Любов на по-късна възраст - възможна ли е?

• 18 501
  • 704
  •   1
Отговори
# 150
Между другото съм забелязала, че някои хора упорито не говорят за децата си, та някой да ги хареса, пък после да установи наличието им, когато вече е лапнал въдицата. Нещо не ме кефи тази тактика. Grinning
Познавате ли такива?

# 151
Приемам за нормално ерген да вземе жена с дете, единствено ако самият той има някакви сериозни дефицити - физически, или психологически и при него вариантите са сам, или с жена с дете.

Сега изкара,че само ергените с дефицити могат да вземат жена с дете или че повечето ергени имат дефицити?Съвсем се обърках....
О, не, има си много читави ергени, но те знаят, че са читави и не влизат във връзки, в които има и деца, защото имат доста богат избор от свободни жени.

Ама как тъй се влюбвате в някой без да знаете за него елементарни неща? То по тая логика утре може да се влюбиш и в Лиляна и тя да се окаже с дете, ама и мъж.

# 152
А бе по принцип е лесно да се говори, ама на практика по друг начин стоят нещата.
Ако се беше влюбил в жена с дете щеше да я вземеш с детето. Не вярвам, че би пренебрегнал чувствата си (доколкото съм те чела, не си психопат, че да можеш да вземеш най-правилното решение и да и биеш шута за 2 дена)

# 153
Между другото съм забелязала, че някои хора упорито не говорят за децата си, та някой да ги хареса, пък после да установи наличието им, когато вече е лапнал въдицата. Нещо не ме кефи тази тактика. Grinning
Познавате ли такива?
А това пък изобщо не мога да си го представя, че някои жени го правят, да крият, че имат деца, та да се харесат повече. Скоро имах подобна случка, пише ми един мъж...писа, писа и по едно време ме пита:
-Имаш ли деца? ( въпреки, че имам снимки с тях)
-Казвам: 2
-Ааа, значи не ставаш....
-Точно така не ставам...ама за всеки

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 15:54 от happy doc

# 154
Мога да споделя пример за близък роднина.. Когато се раздели с приятелката си, дъщеря им бе на 3г. Разбраха се и родителските им права са споделени. При нея, при него 3-4 ри дни в седмицата.
Срещна жена, без деца. Влюбиха се.След две години връзка, в което време и детето и майката на детето свикнаха, а новата жена и детето осъществиха близък контакт..Тази година се ожениха.
Няма драми.
Децата имат нужда от любов и грижи, а проблемите са в главите на възрастните. Често липса на споделяне и егоизъм.

# 155
  • София
Тази тема дълбае такива низини, каквито не съм предполагала, че има. Уникално обидна спрямо моя мъж, мъжа на Уиш, на Бианка, на всички, които са се влюбили в жена с деца.
Не, стринче Калинче, нямат трета глава, 12 пръста, не са психопати, не са клошари и пропадняци. Нормални, хубави, грижовни, успешни, интересни и забавни мъже, с хубави професии, семейства, приятели са.
Сигурно пък ние ще да сме някакви свръхжени, знам ли.
Така или иначе, описвам се от тази помия, жалко за авторката, защото явно и тя разсъждава като стринки и глогинки.

# 156
Уникалното е, че ти го определяш така. Даже е съвсем очаквано Simple Smile

# 157
Като ви чета ,направо нямам думи. Абе вие мъже така ли  избирате половинка , по заслуги и кой какво има? Добре, че едно време съм се пласирала без особени дивиденти, че кат гледам сегашните мъже, щях още да съм на пазара.
rf22 защо изключваш възможността жената, с която си в момента да имаше и друго дете..тогава некачествена ли щеше да е ?

Детето не е някаква незначителна подробност, не знам защо се опитвате да го изкарате така.
Така е. Дете = време за него, отговорности към него, битовизми, ядове, караници, възпитание => по-малко време и енергия за мъжа. Еми кой би си го причинил доброволно ?
Много правилно някой беше писал тук, че ако свободен мъж реши да се обвърже с жена с дете, то това е мъж с дефицити. От моя опит е така - дадох примери какви мъже ме ухажват в момента, режа ги де. Това са мъже, които си знаят, че също нямат много опции и сигурно затова биха били доволни и на  жена с дете.

