеца ТСХ беше скочил на 6.1. Тогава ендокриноложката ми удвои дозата на еутирокс на 50мг, понеже целя забременяване. След месец  ТСХ падна на 3.28, това са изследванията ми след още месец пак на доза 50мг:

Тъй като преди бременност знам, че е добре да е под 2,а идеално е да е под 1, исках да питам дали според теб тр да ми се увеличи дозата на хормона или и с тази доза ще се свали, но просго по-бавно? Цяла седмица не мога да се свържа с ендокриноложката и да го обсъдим...

Бях писала преди 2 дни за висок пролактин (887 при реф.ст 125-635, но АГ иска да е под 480 за бременност)- АГ ми каза да пия по 1 хапче достинекс на седмица, как ти се струва?

# 464
Здравейте! Нуждая се спешно от препоръка какви хормони да изследвам при прекомерно изпотяване. Вече минава всякакви граници - подмишници, слабини, гръб .... и започвам да се притеснявам. Ще съм много благодарна ако може да ме посъветвате и кога е хубаво да се направят такива изследвания.

Благодаря предварително и съжалявам ако е обсъждан вече такъв въпрос!

Общи условия

Активация на акаунт