Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 59 707
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Здравей, Денис,
Дали мога да те помоля да коментираш резултатите на 7 днес след овулация (доказана с домашни тестове)
Благодаря предварително Hug

# 556
  • София
Здравей, Денис,
Дали мога да те помоля да коментираш резултатите на 7 днес след овулация (доказана с домашни тестове)
Благодаря предварително Hug
Скрит текст:
Здравей!
Добре са. Имало е О. и ЖТ функционира добре.

# 557
Здравейте, нова съм и ще съм много благодарна, ако погледнете и моите резултати. Малко ме притесняват, а съвпаднаха с почивните дни и ще трябва да изчакам още седмица за преглед. Правени са седмица след началото на менструация, на 24г съм.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 13:45 от Ivon.K

# 558
Здравей denis,
Пуснах си изследвания на витамини и минерали, тъй като съм бременна в 7 г.с. и спрях всички добавки, освен фолиева киселина и ДХА (32 год, хипофункция на ЩЖ, приемам хормон, и ИР, която контролирам с диета и добавки - сега без добавките). Освен че вит. Д ми е много нисък (въпреки, че месеци наред приемах, преди да го спра), друго притеснително има ли?
Скрит текст:
Клинична химия
Калций   S        2.41       mmol/l     2.15 - 2.5     CPC
Магнезий (Mg)   S        0.94       mmol/l     0.66 - 1.07     PHOT
Желязо   S        16.6       µmol/l     6.6 - 29.5     PHOT
ТЖСК   S        51.00       µmol/l     41 - 77     calc.
Ненаситен ЖСК   S        34.4       µmol/l         PHOT
Изследвания в Labor Limbach
Copper, total in serum   S        1061.0       µg/L     680 - 1690     PHOT
Vitamin B6   EP*-LP        26.0       µg/L     5 - 30     HPLC
Zinc in Serum   S        16.9       µmol/L     9 - 18     AAS
Специфични протеини, витамини
Трансферин   S        2.44       g/l     2 - 3.60     TURB
Ferritin   S        114.1       µg/L     13 - 150     ECLIA
Витамин В12   S        232.2       pmol/l     145 - 569     ECLIA
Фолиева к-на   S        52.22       nmol/l     8.8 - 60.8     ECLIA
Homocysteine   S        7.1       umol/L     0 - 12     Enz
25-OH-Vitamin D   S       27.1       ng/ml     32 - 80     ECLIA
Недостатъчност: 10 - 32 ng/ml
Тежък дефицит: < 10.0 ng/ml
Много съм благодарна за мненията ти, както и друг път Simple Smile

# 559
  • София
Здравейте, нова съм и ще съм много благодарна, ако погледнете и моите резултати. Малко ме притесняват, а съвпаднаха с почивните дни и ще трябва да изчакам още седмица за преглед. Правени са седмица след началото на менструация, на 24г съм.
Скрит текст:
Здравей! и Благодаря!, че ползваш функцията Скрит текст
ТСХ е висок, Т4 - нисък, показват че си с Хипофункция на ЩЖ.
Пролактинът е висок - може да е от Хипофункцията на ЩЖ... когато тя се подпомогне ( с медикамент/терапия) ... много често и той се нормализира... за всеки случай се консултирай и с Ендокринолог.
Нямам изследване за Инсулин ( трикратно) и ми е малко трудно да преценя какво точно се случва.
КЗ на гладно е висока и на 120 мин. си остава (нездравословно) висока ... много е вероятно да си с ИР.

Здравей denis,
Пуснах си изследвания на витамини и минерали, тъй като съм бременна в 7 г.с. и спрях всички добавки, освен фолиева киселина и ДХА (32 год, хипофункция на ЩЖ, приемам хормон, и ИР, която контролирам с диета и добавки - сега без добавките). Освен че вит. Д ми е много нисък (въпреки, че месеци наред приемах, преди да го спра), друго притеснително има ли?
Скрит текст:
Клинична химия
Калций   S        2.41       mmol/l     2.15 - 2.5     CPC
Магнезий (Mg)   S        0.94       mmol/l     0.66 - 1.07     PHOT
Желязо   S        16.6       µmol/l     6.6 - 29.5     PHOT
ТЖСК   S        51.00       µmol/l     41 - 77     calc.
Ненаситен ЖСК   S        34.4       µmol/l         PHOT
Изследвания в Labor Limbach
Copper, total in serum   S        1061.0       µg/L     680 - 1690     PHOT
Vitamin B6   EP*-LP        26.0       µg/L     5 - 30     HPLC
Zinc in Serum   S        16.9       µmol/L     9 - 18     AAS
Специфични протеини, витамини
Трансферин   S        2.44       g/l     2 - 3.60     TURB
Ferritin   S        114.1       µg/L     13 - 150     ECLIA
Витамин В12   S        232.2       pmol/l     145 - 569     ECLIA
Фолиева к-на   S        52.22       nmol/l     8.8 - 60.8     ECLIA
Homocysteine   S        7.1       umol/L     0 - 12     Enz
25-OH-Vitamin D   S       27.1       ng/ml     32 - 80     ECLIA
Недостатъчност: 10 - 32 ng/ml
Тежък дефицит: &lt; 10.0 ng/ml
Много съм благодарна за мненията ти, както и друг път Simple Smile
Здравей! и Благодаря!, че ползваш функцията Скрит текст
Вит. Д е нисък - трябва да го приемаш ... увеличи няколко пъти дозата, защото с тази, която си приемала, никакъв дефицит не е попълнен ... приемай го след хранене, с 2-3 сл. кокосово масло/зехтин/фъстъчено масло... каквото ти е вкусно. Трябва да достигнеш нива 50-60
В12 е нисък - трябва да е на горна граница ... затова и Хомоцистеинът е малко висок (В6 и ФК са добре - ако ги приемаш, оставаш на същата доза)
Провери хемоглобина - струва ми се, че желязото е малко ниско, а то има отношение към усвояването на вит. Д ... консултирай се затова и с ЛЛ... поне.
Лека, безпроблемна и спокойна бременност Hug

