Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 438
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Диагностицирана ли си с Хашимото? На терапия ли си, т.е. приемаш ли синтетичен хормон за щитовидната?

# 496
Диагностицирана ли си с Хашимото? На терапия ли си, т.е. приемаш ли синтетичен хормон за щитовидната?
Здравейте, нищо не пия, казаха ми, че имам леко уголемена щитовидна жлеза и това е Simple Smile

# 497
Здравейте, пуснах си хормони на 3ти ден от цикъл. Виждам, че пролактина е висок, но за другите не мога да разбера добре ли са. Преди ин витро съм.

# 498
  • София
Здравейте, другата седмица ми предстой ходене за първи път при репродуктивен лекар, а имам изследвания на хормоните от повече от 6месеца.. Понеже различните хормони се пускат на различен ден от цикъла, ако може да ме посъветвате за вашето мнение, дали да си пусна все пак едни контролни или да нося каквото имам и да изчакам нетовия коментар?
Здравей!
Обади се в клиниката и попитай ... ние няма как да знаем, как процедира лекаря.
Някои лекари държат на изследвания, направени в тяхната клиника или посочена от тях лаборатория.
За дните от МЦ - ние тук в темите, си посочваме кога трябва да се пускат определени изследвания, но ти ще се съобразяваш с това, което иска твоя лекар Simple Smile - той  ще ги гледа и коментира

# 499
Здравейте, другата седмица ми предстой ходене за първи път при репродуктивен лекар, а имам изследвания на хормоните от повече от 6месеца.. Понеже различните хормони се пускат на различен ден от цикъла, ако може да ме посъветвате за вашето мнение, дали да си пусна все пак едни контролни или да нося каквото имам и да изчакам нетовия коментар?
Здравей!
Обади се в клиниката и попитай ... ние няма как да знаем, как процедира лекаря.
Някои лекари държат на изследвания, направени в тяхната клиника или посочена от тях лаборатория.
За дните от МЦ - ние тук в темите, си посочваме кога трябва да се пускат определени изследвания, но ти ще се съобразяваш с това, което иска твоя лекар Simple Smile - той  ще ги гледа и коментира
Здравейте, ще ги покажа, но може ли само да ми кажете това TPO много ли е завишено и притеснително ли е? Благодаря Simple Smile

# 500
Здравейте, искам да помоля за съвет. Имам две биохимични бременности в последните 12 месеца. Т.е оплождане се случва, но явно има проблем с имплантацията, щом се повтаря (втората БХБ беше миналия месец). Имам ИР и висок ТСХ от 2 месеца съм на терапия с Метформин 2х1000 и 0,25 еутирокс. Имам редовен цикъл точни на 28 дни, от както започнахме опити имам до ден-два закъснение. Днес очаквам да ми дойде, но след БХБ може да имам промяна, въпреки че след предишната, дойде като по часовник. Мисля да пусна изследвания за тромбофилия и полови хормони на 3ти ден от МЦ. Кои хормони е подходящо да пусна? Според ендокриноложката нито ИР, нито ТСХ са причина за неуспешните имплантации, и че няма смисъл да приемам други добавки, освен терапията и фолиева к-на. Каква би могла да е била причината да не може да се имплантира?

# 501
Здравейте момичета ! Изобщо не съм наясно с тези резултати.Много ли са зле и какво означават? Извинявам се за въпроса. Ще кандидатстваме за ЦАР май месец .

