ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 106

• 55 806
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Никога не съм пила кафето със захар.
Пия от време на време лате от Коста или Старбакс, обаче не мога да сложа захар вътре. Предполагам е навик.
Днес се замислих, че вече 2 години от както не съм яла шоколад, сладкиши, или пакетирани захарни изделия. Много по добре се чувствам, дори не ми се прияждат такива неща.
Отчета е 62,5кг, имам да махам 3.

# 526
So Lucky с кафето явно е до навик, ще опитам, иначе аз умирам за шоколад, не сладкиши, а шоколад, купувам един и не помня как съм го изяла след 5 мин,само това ще ми е борбата.

# 527
Никога не съм пила кафето със захар.
Пия от време на време лате от Коста или Старбакс, обаче не мога да сложа захар вътре. Предполагам е навик.
Днес се замислих, че вече 2 години от както не съм яла шоколад, сладкиши, или пакетирани захарни изделия. Много по добре се чувствам, дори не ми се прияждат такива неща.
Отчета е 62,5кг, имам да махам 3.

Хлъцнах, завидях, и реших да те изкопирам. Не че ям често шоколад, но това ми хареса. Ама много! Flowers Hibiscus
И аз няма да умра без шоколад. Защо да не си направи нов навик човек.
Нали нямам какво друго да спра....Joy

# 528
То и аз няма какво да спра вече.Satisfied
Пия по 1 чаша вино на вечер, ама то ми е за нервите. Че съм работеща майка на 3 годишно...
Ям млечни, май тях ако поорежа ще намаля калориите...Rolling Eyes

# 529
Преди ограничавах доста мазнините, в интерес на истината последните месеци не, най-вече заради евтиното авокадо тук, просто за 60 цента не мога да му устоя. Проблема ми започна преди няколко седмици. Може да е от смяната на континентите, водата, шампоана, някаква анемия.
Може да са много причините, но аз отслабнах бавно този път, наистина. Преди години с йо-йо диетите отслабвах рязко и нямах проблем.
Взех си допълнително желязо и омега 3, но като цяло аз съм тревопасно и пия витамини целогодишно.
Смених шампоана, правя масажи на скалпа, гледам да изчистя още храната, дано има ефект, защото вчера като си вързах косата в залата и обичайните ми къдрави бебешки косички отстрани ги нямаше почти. Като си помисля как им се дразних и се чудих как да ги скрия, а сега ги търся.
Аз само ви чета,опитвам  да пазя някаква диета и е точно ден или два,никога не съм пазила и съм била слаба,но явно от годините вече не е така,включих се само за да кажа на мен какво ми помогна за косата маска с чисто кокосово масло ,два пъти в седмицата ,маслото се втрива хубаво и се седи 1 или 2 часа после се измива хубаво,спира косопада и расте нова коса.

# 530
Здравейте момичета. Накратко, роди се дъщеря ми с раждане продължило над 30 часа, много упойки у накрая операция, но не секцио, обърнаха я , защото беше в дясно. Имам 3/4 степен разкъсвания, загуба на 1.8 кръв. Като кг.  от болницата се върнах само с 5 свалени. Отделно получих и подуване на краката, до преди няколко дни не можех да ходя, кърма грам нямам, детето е изцяло на АМ. Ако някоя от вас знае нещо  което би ми помогнало с тръгването на кърма, да пише. Апетит нямам кой знае какъв, тези 0дни ще се опитам да се раздвижа, но краката ми треперят още. За отоците наблягам на протеини и зеленчуци, за да спаднат по- бързо. Днес ми 10 ден от раждането.

# 531
Здравейте момичета. Накратко, роди се дъщеря ми с раждане продължило над 30 часа, много упойки у накрая операция, но не секцио, обърнаха я , защото беше в дясно. Имам 3/4 степен разкъсвания, загуба на 1.8 кръв. Като кг.  от болницата се върнах само с 5 свалени. Отделно получих и подуване на краката, до преди няколко дни не можех да ходя, кърма грам нямам, детето е изцяло на АМ. Ако някоя от вас знае нещо  което би ми помогнало с тръгването на кърма, да пише. Апетит нямам кой знае какъв, тези 0дни ще се опитам да се раздвижа, но краката ми треперят още. За отоците наблягам на протеини и зеленчуци, за да спаднат по- бързо. Днес ми 10 ден от раждането.

Първо, честита дъщеричка. Да и се радваш много 😍. Съжалявам за трудното раждане, но тия неща минават и се забравят.

Не мисли за отслабване още. Премери се след месец. Имаш още много неща да се нормализират в тялото ти.

За кърмата, най-добре е стимулацията. Кърми си бебето...то провокира хормоните нужни за произвеждането на кърмата.

Успех

# 532
Здравейте на всички. Включвам се и аз Simple Smile Тежа едни грозни 85 кг ,които съм заковала от 5 години ( след второ раждане ) . Ядях абсолютно всичко ,пиех предимно газирано,почти никаква вода... Нямах никаква воля за режим или диета,за спорт пък да не говорим. Страшно много ми се ходи на фитнес,но умирам от срам. Приятелките ми не искат да ходим заедно,та за това и не съм отишла...от срам! Видях този срам в огледалото миналата седмица. След баня,огледалото срещу мен,свалям хавлията и... О небеса,видях се с други очи сякаш. Не знам какво стана,оглеждам се всеки ден. Но този въпросен ден се видях някак ужасена. Тогава реших,заветното "от утре почвам" ,при мен наистина се случи. И от следващия ден започнах лека полека да се опитвам да спазвам режима на Узунов. Ям около 13:30-14 часа,тогава мога заради работата ми. Вечерям около 20-20:30. Хляб,тесто,сладко,газирано... Не съм близвала от тогава. Свикнах на вечеря мъжа ми да пие кола примерно,а аз водичка. Чипсове,пуканки,дъвки,сладолед... Липсват ми,но гледката в огледалото ме плаши повече. Пия доста вода,доста за мен де - около 3 литра дневно. Сънувам че ям вафлички,бонбончета... Трудно е мамка му. Надявам се ефекта да се прояви скоро,за да не изгубя стимул. Нямам кантар,а и не мисля да се тегля още. Ще си дам време. Като изключим изкушенията ,чувствам се страхотно. Не съм се чувствала подута от тогава или преяла. За обяд и вечеря винаги хапвам салата и нещо друго,примерно днес обяда беше свински врат и салата цезар без пилешко. Бихте ли ме посъветвали кога да се кача на онзи уред за мъчения ( Кантара ) ? Хем знам че още е рано,хем искам да видя някаква разлика ... Всеки ден се чудя дали да не отида да се кача. После си казвам че няма да има разлика,ще се разочаровам и ще спра режима. А за пръв път съм толкова стриктна в нещо подобно. Егати дългия пост,сори. Просто съм объркана...

# 533
Здравейте на всички. Включвам се и аз Simple Smile Тежа едни грозни 85 кг ,които съм заковала от 5 години ( след второ раждане ) . Ядях абсолютно всичко ,пиех предимно газирано,почти никаква вода... Нямах никаква воля за режим или диета,за спорт пък да не говорим. Страшно много ми се ходи на фитнес,но умирам от срам. Приятелките ми не искат да ходим заедно,та за това и не съм отишла...от срам! Видях този срам в огледалото миналата седмица. След баня,огледалото срещу мен,свалям хавлията и... О небеса,видях се с други очи сякаш. Не знам какво стана,оглеждам се всеки ден. Но този въпросен ден се видях някак ужасена. Тогава реших,заветното "от утре почвам" ,при мен наистина се случи. И от следващия ден започнах лека полека да се опитвам да спазвам режима на Узунов. Ям около 13:30-14 часа,тогава мога заради работата ми. Вечерям около 20-20:30. Хляб,тесто,сладко,газирано... Не съм близвала от тогава. Свикнах на вечеря мъжа ми да пие кола примерно,а аз водичка. Чипсове,пуканки,дъвки,сладолед... Липсват ми,но гледката в огледалото ме плаши повече. Пия доста вода,доста за мен де - около 3 литра дневно. Сънувам че ям вафлички,бонбончета... Трудно е мамка му. Надявам се ефекта да се прояви скоро,за да не изгубя стимул. Нямам кантар,а и не мисля да се тегля още. Ще си дам време. Като изключим изкушенията ,чувствам се страхотно. Не съм се чувствала подута от тогава или преяла. За обяд и вечеря винаги хапвам салата и нещо друго,примерно днес обяда беше свински врат и салата цезар без пилешко. Бихте ли ме посъветвали кога да се кача на онзи уред за мъчения ( Кантара ) ? Хем знам че още е рано,хем искам да видя някаква разлика ... Всеки ден се чудя дали да не отида да се кача. После си казвам че няма да има разлика,ще се разочаровам и ще спра режима. А за пръв път съм толкова стриктна в нещо подобно. Егати дългия пост,сори. Просто съм объркана...

Смело на пред, много трудно се свалят килограми и борбата е тежка, но пък резулатаааа🥰😍

Аз те съветвам: купи си кантар. Мери  се рано сутрин без дрехи и на равно.
Важно е да се мериш винаги на един и същи кантар и при еднакви обстоятелства.
Според мен е добре да се мериш 1 път на седмица.
Много много успех.

Кажи колко си висока.

# 534
pretty little things, браво че си стартирала. Не позволявай на кантара, да те демотивира. Аз след 2 месеца тренировки у дома, нямах и сантиметър и кг разлика. До като днес не видях, че ръката ми е минус 3см, бедрата минус 1см. Ханша не мърда за сега. Мисълта ми е, че каквото и да става не се отказвай. Явно тялото се променя след дълъг разрушителен режим, от шоколади, сирена и т.н. Колкото и бавно да напредваш е в пъти по- добре, от колкото да се влошаваш и тлъстееш. Важно е, че си стартирала.