# 560
Здравейте, момичета, можете ли да ми помогнете с разчитане на резултата ми на АМХ-
2.82 при референтна област  ж: 0.00-13.34 ng/m
Изследването е правено в клиника Малинов.

Ще съм ви много благодарна за помощ!

# 561
Благодаря, denis, за бързия отговор и за пожеланието Simple Smile
И да кажа, мисля, че добавките, които препоръчваш, са допринесли за регулиране на процесите при мен, и като следствие за забременяването. Огромно благодаря Hug

# 562
Привет, Денис, моля за помощ за разчитане на тези изследвания на щитовидната жлеза. Не знам дали има значение, но съм бременна в 11 г.с.

Благодаря предварително Heart

# 563
  • София
Здравейте, момичета, можете ли да ми помогнете с разчитане на резултата ми на АМХ-
2.82 при референтна област  ж: 0.00-13.34 ng/m
Изследването е правено в клиника Малинов.

Ще съм ви много благодарна за помощ!
Здравей!
АМХ е нисък, но само той, не е много показателен и може много да варира.
Тези нива показват, че има проблем с ЯР.

Привет, Денис, моля за помощ за разчитане на тези изследвания на щитовидната жлеза. Не знам дали има значение, но съм бременна в 11 г.с.
Скрит текст:
Благодаря предварително &lt;3
Здравей!
ТСХ е малко висок, Т4 е нисък, а той е важен и за развитието на бебчо. Консултирай се с Ендокринолог ( от клиника по репр. медицина или който работи с такава)
МАТ са високи - дали е Хашимото лекар преценява... но, те също може да се повишат/ да се провокира Хашимото, ако Хипофункцията на ЩЖ не се контролира.

Лека, безпроблемна и много спокойна бременност

# 564
Здравей, Денис,
Бих искала да те помоля да коментираш резултатите на 10 ден от МЦ. На 43г. съм.
Първото изследване е от 04.01, а другите от 26.04.
Приемам Л-тироксин, до януари бях на 25, а след това 37.5
Също 3 месеца пих Малтофер, заради ниско желязо и феритин и след 20 дни почивка направих изследването през април.
Възможно ли е глюкозата и инсулина да се влияят от студеното? Точно преди изследването трябваше да чакам 1.5ч отвън на студеното и бях премръзнала. Глюкозата преди ми беше около 4.7.
Също да попитам Фолат в серум и фолиева киселина едно и също нещо ли са?
Благодаря ти предварително, че намираш време да отговаряш на всички ни.
Скрит текст:
От 04.01.2021

От 26.04.2021

# 565
Здравейте, бихте ли коментирали и моите изследвания. Правени са на 3 ден от цикъла. На 25г съм, оперирана съм от ендометриоза и от 1г. правим опити за бебе, но без успех.

# 566
Здравей Денис, може ли коментар и за мойте изследвания правени на 4ти ден от МЦ? Пролактина виждам, че е висок, но нали той се изследва на чист ден, а в случаят тук се включваше в пакета хормони. Това значи ли че ще е добре да направя изследване отделно на пролактина? Много благодаря предварително, ще се радвам на отговор Flowers Bouquet

# 567
Здравей Денис, може ли коментар и за мойте изследвания правени на 4ти ден от МЦ? Пролактина виждам, че е висок, но нали той се изследва на чист ден, а в случаят тук се включваше в пакета хормони. Това значи ли че ще е добре да направя изследване отделно на пролактина? Много благодаря предварително, ще се радвам на отговор Flowers Bouquet

Аз също съм с висок пролактин, изследвала съм го 3 пъти, като АГ ми каза, че се прави между 3ти и 5ти ден от цикъла. Трябва да си в покой, тоест поне 20 мин в седнало състояние или легнало, за да може да излезе точен резултата, тъй като пролактина е стресов хормон и дори и вървенето покачва стойснотите му.

# 568
Освен ходенето Пролактинът се покачва и от секс на предния ден, а ендокринолога ми каза, че е възможно дори ако докато си свалям сутиена или докато се къпя без да искам закача зърната, е възможно на следващия ден да покаже по-висок пролактин. Аз лично съм правила изследване на трети ден и го повторих на следващия, но втория път лежах около 35 мин. Разликата беше около 200 единици, но не помня с точност.

# 569
Здравейте ,  може ли мнение за моите резултати.  Не са всички , но ме притесняват епителните клетки. Какво означава това? Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт