Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 131
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Излиза празно като не е готов резултата. Дори и референтните стойности за естрадиола са празни. Може да се обадиш в лаборатория да ги питаш какво става.

# 586
Минерва, много ти благодаря! Незнайно защо го отчетох като липсващ и се притесних.. Ама.. Реакция.
Та.. Качвам наново (и се извинявам за спама) може ли коментар.. СПКЯ ? А нещо друго... 31г, 2-3ден от М.

Наистина благодаря

# 587
  • София
Минерва, много ти благодаря! Незнайно защо го отчетох като липсващ и се притесних.. Ама.. Реакция.
Та.. Качвам наново (и се извинявам за спама) може ли коментар.. СПКЯ ? А нещо друго... 31г, 2-3ден от М.
Скрит текст:
Наистина благодаря
Имаш високи нива на тестостерон - провери всички андрогени ( Андростендион, ДХЕА, 17ОН Прогестерон /на 3 ден от МЦ), ТСХ, Т3, Т4 + тест за ИР... и се консултирай с Ендокринолог.
Другите хормони са добре... не показват да има, този МЦ, проблем с О.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 07:46 от denis.

# 588
Здравейте, може ли коментар и за тези изследвания, струва ми се, че нещо не е както трябва с тестостерона.Благодаря!

# 589
  • София
Здравейте, може ли коментар и за тези изследвания, струва ми се, че нещо не е както трябва с тестостерона.Благодаря!
Скрит текст:
Здравей!
Имаш ИР и от там, най-вероятно... поне според мен, Тестостерона (общия е висок)... но поради стреса  и хормоналния дисбаланс, който настъпва голяма част от тези, синтезирани в повече кол-ва, се свързват, за да се елиминират, така че, свободния тестостерон (активния) доста е паднал..
Изследвай SHBG и за всеки случай и другите андрогени -  Андростендион и 17ОН Прогестерон ( на 3 ден о т МЦ) и се консултирай с Ендокринолог... той ще прецени къде е проблема НбЖ или яйчници.
В момента ЛХ,Е2 и ФСХ  не показват да си с ПКЯ ... но при този Тестостерон, няма как да не си със СПКЯ/ПКЯ - просто го имай предвид.
Провери ТСХ, Т3 и Т4, ТАТ и МАТ - ако не са изследвани.
Добре е да вземеш бързи и незабавни мерки за ИР ( най-вече  за храненето) ... защото високия Инсулин уврежда яйцеклетките... и създава много други здравословни проблеми.
Провери за дефицити - цинк, селен, вит. Д, бор, желязо... - те имат по-пряко отношение върху метаболизма на тестостерона и другите свързани с него хормони ... не че другите не са важни - ЖСК, хемоглобин, феритин, трансферин ( тълкуват се с желязото), В12, ФК...

# 590
Здравей, Денис. Може ли едно уточнение, трябва да направя това изследвание, но не ми е ясно “глюкоза на гладно+ИРИ” същото ли е като ОГТТ/ което е обременяване с глюкоза/,второто съм го правила и знам как протича самото изследване.

# 591
Здравейте на всички. Опитваме за бебче от известно време. Днес установих овулация , характерните болки ниско и пик на лх с тестове. Пуснах си Е2,според вас имало ли е качествена яйцеклетка и овулация.

# 592
Шенай, на мен ми изглеждат много добре нещата, успех!

# 593
Здравейте, имам питане кога да пусна изследване на прогестерон? Опитах се да засека овулация с тестове. Но тестовете, които ползвам май не са качествени тъй като контролата е бледа, но имах две еднакво бледно наситени черти на 13-ти както и цервикална слуз по същото време, цикълът ми е 29-30 дни, според календара би трябвало на 16-ти да ми е била овулацията, днес цял следобед имам леки болки. И не знам кога да отида за изследване.

# 594
anichkata, за изследването не мога да помогна, но за тестовете за О - някои марки наистина са с бледи черти. Аз ползвам на clear и тестовата ми е супер тъмна. Ориентирай се точно по наситеността на двете чертички.
Скрит текст:
Здравейте, имам питане кога да пусна изследване на прогестерон? Опитах се да засека овулация с тестове. Но тестовете, които ползвам май не са качествени тъй като контролата е бледа, но имах две еднакво бледно наситени черти на 13-ти както и цервикална слуз по същото време, цикълът ми е 29-30 дни, според календара би трябвало на 16-ти да ми е била овулацията, днес цял следобед имам леки болки. И не знам кога да отида за изследване.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 14:07 от Iv.Atanasova

# 595

Аз пускам прогестерон на 20тия ден от цикъла, по препоръка на АГ. Между 19ти и 21ви ден.

# 596
  • Замък сред облаците
7 дни след доказана О се пуска прогестерон, като само при 28 дневен цикъл с овулация на 14ти ден има смисъл да е на 21 ден. Всичко зависи от лутеалната фаза и настъпването на овулацията. Ако смяташ, че О е била на 16ти май, тогава пускаш на 23ти - който обаче е почивен, значи можеш или на 22ри (има работещи лаборатории) или на 25ти, което пък май би било късно.

# 597
Здравей Денис, може ли коментар на изследванията ми. Направени на 3 ден от цикъла, на 31 години съм. Правим опити за бебче. Прогестерона не е добре, надявам се тези поне да са...

В петък съм на лекар, но ми се иска да чуя още едно мнение Simple Smile

Благодаря предварително за съдействието!

# 598
Прогестерона не е добре, надявам се тези поне да са...

В петък съм на лекар, но ми се иска да чуя още едно мнение Simple Smile

Благодаря предварително за съдействието!
Скрит текст:

Стойността на TSH ми хвана окото. Виж това предишно мнение на Денис за TSH

# 599
Здравейте! Искам да помоля за помощ при разчитане на тези резултати за ИР и пролактин. Направени са на 4 ден от МЦ. Пролактина виждам, че е висок, но от останалите стойности нищо не разбирам. Изследването ми беше назначено след като при предни изследвания се установи, че имам СПКЯ. На 22 години съм.

Скрит текст:

Много се извинявам за лошата снимка, пробвах по различни начини да направя скрийншот, но продължава да изглежда замазана като я кача...

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 16:30 от A.B.

Общи условия

Активация на акаунт