Любов на по-късна възраст - възможна ли е?

• 18 524
  • 704
  •   1
Отговори
# 165
Е, да ама ще станеш на 32. Сериозно, какви планове и сметки си правиш - като гледам, зор ще видиш с тая любов.

# 166
  • София
Ами самочувствие си вдигаш за няколко месеца. Не за 2 години.
Ако се откажеш от връзки и контакти 2 години, след 2 години ще си отвикнала, няма да си във форма за излизане, ще те е домързяло, инерция, апатия, страхове; и може да решиш да отложиш с още 2. И после с още 2, и така до 40, после до 50.
Социализацията е като "мускул", иска си редовна работа и тонус. Не става с иде ми, дойде ми.

Аз също смятам, че сляпото надъхване и помпене с празни фрази е абсурдно. Не мога да си обясня защо става толкова популярно напоследък.
Навремето хората са се стремяли да бъдат с интегритет и чест.
Никога не са били такива въздухари, каквито се стремят да бъдат в наши дни.
Винаги съм си мислел, че е основно дефект в "матрицата" при мъжете. Някои от тях така се помпят с празно самочувствие, за да покосяват лековерни дами. Щото жени се свалят само със самочувствие, било то и напълно празно. Но за 1 път в тази тема си давам ясната равносметка, че и много жени съвсем съзнателно и преднамерено се помпят с празно самочувствие, самофилмиране.
И най-абсурдното от всичко е, че го наричат "зрялост" и "правилно мислене". За мен си е патология. Без смекчаващи фактори.
Тъжно е, защото се отразява не само на тях, но и прави тенденции в цялото общество.

# 167
А бе по принцип е лесно да се говори, ама на практика по друг начин стоят нещата.
Е, ти говориш точно по принцип. Практически опит с жена с дете от предишна връзка нямаш.

Всъщност имам такъв опит и не е хич добър.
Скрит текст:
А бе по принцип е лесно да се говори, ама на практика по друг начин стоят нещата.
Ако се беше влюбил в жена с дете щеше да я вземеш с детето. Не вярвам, че би пренебрегнал чувствата си (доколкото съм те чела, не си психопат, че да можеш да вземеш най-правилното решение и да и биеш шута за 2 дена)

Влюбването не е нещо, което да стане така ненадейно, една сутрин да се събудиш и хоп. Всеки си има някакви критерии за подбор на потенциален партньор, но ако да речем все пак се случи по някакъв начин, любовта не е константа. Както знаем проблемите и битовизмите не и влияят добре, така че е много вероятно да повехне доста скоро.

Още нещо, това че моите критерии за избор с кого да споделя живота си (поне до момента успешен) когато съм бил на 26, за някои са лична обида, изпадат в потрес, истерия, ступор и други психологични и психични състояния, ни най-малко не е мой проблем. Моля без реакции от рода на аауу ууу ах, ох, ама как така, ама не те ли е срам и подобни.

# 168
Е не се учудвам, че човек, който счита 30-годишните за "по-късна възраст", определя децата като "ядове, караници", ежедневието като "битовизми" и мисли че мъжете които осиновяват чуждо дете са със занижени критерии, накрая не може да намери партньор в живота. Thinking

# 169
Е, да ама ще станеш на 32. Сериозно, какви планове и сметки си правиш - като гледам, зор ще видиш с тая любов.
32 е добре. Но, като стане на Христовата възраст, ще я пишем направо библейски патриарх.

# 170
Е, ти говориш точно по принцип. Практически опит с жена с дете от предишна връзка нямаш.

Всъщност имам такъв опит и не е хич добър.
Скрит текст:
Ако се беше влюбил в жена с дете щеше да я вземеш с детето. Не вярвам, че би пренебрегнал чувствата си (доколкото съм те чела, не си психопат, че да можеш да вземеш най-правилното решение и да и биеш шута за 2 дена)

Влюбването не е нещо, което да стане така ненадейно, една сутрин да се събудиш и хоп. Всеки си има някакви критерии за подбор на потенциален партньор, но ако да речем все пак се случи по някакъв начин, любовта не е константа. Както знаем проблемите и битовизмите не и влияят добре, така че е много вероятно да повехне доста скоро.

Още нещо, това че моите критерии за избор с кого да споделя живота си (поне до момента успешен) когато съм бил на 26, за някои са лична обида, изпадат в потрес, истерия, ступор и други психологични и психични състояния, ни най-малко не е мой проблем. Моля без реакции от рода на аауу ууу ах, ох, ама как така, ама не те ли е срам и подобни.
Напротив, напълно ненадейно е, точно както си го написал, една сутрин да се събудиш и хоп. И тогава критериите се променят, за да се пригодят и отговорят към новата ситуация.

# 171
Скрит текст:
За себе си съм решила да остана малко сама - 1-2 години да приема съдбата си и тогава да се отворя за света. Пък каквото дойде - разведен, с деца, без, важното е да сме сродни души и да има разбирателство с децата.