# 535
168 см съм висока . Благодаря Ви,ще помисля още малко за купуването на кантар... Мразя го и това е Grinning

# 536
Ох, фитнес страха е нещо съвсем реално и често срещано. При мен беше и с бонус, освен че бях слона в залата, също така имах и паник атаки от места с много хора.
Нещата, които ми помогнаха:
1. Отивах подготвена, знаех какво и точно колко ще правя. Гледах видеа в ютуб за използване на фитнес оборудване, знаех коя машина как да използвам предварително и колко повторения и т.н.
2. Отивах в часове, които не са много натоварени, като цяло диапазона 17-21 часа го избягвах.
3. Не носих широки тениски и подобни, носих точно фитнес облекло (да и бюстиета) , шапка, слушалките и общо взето се стараех да изглеждам все едно знам какво точно правя.
Тези неща в комбинация ми дадоха увереност и не след дълго хората не ме притесняваха, защото няма от какво да се притеснява човек.
Относно кантара, защото и от него ме беше страх, това което направих беше да се претегля вечерта, хубаво наядена цял ден, изпила много вода. Качих се с ясната идея, че това което покаже кантара е най-лошата ми форма, и от там ще бъде само надолу.
Успех, труда винаги се възнаграждава.

# 537
Първо - поздравления, че най-накрая си станала така уверена, амбицирана и стриктна. Моментът на осъзнаване на проблема е много важен и е хубаво, че при теб е настъпил
Второ - купи си кантар задължително!
Трето - избери си един ден от седмицата /за да ти е по-лесно гледай това да е деня, в който имаш възможност да спиш до късно и да си легнеш рано/ и си го определи за прочистващ. В този ден карай на чай, вода, чисто кафе и фрешове или айрани. Без твърда храна. И на следващия ден сутринта се мерИ на кантара. Така много ясно ще виждаш прогреса, а и ще се мотивираш още повече. Такива дни, освен че помагат много за изхвърляне на излишната вода, много сериозно прибират стомаха. И от следващия ден започваш са приемаш много по-малко количество храна

Успех ти желая и пиши редовно тук, за да помагаме, ако ти потрябва подкрепа Simple Smile

# 538
Бихте ли ме посъветвали кога да се кача на онзи уред за мъчения ( Кантара ) ? Хем знам че още е рано,хем искам да видя някаква разлика ... Всеки ден се чудя дали да не отида да се кача. После си казвам че няма да има разлика,ще се разочаровам и ще спра режима. А за пръв път съм толкова стриктна в нещо подобно. Егати дългия пост,сори. Просто съм объркана...
Добре дошла и успех!
Много от написаното ще повторя, но е важно. Купи си кантар и метър моментално!

Ако има едно нещо, в което твърдо вярвам и ще отстоявам до смърт, това е нуждата да документираш прогреса си.
1. Купи си уредите за мъчения написани по-горе.
2. Измери се още днес по всички показатели - тегло, обиколки, включително и по-непопулярни като ръце, прасец, паласки, над колена, подгръдна...
3. Направи си екселска таблица, в която от днес ще записваш всичко - колона за дневно тегло, колона за средноаритметично седмично тегло, колони за мерките, които може да мериш на седмица, месец, колкото смяташ за добре. Дневното тегло ще е кардиограма, но ако го записваш достатъчно дълго, ще видиш как кардиограмата се накланя надолу. Затова ти е и средно седмичното.
4. Снимай се сега. (Да, това е най-отвратителната част. Да, знам колко не искаш.)

Защо? Обяснявам:

Пътят ще е дълъг, прогресът ще е бавен. В огледалото, което гледаш всеки ден, се вижда ужасно трудно. Още по-трудно, когато си гладен, уморен физически и психически, обезверен и нещастен. Демек, когато ще ти трябва мотивация най-много. Трябва да имаш една суха обективна статистика, която да ти напомня какво си постигнала и къде не искаш никога повече да се връщаш.

Нямаше да мога да се справям със себе си без това. Съжалявам, че не направих само снимките. В темата съм от близо година и на моменти се улавям, че забравям на какво бях замязала тогава. Периодично се прокрадват мислите, че колкото и да свалям все съм си тапицирана, никога няма да изглеждам както искам и че няма смисъл. На няколко пъти ми паузираха режима. А със същата психология и не мерене се докарах бавно и методично до тук, само че по пътя нагоре. В първия си пост бях разказала как микроцелите ми в момента са парадоксално тези кила, на които помня как все се зарича, че трябва да се стегна и да отслабна.

Звучиш като много силна жена! Вярвам в теб! Можеш!

# 539
Аз се радвам че ви открих,страхотни сте Simple Smile Имам метър,ще се измеря когато всички заспят Grinning

Общи условия

Активация на акаунт