# 502
Здравейте, искам да помоля за съвет. Имам две биохимични бременности в последните 12 месеца. Т.е оплождане се случва, но явно има проблем с имплантацията, щом се повтаря (втората БХБ беше миналия месец). Имам ИР и висок ТСХ от 2 месеца съм на терапия с Метформин 2х1000 и 0,25 еутирокс. Имам редовен цикъл точни на 28 дни, от както започнахме опити имам до ден-два закъснение. Днес очаквам да ми дойде, но след БХБ може да имам промяна, въпреки че след предишната, дойде като по часовник. Мисля да пусна изследвания за тромбофилия и полови хормони на 3ти ден от МЦ. Кои хормони е подходящо да пусна? Според ендокриноложката нито ИР, нито ТСХ са причина за неуспешните имплантации, и че няма смисъл да приемам други добавки, освен терапията и фолиева к-на. Каква би могла да е била причината да не може да се имплантира?

Моя личен съвет е мъжа ви/партньора ви да направи спермограма+ДНК фрагментация. Аз 2020 г направих две биохимични и се оказа проблема в мъжки фактор. Сега съм бременна в 10 гс, след инвитро. Не губете време.

# 503
може и тромбофилия да пуснете за всеки случай

# 504
Благодаря за отговорите. Тромбофилията е ясна, че ще се пуска. Ние ще разчитаме на естествено забременяване, ще се надяваме, че ще се случи. Вече имаме едно детенце, заченато от веднъж, буквално. Но след раждането нещо при мен се обърка. Кърмих почти 2 години. Качих доста кг. Стигнах до +30кг. от нормалните ми. И си мисля, че има някаква връзка с разбъркани хормони. Освен това първата ми бременност премина с почти непрекъснати контракции и на лекарства, но кървене не съм имала. Спрях лекарствата в 36г.с и в 38ма родих.

# 505
Здравейте Simple Smile
Нова съм в темата и като цяло. Подобно на много други случаи и аз май го закъсах с хормоните.
Бихте ли могли да коментирате следните резултати:

За уточнение: след терапия с докстинекс за сваляне на пролактин съм. Миналата седмицата нивата бяха по-ниски, но явно започват отново да се качват Sad
Преди 2 години имах извънматочна и предвид високия пролактин се притеснявам да не се получи пак така..

# 506

Здравейте !
След аборт преди 6 месеца днес пуснах тези изследвания по препоръка на моят доктор . Може ли да ми помогнете в разчитането .
Имам час след седмица . Изследванията да напрени на 3-тият ден от цикъла . Целя бременност . Пия еутирокс 25мг . Simple Smile

# 507
Здравейте,
ще ми помогнете ли в разчитането. Имам час при лекаря след празниците.
Изследванията са правени на 23 ден. Имам проблеми с цикъла - кърви ми няколко дни и после зацапва дълго време (до 13-14 ден).

# 508
Здравейте ,
Може ли мнение за тези резултати пуснати  на 3ти ден от МЦ,  все още няма резултат за Инхибин.
Благодаря Purple Heart

Скрит текст:
Скрит текст:

# 509
Здравейте! Изчетох много мнения и все пак съм объркана относно моите резултати.

Изследването е правено на 3-ти ден от МЦ. На 25 години съм. Проблемите ми са - кратка и МНОГО оскъдна менструация(2-3 дена); сравнително тънка (според това, което съм чела) лигавица на матката 4.6мм на 13-ти ден и 8.5мм на 25-ти ден; и диагноза от мамолог - двустранна фибропластична и кистозна мастопатия, съотвено силни болки в гърдите, започващи около 20-ти ден от МЦ.  Преди година имах завишен пролактин 47.13 ng/ml (3.00-23.5 Реф. с-ти), но след това  го изследвах още веднъж и беше в норма. Тогава пуснах и TSH - 1.67 (0.27 - 4.20). 
Мамологът ми обясни, че мастопатията се дължи на проблеми с хормоните, без да уточнява кои точно или да ми назначи изследвания.

На своя глава направих този пакет изследвания. Има ли проблем в резултатите и трябва ли да изследвам още нещо, за да разбера какво причинява този кратък цикъл и измененията в гърдите. Смених два гинеколога и никой не обръща внимание на това оскъдно течение. Търся трети, на който да се доверя. Дотогава разчитам на вас, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт