Била, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - 12

• 98 917
  • 1 077
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Благодаря! Виждала съм в Била, че  някои промоции са приложими само с Била карта, но в Лидл мисля няма такива условия. Значи, може би, хитруват
Има, има. И оферти, и купони. С купони едва ли се занимават, защото са еднократни и се активират специално, но от офертите имаш полза. Възможно е да си имала отстъпка. В касовата бележка излиза, че намалението на цената е от Лидл+ и можеш да видиш. Но може да е и заради скреч картата. Wink

# 226
Гледам цените на масовите продукти, които ги има навсякъде, и са доста високи. Лятото ще имат клиенти(туристи), но през останалото време не знам как ще оцелеят. Не ще се задържат дълго, ако не си оправят цените.
https://varna.parkmart.bg/
https://burgas.parkmart.bg/
Явно не се целят в клиентите на Лидл и Кауфланд! Различна продуктова ниша, различни клиенти! Убедила съм се, че за всяко нещо си има клиенти! Едни търсят Пилос, Саяна, Кенана, Орехите, Бадемите и т.н., а други искат наистина качествена стока, за която са готови да платят и малко повече! Така че щом отварят нови магазини, явно са си намерили пазарната ниша!

# 227
В Лидъл, например, има интересни неща - каквито няма в другите магазини. Пикадили беше магазин с интересни неща по същата причина.
Kaкви са пък тия продукти в постоянния асортимент в Лидл, които на други места ги няма?
Всичките им собствени марки - шоколади, козметика, колбаси и т.н.
И аз затова го предпочитам - харесвам продуктите им, харесвам седмичните им промоции и това, че предлагат все различни неща и определено този тип предлагане ми допада повече от това в обикновените вериги. Има го и в Кауфланд, но там обстановката не ми допада съвсем.

При Метро пък ги има офертите 2 на цената на 1 - малко послъгват, но пак е изгодно.

Разгледах сайта от линка и не ми се вижда много аристократично - прилича ми на обикновена местна верига, като Фантастико и Лайф, да се целят в когото щат Joy ...

# 228
В Лидъл, например, има интересни неща - каквито няма в другите магазини. Пикадили беше магазин с интересни неща по същата причина.
Kaкви са пък тия продукти в постоянния асортимент в Лидл, които на други места ги няма?
Всичките им собствени марки - шоколади, козметика, колбаси и т.н.
Че то 90% от собствените марки на Лидл ги има във всяка друга верига, но под друго име. Нали не сте толкова наивна да смятате, че Лидл произвеждат каквото и да е било? Всичко се поръчва в заводите на някои от големите производители на "шоколади, козметика, колбаси и т.н", а вериги като Лидл, Била, Кауфланд, Т-маркет и т.н. само им лепят собственото си име. Та какво уникално има в продуктите на Лидл така и не можах да схвана!
Но маркетинга им е уникално добър! Как успяват да продават обикновени продукти на такива цени и на всичкото отгоре клиентите им да се множат...еми добри са, признавам!

# 229
Може ли конкретни примери - кои са имената на марките на Лидл в другите вериги?

# 230
Гледам цените на масовите продукти, които ги има навсякъде, и са доста високи. Лятото ще имат клиенти(туристи), но през останалото време не знам как ще оцелеят. Не ще се задържат дълго, ако не си оправят цените.
https://varna.parkmart.bg/
https://burgas.parkmart.bg/
Не бъди толкова сигурен. Във Варна си оцеляват чудесно и с тези си цени.
Една идея по-високи са, но имат неща, които ги няма другаде - шоколади Линд без захар примерно. Ако ги сравниш с ебаг, няма голяма разлика в цената.

# 231
  • София
В Лидл има много продукти, които ги няма в другите магазини - колбаси, кашкавали, млека, домашни потреби, ако щете.
В понеделник ще имам път към ЦУМ и може да вляза в новия магазин, щом е за ВИП персони Simple Smile . Само дето в брошурата им са си широко разпространените марки и стоки, ама с едно +10-15% отгоре.

# 232
Да правим разлика между собствени марки и собствена марка бг продукти. Бг продукти наистина могат да се намерят навсякъде, както казва Абревиатура. Само че клиентите на Лидъл ходят заради останалите и пътьом могат да забършат и нещо българско.

# 233
Може ли конкретни примери - кои са имената на марките на Лидл в другите вериги?
Да, може. Например цитираните от теб любими шоколади от Лидл ги има в Била под марката Billa. Вносните колбаси са под същата марка. По-луксозните и скъпи стоки са под марката BILLA Premium.
Аз ви се чудя на вас от сектата "Свидетели на Лидл", наистина ли вярвате че Лидл са единствените, които са се сетили да си поръчат долнопробни масла, колбаси и млечни продукти от големите заводи в Полша и Германия? Монопол ли имат или какво? Пак ви казвам- 90% от продуктите в Лидл може да ги намерите във всяка една от другите вериги, често дори на доста по-ниска цена! Но пък колкото по-верни и фанатизирани са феновете на Лидл, толкова по-скъпи и некачествени ще стават продуктите в магазините им. Чиста пазарна логика, доказала се неведнъж във времето!

