Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Според мен трябва да проверите естроген прогестерон и кортизол.. но все пак по добре се консултирайте с лекар

# 466
  • София
Здравей, Денис,
С Хашимото съм и на еутирокс от 2г.
На рутинно изследване преди 2 месеца ТСХ беше скочил на 6.1. Тогава ендокриноложката ми удвои дозата на
Скрит текст:
еутирокс на 50мг, понеже целя забременяване. След месец  ТСХ падна на 3.28, това са изследванията ми след още месец пак на доза 50мг:

Тъй като преди бременност знам, че е добре да е под 2,а идеално е да е под 1, исках да питам дали според теб тр да ми се увеличи дозата на хормона или и с тази доза ще се свали, но просго по-бавно? Цяла седмица не мога да се свържа с ендокриноложката и да го обсъдим...

Бях писала преди 2 дни за висок пролактин (887 при реф.ст 125-635, но АГ иска да е под 480 за бременност)- АГ ми каза да пия по 1 хапче достинекс на седмица, как ти се струва?
Според мен си остани на същата доза и след месец пусни отново контрола.
Провери за дефицити, защото при това Т4, Т3 ти е ниско, може да има проблем с конвертирането...В12, ФК, желязо, феритин, трансферин, ЖСК, цинк, селен, мед...
Пролактинът е висок, трябва да е около 300.
Той се повишава и от хипофункцията на ЩЖ ... или от Андростендион, по-висок Инсулин ...
Дали да си на терапия?! - не мога да отговоря.
Следи и за О., ако няма - това също е причина Пролактинът да се повишава.

Здравейте! Нуждая се спешно от препоръка какви хормони да изследвам при прекомерно изпотяване. Вече минава всякакви граници - подмишници, слабини, гръб .... и започвам да се притеснявам. Ще съм много благодарна ако може да ме посъветвате и кога е хубаво да се направят такива изследвания.

Благодаря предварително и съжалявам ако е обсъждан вече такъв въпрос!
Здравей!
Това може да са симптоми на пременопауза.
Изследвай ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ.... и на чист ден: Тестостерон, ДХЕА, Пролактин, ТСХ, Т3, Т4

# 467
Благодаря за съдействието! На 23 години съм, така че проблема трябва да е другаде.

# 468
denis, а проблем ли ще е, ако Тестостеронът, DHEA и Андростендионът бъдат тествани на трети ден от МЦ, а не на чист ден?
Т.е. ще има ли изобщо някакво значение, с оглед обективността на резултатите? Искам да съм максимално педантична, когато се тествам. Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 21:23 от Гърне без похлупак

# 469
  • София
Благодаря за съдействието! На 23 години съм, така че проблема трябва да е другаде.
Консултирай се с невролог, ендокринолог ... ( ако проблемът не е за тях, те ще ти посочат друг специалист)

denis, а проблем ли ще е, ако Тестостеронът, DHEA и Андростендионът бъдат тествани на трети ден от МЦ, а не на чист ден?
Т.е. ще има ли изобщо някакво значение, с оглед обективността на резултатите. Искам да съм максимално педантична, когато се тествам. Simple Smile
Може да се изследват и на 3 ден от МЦ.

# 470
Здравейте, може ши мнение? ТСХ -2,2
Опити за забременяване -1 година
Изследванията ми са от преди 6-7 месеца, трябва ли да пускам други хормони освен тези?

# 471
Здравей, Денис! Какво мислиш за моите резултати от 4ти ден на цикъла? Хиляди благодарности!

# 472
  • София
Здравейте, може ши мнение? ТСХ -2,2
Скрит текст:
Опити за забременяване -1 година
Изследванията ми са от преди 6-7 месеца, трябва ли да пускам други хормони освен тези?

Здравей!
Това са стари изследвания - няма много полза от  тях.
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват, че има Хипофункция на ЩЖ. Няма Хашимото.
Прогестеронът е нисък, не е сигурно дали е имало О.
Е2 е висок, другите са добре

Здравей, Денис! Какво мислиш за моите резултати от 4ти ден на цикъла? Хиляди благодарности!
Скрит текст:
Здравей!
В12  трябва да е на горна граница.
Вит. Д трябва да е по-висок - поне 50-60ng/ml
T3 и Т4 са добре, ТСХ е висок?! - на терапия ли си?
ФСХ е висок, Е2 е висок ... може да е от годините, ако си над 35г. ... ако не си - добре е да провериш ЯР - АМХ и Инхибин В ( 3 ден от МЦ)... може да има и киста/ЗФ?!
Другите са добре

# 473
Скрит текст:
Здравей!
В12  трябва да е на горна граница.
Вит. Д трябва да е по-висок - поне 50-60ng/ml
T3 и Т4 са добре, ТСХ е висок?! - на терапия ли си?
ФСХ е висок, Е2 е висок ... може да е от годините, ако си над 35г. ... ако не си - добре е да провериш ЯР - АМХ и Инхибин В ( 3 ден от МЦ)... може да има и киста/ЗФ?!
Другите са добре
[/quote]

Благодаря за отговора! Не съм на терапия и никога не съм била. Но забелязах от изследвания преди година по друг повод, че ТСХ е пак около 2, а Т4 в горната граница. Изглежда, че това при мен е естествено състояние, мислиш ли, че е проблем?
С висок АМХ съм. Мисля и аз, че не са се изчистили ячниците този цикъл, както ти предположи, тъй като съм месец след неуспешен ЗЕТ и цикълът подрани с 5 дни..

# 474
Здравей, според стойностите са напълно нормални. Гледал ги е ендокринолог, дали е пропуснал нещо? :/

# 475
Здравейте, при цикъл предизвикан с дуфастон има ли смисъл от изследване на хормони или ще са нереални резултатите?

# 476
  • София
Здравейте, при цикъл предизвикан с дуфастон има ли смисъл от изследване на хормони или ще са нереални резултатите?
Може да ги изследваш, няма проблем.

# 477
Здравей Денис,моя приятелка е с много ниско АМХ(0.22)би ли ми препоръчала някаква добавки,който да приема и ако е възможно да го вдигне.Благодаря предварително🙂

# 478
Здравейте, за първи път пускам хормони, може ли да ми дадете мнение дали е окей, часа ми за разчитане е др петък.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 02:14 от Kekāomakaliʻi

# 479
Нищо не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт