Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 59 705
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Замък сред облаците
Това изследване не е хормонално и не е за тук, но микробиологията е нормална. Епителните клетки са повърхностни клетки на тъканите, елементарно казано, нормално е да се намират при микробиология. Левкоцитите обаче показват, че има или е имало възпаление. Ако до момента не е провеждано лечение и не е открито гъбички или нещо бактериално, може да видите за всеки случаи уреаплазми и микоплазми ли да попитате АГ да ви насочи за друго изследване.

# 571
Скрит текст:
Здравей Денис, може ли коментар и за мойте изследвания правени на 4ти ден от МЦ? Пролактина виждам, че е висок, но нали той се изследва на чист ден, а в случаят тук се включваше в пакета хормони. Това значи ли че ще е добре да направя изследване отделно на пролактина? Много благодаря предварително, ще се радвам на отговор Flowers Bouquet

Аз също съм с висок пролактин, изследвала съм го 3 пъти, като АГ ми каза, че се прави между 3ти и 5ти ден от цикъла. Трябва да си в покой, тоест поне 20 мин в седнало състояние или легнало, за да може да излезе точен резултата, тъй като пролактина е стресов хормон и дори и вървенето покачва стойснотите му.

Благодаря за отговора! Наясно съм, че пролактина е стресов хормон, даже имах лошият късмет, когато ми взимаха кръв (ходих в Рамус), лаборантката да ме шашне като нещо не й се получи вземането на проба от едната ръка, чак подскача, казва ми да притискам силно сега мястото там, премести се на другата ръка оттам пак да ми взима кръв, та два пъти ме боцка, а аз се чудя какво става. Това разбира се ме напрегна малко или много и вероятно се е отразило на резултатите. Като цяло доста непрофесионално ми се стори всичко това, но да не се отклонявам от темата. Мисля сега пак да изследвам пролактин, този път след овулация, заедно с прогестерон и естрадиол да видя дали всичко там е наред, че нещо за жалост досега не се получават нещата Sad Благодаря на Денис за полезната тема, от която научих наистина много неща и на всички момичета, които помагат на останалите със съвет и мнение!

# 572
Здравейте, може ли мнение за резултатите ми? Преди няколко месеца си бяха в норма. Видя ги и ендокриноложката и ми каза без цигари и стрес, защото според нея било нещо временно и няма нужда от лекарства Simple Smile [/img]

# 573
Здравейте! Ще може ли коментар за тези изследвания, направени са на 3ти ден от цикъла. Blush

# 574
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте, ще се радвам за коментар на моите изследвания.
(всички са от днес)
Правени са 2 ден от МЦ

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 16:43 от bebebe

# 575
Здравейте, момичета. Другата седмица съм отново на ендокринолог, но искам да чуя и Вашето мнение.
Бременна съм в трети месец, преди 1 месец резултатите ми бяха - тсх 13.44 (0.27-4.20), фт3 3.86 (2-4.40), фт4 12.92 (9.30-17). Още тогава ми назначиха лечение и вече месец съм на л тироксин 75. Резултатите ми от днес са тсх 3,82 и фт4 11.69 със същите референтни стойности. Вероятно ще ми го намалят на 50, не знам.

# 576
  • На плажа
Здравейте,мъжа ми ,на 45 год. пие Л-тироксин от два месеца след преглед при специалист.TSH беше висок-7.45 при първите изследвания март месец,без да е пил хормон.Вчера направи нови изследвания-TSH -7.80.Но взе хапчето сутринта към 5 часа и в 8 му взеха кръв.Късно разбрах,че не трябва да пие хормона сутрин преди изследване.Да повтори ли пак изследването или не е фатално това,че е пил хормон.

# 577
  • Замък сред облаците
Да го повтори. След хапчето резултатът не е верен, и сигурно ТСХ е още по-висок, съответно трябва да прецени следящият лекар каква да бъде дозата.

# 578
  • София
Здравей Денис, здравейте момичета.

Днес ми е втори ден от цикъла, втори ц след неуспешен зет.

За съжаление хормоните от тази сутрин са объркани. Много ми е тъжно, този месец се надявах да започнем стимулация.

Моля за вашето мнение.

Предварително благодаря!

# 579
Според мен с този високия Естрадиол, ниското LH и FSH, в момента имаш задържан фоликул. Трябва да се види на ехографски преглед. Но и аз съм била в същата ситуация с подобни стойности на хормоните.

# 580
  • София
Благодаря за отговора! И на мен на нещо такова ми мирише. Довечера съм на преглед. Но по всичко ми изглежда, че няма да стане стимулация този ц. Confused

# 581
  • гр. София
Момичета, доста съм объркана и ще помоля по-знаещите за мнение. Следим овулация трети месец. Предния цикъл на 10ти ден LH-7.82, естрадиол- 62.65, от клиниката казаха, че е перфектно и се завишават, на 15ти ден Lh 35.98, естрадиол 175.6. От клиниката казаха, че след три дни можем да действаме. За жалост не се получи. Днес 11ти ден от цикъла, естрадиола е 108.8, lh-9.18. Получих обаждане, че този месец явно овулация според хормоните няма да има. От както пия Достинекс цикъла ми е между 24 и 28 дни. Преди това беше твърдо на 35 дни. Та, грешка ли има или аз нещо не схващам, като хормоните са по-високи от миналия месец един ден по-късно, а тогава всичко по техни думи беше ок?!?

# 582
Защо пускаш толкова пъти LH? Фоликулът се следи по размер. Като нарасне достатъчно ти казват кои/колко дни да действате...и после отиваш да видиш дали успешно се е спукал и дали има жълто тяло на негово място. На мен само един път преди предполагаемо спукване ми пуснаха LH и докато дам кръв той се беше спукал....

# 583
  • гр. София
Защо пускаш толкова пъти LH? Фоликулът се следи по размер. Като нарасне достатъчно ти казват кои/колко дни да действате...и после отиваш да видиш дали успешно се е спукал и дали има жълто тяло на негово място. На мен само един път преди предполагаемо спукване ми пуснаха LH и докато дам кръв той се беше спукал....
Трети месец следим овулация. Прегледът винаги е около 10ти ден. Днес фоликулът е 18мм. Никога не са ми казвали да ходя след това на прегледи. Хормоните са по предписание на док. Пак по същото предписание ги пускам отново след седмица. Никога не сме следили жълто тяло. Днес това попитах и аз док-има ли начин да разберем този фоликул като се спука яйцеклетка има ли. Отговори ми, че няма. За да не разводнявам темата може ли някой минал през следене на овулация да ми пише на лични какво точно се прави, че имам чувството, че ме претупват и целта е директно инвитро. Не че имам против, ама нали резултатите били добри и някак съм объркана...

# 584
Здравейте, моля за мнение на резултатите, denis, както и всеки, който има желание, ще съм благодарна.
На 31г, 3-ти ден от цикъла на собствена глава ги направих, реално ми дойде на 1-ви следобяд. Много ме притеснява липсващия естрадиол, това какво означава Sad и за какъв специалист съм? Доколколкото разбирам тестостерона говори за СПКЯ, гинеколог ми е казвал, че имам лека поликистоза и пия Иногинол от почти год., изследвания не бях правила досега, предполагам и за ИР. Отделно ходя уж редовно и на ендокринолог, мин. год. Tsh 0.87, но той само него следи и понякога TAT/MAT. Всеки месец имам цикъл м/у 28-33 ден, мин. месец и овулация се видя на прегледа... Е бременност няма:/
Съжалявам, не виждам опция за скриване на снимката.

Общи условия

Активация на акаунт