Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 5)

• 51 399
  • 827
  •   1
Отговори
# 615
  • Велико Търново
Колко е хубаво, че сме различни всички!
Ето мога да се "похваля", че вече има кой да ме гримира без пари-малката ми дъщеря всяка сутрин става в 07.00 за да ме направи преди работа, а като съм втора смяна на първото междучасие и готово!
За Коледа искаше лампа, акрили и т.н. Отрязах категорично/все пак е на 11 години/, но истината е, че на нея всякакви такива неща й се отдават.А какви прически и букли си прави, но за съжаление тези неща не са от мен наследени.

# 616
  • София
А, мерси че заговорихте за нокти. Не знаех къде да питам.
Режете ли си ноктите, или ги пилите само ? И с какво ги режете ? Аз с ножичка не мога, пък казват да се избягва нокторезачка.
Пила - хартиена, метална или стъкло? Купих си стъклена мин.година, уж трябваше да е вечна, пък набързо се изтърка.

Тия кожички си имат функции - предпазват и запечатват нокътя и не разбирам защо някои държат да ги отстранят.

Имат финкцуа, но когато израстват не са естетично.

Досега два пъти съм ходила на маникюр с намерението и желанието да науча нещо ново. Еми, не. И не съм оставал доволна. Кожички стърчат, ноктите не загладени добре.  Затова си действам сама.

# 617
  • пустинята Гоби
Много харесвам нокти направени с гел лак, но нямам нерви да съм зависима от салони и затова се лакирам сама вкъщи с обикновен. Повече от два дни не ми издържа, което е супер дразнещо, но това е положението.

Същевременно се подстригвам и боядисвам сама, имам си ножица и машинка. Подстригвам и мъжете вкъщи, всички са с прически, а децата със сравнително дълги коси, така че редовно се образовам по темата и следя разни канали в нета за целта. Изобщо слабост ми е подстригването от доста време, но за съжаление близките ми са далеч и се упражнявам предимно върху домашните.

# 618
Не съм сама значи Grinning
На фризьор не съм стъпвала от 2004. Обожавам да се подстригвам. Имам всякакви проф.ножици, следя сайтове, инстаграми...Като съм в Бг майка ми задължително я подстригвам, мъжо също ляга под ножа...Joy
А за ноктите, колкото повече се упорства с кожичките, толкова повече има. Никога не съм махала и нямам такива.

# 619
  • София
Ноктите си ги правя сама. Обичам да се занимавам. Пиля с метална пила, но май има някакво специално покритие.
Лакирам се сама, намерила съм си хубав топ, издържат 3-4 дни.
Пробвах един път гел лак при маникюристката на дъщеря ми. Моите нокти започнаха са се отлющват по крайчетата още на втория ден. Издържах криво-ляво 10 дни и ги махнах, а после възстановявах нокти 6 месеца. Явно не е за мен.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 16:35 от Rockstar

# 620
  • София
Не съм сама значи Grinning
На фризьор не съм стъпвала от 2004. Обожавам да се подстригвам. Имам всякакви проф.ножици, следя сайтове, инстаграми...Като съм в Бг майка ми задължително я подстригвам, мъжо също ляга под ножа...Joy
Като си дойдеш, ела ми на гости. Искам в къщи да ме подстригват.

# 621
Аз не знам как може човек да се подстригва сам. Иначе съм гледала клипчета на самоподстригващи се жени с много дълги коси. Само че аз с моята боб прическа как да стане? Иначе се боядисвам сама, добре се правя. Маникюр също сама.

# 622
О, заговорили сте за маникюр, момичета, болната ми тема от много време.
Ноктите ми са тънки, лесно се огъват и чупят. Години бях на периоди - ходя на маникюр по няколко месеца, после няколко месеца минавам на домашен. Оказа се, че имам някаква непоносимост към гел лаковете и не мога да ги ползвам, а ши лакът просто не ми държи. След 4-5 дни е обелен... Последният ми период на маникюр беше миналата година до края на септември. За да ми държи лакът, маникюристката слагаше някаква каучукова основа и постигнахме страхотна трайност. Лакът спокойно издържаше две седмици, което за мен е оптимумът, тъй като не понасям израснал гел/ши/каквото там. Неколкомесечната употреба на въпросната основа чудо обаче се оказа катастрофална. Ноктите ми буквално се отлепиха от леглата си - докъм средата на нокътната плочка бяха отлепени. Картината беше страшна... имам снимки, не са за показване. И си казах - край, това беше със салоните. Минах изцяло на домашна поддръжка. Все още оправям пораженията, но пък най-накрая се научих да се лакирам прилично Grinning Преди си мислех, че не съм сръчна, та у дома само телесни лакове ползвах, но четох тук темата за лаковете и особено много - съветите на Агентката(четох по-нагоре как се научила да се лакира "криво-ляво", хахаха), купих си някои неща и събрах прилична колекция лакове от всякакви цветове. Открих, че вече ми е забавно да се грижа сама за ноктите си, релаксирам приятно. И не губя време по салони. Лакът ми трае 4-6 дни, което преди беше недостижимо за мен. Сменям го два пъти седмично, редувам цветовете и така лесно съобразявам маникюра с дрехите си. Подобно на много от Вас тук и аз не обичам декорации и предпочитам плътен цвят.

# 623
  • В градината...
Аз сама си постригвам само бретона и около лицето и не знам как би могло да стане отзад.
Но със сигурност никога не се харесвам, щом изляза от фризьор. Така опъват косата, че ми стои супсер сплескана. Аз си я правя по съвсем различен начин, без такова опъване.

# 624
Просто не мога да си представя да се подстрижа сама и то с тази права като праз коса.

# 625
Аз съм винаги с лак, сама се лакирам. Ползвам ножичка и метална пила. Доставя ми удоволствие. Корени боядисвам също в къщи - малко бои ме "хващат" и точно зная кои. На фризьор ходя за постригване веднъж в месеца, приятно ми е. Най много релаксирам с масажите - веднъж в седмицата /сега не поради ситуацията/.

# 626
Полудявам ако усетя и малко сухота на ръцете и преди сън задължително щедро мажа с крем около ноктите. Проблеми с кожички и тн нямам, мисля, че е от това.
Не са ми проблемни ръцете, по принцип, не искат много поддръжка извън тази с маслата и кремовете нощем.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 18:59 от Анонимен

# 627
Аз се подстригвам сама, но съм ви казвала вече как. Simple Smile Но моята коса е чуплива, така че няма проблем. Ми то ми писна от ритуали, масажи, специални методи на подстригване, нам кво и накрая – тъ дъъъ, не приличам на себе си. След последното ми посещение в уж реномиран салон, мъжът ми като ме видя каза: приличаш на онези девойки дето учеха във фризьорското училище (в Изток се намира, живеехме преди там) и кесят за по цигара на тротоара пред училището. Да не те е подстригвала някоя от тях. А те милите са всичките с една и съща прическа – коса изправена на преса със странично етажиране на кичурите и подравнена долна линия на черта (поне бяха) ... Laughing

И аз харесвам плочка на нокътя само по топ лак прозрачен и често така се нося. И френски маникюр много харесвам.

# 628
  • София
Брад Мондо има стотици клипове за самоподстрижка, боядисване и всичко отнесено за косата. В карантината постригвах  приятелка по негов метод и сега няма отърване Laughing Но на мен ми се удава, от 10 годишна боядисвам и комшийката.

Не съм във възрастта, но да споделя моята любимка евър. Ужасно сладка и предлагаща съвършена козметика и съвършен начин за полагането ѝ.
Безупречен вкус и много моя
https://m.facebook.com/TrinnyWoodall/

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 18:22 от Ms.Gorgeous

# 629
А това ми е най-любимият "инфлуенсър" изобщо. 😍 -
(Никога не съм се подстригвала сама, освен веднъж в най-отчаяните дни на първия локдаун в Италия.)
Просто обичам как говори. Blush

Общи условия

Активация на акаунт