Няма да заключвам темата. Може да се включи още някой и да сподели личен опит, ще ми е интересно го да прочета.
Ами аз мога да се включа, но мнението ми 100% се припокрива с тези 2 мнения, които и ти си харесала.
Така че няма ново. А ако тръгна да пиша, ще има обидени. То вече има, де, но ще се помъчат и мен да обидят Simple Smile

Относно горното, съветвам те да не играеш на приеми и "бал с маски", "отворено", "затворено". Всяка година загуба си е година загуба. По-млада няма да станеш. (има един популярен лаф от англисйкия език).
И да, има и доза късмет. Колкото повече търсиш, шансът винаги е повече. Дори и да е не е супер голям. Определено може да имаш и други кандидати.

Друго, определено е много съществен външният вид, спортът, активността. Тъй че, правилно ти препоръчват да обърнеш внимание на себе си.

Моя съвет е пък да се радва на самостоятелността си. Да намери хоби, приятели..Детото и времето с него.
Хвърли ли се да търси мъж, всяко разочарование ще я смачква. А точно сега няма нужда от това.

Зарадвай се на новия си живот. А после допусни другото!

Избий си предразсъдъците, но бъди разумна и със самочувствие!
Защото всеки заслужава, но важно е какво ще допуснеш!

# 172
  • София
Аз форумните съвети от пишман съпруги ги знам. Да бяга с 200, не с 300 не с 5000, с 2ра космическа да бяга и да се изстреля в съседната галактика Simple Smile
Казусът е решен! Следващата тема, моля!

Влюбването е абсурд да става само. Ей така си спиш сладко, спящата красавица и хоп, влюбена. Ако някой така вижда нещата, вероятността е, че е сляп/сляпа, и повечето реалности ги пропуска. А не че така е била обективната реалност.

Реалната ситуация, 2ма имат осъзнати/неосъзнати мераци, ако е по-опитен и сладкодумен мъжът, ала-бала, маже, строи въздушни замъци и събира виртуални букети, убива 3глави лами, или там каквото приказват сладкодумниците; момичето отначало си мисли, тоя пък, за какъв се мисли, какви ми ги дрънка, ама днес така, утре така, накрая ѝ става приятно и иска още от ала-бала-глупостите. И хоп - влюбена. Ей така, от нищото. А тя знаела, че мъжът женен с деца, че върти други 10, ама си мислела, че само си приказват, скучно ѝ било, и така ... срещала се с него, то само станало.
Simple Smile

# 173
Авторке, слагай печат на челото "негодна" и се пускай на втора ръка пазара. То се е видело, че до читав мъж няма се добереш. Ей го на, глей колко пустиняци в тая тема те поддържат. Всичките до един счетоводители. Па и академици по врзъките.

# 174
А вие бе ? Мъжете ? Една сиса и не знаете къде се намирате....оня кравешкия поглед

# 175
  • София
Каква е тая "сиса"?
Гугълът казва "гръцка евтина и смъртоносно отровна дрога за 1 Евро, правена от сярна киселина на стари акумулатори" Simple Smile

# 176
"Сиса" Sweat Smile

А влюбването, че става "просто така", става си и още как. Не сте ли се влюбвали в непознат, без нито дума, без нито ред? Аз съм и после бяхме 5 години заедно, не беше илюзия.

Затова пък с твърде много мислене не става.

# 177
Каква е тая "сиса"?
Гугълът казва "гръцка евтина и смъртоносно отровна дрога за 1 Евро, правена от сярна киселина на стари акумулатори" Simple Smile
Точно, точно.

# 178
Скрит текст:
Като ви чета ,направо нямам думи. Абе вие мъже така ли  избирате половинка , по заслуги и кой какво има? Добре, че едно време съм се пласирала без особени дивиденти, че кат гледам сегашните мъже, щях още да съм на пазара.
rf22 защо изключваш възможността жената, с която си в момента да имаше и друго дете..тогава некачествена ли щеше да е ?

Детето не е някаква незначителна подробност, не знам защо се опитвате да го изкарате така.
Така е. Дете = време за него, отговорности към него, битовизми, ядове, караници, възпитание => по-малко време и енергия за мъжа. Еми кой би си го причинил доброволно ?
Много правилно някой беше писал тук, че ако свободен мъж реши да се обвърже с жена с дете, то това е мъж с дефицити. От моя опит е така - дадох примери какви мъже ме ухажват в момента, режа ги де. Това са мъже,

които си знаят, че също нямат много опции и сигурно затова биха били доволни и на  жена с дете.

Ако наистина мислиш така, то ти още не си се освободила от тежестите на барака и бившия ти съпруг!
Трябва ти време..Сама!
Че е страшно как се хващаш за мненията на мъжете тук! Пък те са частичка.. от всички мъже!
Един женен и разсъждаващ по въпроси, които никога няма да му се случат!
И други, вече по прехвърлили възрастта, но увеличили претенциите!

# 179
Авторке, слагай печат на челото "негодна" и се пускай на втора ръка пазара. То се е видело, че до читав мъж няма се добереш. Ей го на, глей колко пустиняци в тая тема те поддържат. Всичките до един счетоводители. Па и академици по врзъките.

Интересното е ,че всички до един са мъже.
Големи разбирачи, то опит, то чудо...
Има живот и извън бг мама.

Общи условия

Активация на акаунт