# 234
Различни са - не отричам, че Била има своя марка и продава такива неща, просто са съвсем различни.
Примерно тортата Гараш на Била е гадна, на Лидл е хубава . Ако са правени на едно място, са използвали различни рецепти. Чийзкейковете, които продават в Била (в купички, при десертите) също са гадни, имат вкус на обикновено нишесте.
Шоколадите на Лидл (собствена марка) са поне 20 вида, в Била я има два вида Клевър, я не.
Козметиката Сиен (на Лидл) е изключително разнообразна, не съм виждала в друг магазин да има толкова много неща от тяхна марка козметика. Знам, че в чужбинските магазини има много повече артикули, включително и серии цветна козметика - надявам се да започнат да я продават и тук.
Дрехите в Лидл може да не са идеални, но са много по-добре ушити примерно в сравнение с тези на Кауфланд (имам закупени и от двете места, въпреки че едва ли ще взема пак от К - все едно с правени в час по ръчен труд).

Между другото, като говорим за еднакви неща в различни опаковки - има едни шарени бонбони (не от най-евтините, но общо взето не са кой знае какво), които се продават и в Била, и в Лидл, и в Кауфланд, и в Метро - любопитен факт е, че и в трите вериги са с различен вкус (макар и подобни), въпреки че на пръв поглед са един и същи продукт. 
Имам предвид тези (във всяка от веригите са в различна кутия и имената са други - Грация, Елеганс и подобни - изглеждат еднакви, ама не са; мисля, че тези в Метро бяха най-хубави, но не съм сигурна, защото не съм купувала отдавна и спомените ми не са пресни):

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 09:57 от pppqqq

# 235
Явно не се целят в клиентите на Лидл и Кауфланд! Различна продуктова ниша, различни клиенти!
...Така че щом отварят нови магазини, явно са си намерили пазарната ниша!
95% от асортимента го има в LIDL и Kaufland. Затова дадох сайтовете, където може да се види какво има и какво няма. Има си специализирани магазини, но този не е такъв. Масовка като другите, но с малки изключения.
Имат 2 магазина във Варна и един в Бургас. Не е като да са голяма верига.
П.П. Не знам защо всяко твое изречение завършва с удивителен знак, все едно ми се караш. Thinking

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 12:07 от ЧревоУгодник

# 236
Естествено, че Лидл продават чрез подизпълнители под собствена марка и така е по-изгодно. На ишлеме един вид. Прясното мляко е на Здравец, пилешкото от Пилко и Градус и т.н. Това е нормално и по същия начин са собствените марки на Кауфланд, Била...
За новия супермаркет питах ако има нещо, което не се намира по другите магазини, или пък е на много добра цена.

# 237
Аз и не мисля, че Лидл имат работилници, в които произвеждат часовници и шият дрехи. Или имат собствена фабрика за шоколад. Просто техните марки са хубави, евтини и не се предлагат по другите вериги. Връщането на стоки става лесно. Гаранцията на всички техни уреди е 3 години, което е по-дълго от стандартното (и да, възползвала съм се малко преди да изтекат трите години - дадоха ми нов уред срещу счупен, не са го поправяли).

# 238
Дрехите в Лидл може да не са идеални, но са много по-добре ушити примерно в сравнение с тези на Кауфланд (имам закупени и от двете места, въпреки че едва ли ще взема пак от К - все едно с правени в час по ръчен труд).
Да се включа и аз в спора, че ме сърби езикът. Smiley Съгласна съм с цитираното и съм склонна да дам даже доста по-висока оценка на дрехите от Лидл и то не само в сравнение с Кауфланд. Поне половината ми гардероб вече е от там. Съотношението цена-качество за мен няма еквивалент на нашия пазар, особено по отношение на бельо, пижами, спортни и ежедневни дрехи и чорапи, които са и най-често сменяните дрехи по принцип, тъй като се износват най-бързо.
Миналата година реших да дам шанс на българското, защото имах нужда от подновяване на точно такива неща. Купих си бельо на добра българска фирма в ценови клас почти два пъти над този в Лидл. На трето пране при ластиците изскочиха малките бели ластични нишки. Търсих летни пижами с плат колкото за две носни кърпички и след като ми поискаха 20 лева за примесени с полиестер, се ядосах и ги купих на половината от тази цена пак в Лидл.
Късната есен купих пижама от Кауфланд. За три обувания се разпори шева на ластика на кръста... Ших на ръка и ругах и повече няма да повторя там. (И те имат сполучливи неща, но рискът от некачествени е доста по-голям.)
Та така... За този ценови клас дрехите им са повече от перфектни. Пък ако някой знае еквивалент, да свирка, с удоволствие ще пробвам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 239
  • до най-прекрасния мъж
Имам 2 идентични якета от Лидл и Кауфланд, и двете софтшел. На това от Кауфланд му се разпра подгъва за нула време, а колко криво е зашито-ужас. Няма и как да го зашия сега на машина, щото толкова некадърно не мога да направя шева, че да ползвам стария шев и да не останат дупки. Оставих го за работно и без това го взех от шатра за няма и 10 лв.
Лидлското е изработено перфектно, няма криви шевове и най-вече е здраво.

Общи условия

Активация на акаунт