Та аз от опит зная, че самите татковци се чувсват ощетени, когато жена им отделя внимание на родните им деца, липсват им времената, когато жената е била готино гадже-свежарка само за тях, камо ли някой да свиква с тая мисъл.
За себе си съм решила да остана малко сама - 1-2 години да приема съдбата си и тогава да се отворя за света. Пък каквото дойде - разведен, с деца, без, важното е да сме сродни души и да има разбирателство с децата.

Няма да заключвам темата. Може да се включи още някой и да сподели личен опит, ще ми е интересно го да прочета.

# 158
  • София
Мхм, ей сега ще дойде някой да си сподели личния опит, та да разбере, че се е омъжил за някой с тежки дефицити. Вие обиждайте, пък чакайте личен опит.

# 159

Нормални, хубави, грижовни, успешни, интересни и забавни мъже, с хубави професии, семейства, приятели са.
Нали знаеш, че това е доста субективно мнение?

А това, че ти се чувстваш лично обидена, си е единствено и само твой проблем.

# 160
Приемам за нормално ерген да вземе жена с дете, единствено ако самият той има някакви сериозни дефицити - физически, или психологически и при него вариантите са сам, или с жена с дете.
Мъхъм, жените с деца си трошат краката, за да докарат на детето си втори баща със сериозни психически дефицити.
А бе по принцип е лесно да се говори, ама на практика по друг начин стоят нещата.
Е, ти говориш точно по принцип. Практически опит с жена с дете от предишна връзка нямаш.

Не се чувствам обидена. Развеселяват ме опитите за анализ на теоретиците. Те, така или иначе, нямат това, което имам аз. Ако съм в добро настроение, ще им посъчувствам.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 16:34 от Анонимен

# 161
Едни се радват на споделеност и любов, вече са си отгледали децата от първия брак..Горките в дефицити.

То нещо като е далеч му търсиш кусурите.

# 162
  • София
За себе си съм решила да остана малко сама - 1-2 години да приема съдбата си и тогава да се отворя за света. Пък каквото дойде - разведен, с деца, без, важното е да сме сродни души и да има разбирателство с децата.

Няма да заключвам темата. Може да се включи още някой и да сподели личен опит, ще ми е интересно го да прочета.
Ами аз мога да се включа, но мнението ми 100% се припокрива с тези 2 мнения, които и ти си харесала.
Така че няма ново. А ако тръгна да пиша, ще има обидени. То вече има, де, но ще се помъчат и мен да обидят Simple Smile

Относно горното, съветвам те да не играеш на приеми и "бал с маски", "отворено", "затворено". Всяка година загуба си е година загуба. По-млада няма да станеш. (има един популярен лаф от англисйкия език).
И да, има и доза късмет. Колкото повече търсиш, шансът винаги е повече. Дори и да е не е супер голям. Определено може да имаш и други кандидати.

Друго, определено е много съществен външният вид, спортът, активността. Тъй че, правилно ти препоръчват да обърнеш внимание на себе си.

# 163
Танграта, сподели ако ти се споделя, може и на лични. Аз няма да се обидя.
Мислех си за 1-2 години самота, за да си вдигна малко самочувствието, а и 1ви клас на детето ще е стрес сигурно и за двете ни. Обърнах внимание на мненията, че съм с ниско самочувствие - така е. С мъж или без мъж трябва да си вдигна самочувствието заради себе си.

# 164
Смачканите жени са като магнит за разни лекета. За мен никак не е изненадващо, че привличаш такива, нито, че валидираш само постове в тази посока.

Но както казах - така несмачканите получават по-голям избор. Тук писаха жени с 1, с 2, с 3 деца, които са се събрали с неженени мъже. Който търси - намира.

Общи условия

Активация на акаунт