ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 106

• 55 794
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
притилитълтингс, мери се всеки ден ... сутрин
так хунавичко ще си помислиш какво и колко ще ядеш днес
отчитай, че това, което си яла днес, мистър кантарио го отчита след два дни

яз

# 541
Днес имам нова цифричка на кантара - 55.500, така че минавам да си оставя направо отчета за последните 2 месеца. Тамън и да илюстрирам какво нарекох кардиограма и защо кантара не трябва да демотивира:

Скрит текст:

Сигурно не е внушителен, определено не е идеален, но малко по малко ще го бъде.

Наградих се с една зверска тренировка спининг. Треньорката е изрод и съм влюбена в нея.

Сега рупам зелена салата с 1 консерва риба тон за вечеря. Толкова съм скапана и гладна, че за пръв път ям такова количество риба, та и ми е вкусно, ти да видиш.

Обядът беше задушени пресни картофи (200гр) и задушени гъби (100-150 гр). Пълна беше чинията. Много вкусни картофите, но кофти идея. След 2 часа вече въртях обиколки около хладилника. Не знам, може и да не съм обръщала внимание, но преди да почна да се ограничавам май не реагирах чак толкова зле на преобладаващо въглехидратни хранения.

# 542
Evenfall, препоръчвам ти да пиеш яълков оцет в малко вода, като имаш въгл. хранения. Аз пия след хранене. Страшно притъпява апетита. Аз пия отдавна, но напоследък пия по 3 пъти дневно. Не ми се яде, не ми се готви дори, не мога да се позная. Сядам на масата, чопвам по нещо да  правя компания на мъжа ми.
Оцета смъква гликемичния индекс на храните.

# 543
Evenfall, пожелавам ти лесно задържане на тези килограми!
Pepa57, приблизително колко оцет пиеш? Ще пробвам!

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 07:37 от sunshine33

# 544
Evenfall, препоръчвам ти да пиеш яълков оцет в малко вода, като имаш въгл. хранения. Аз пия след хранене. Страшно притъпява апетита. Аз пия отдавна, но напоследък пия по 3 пъти дневно. Не ми се яде, не ми се готви дори, не мога да се позная. Сядам на масата, чопвам по нещо да  правя компания на мъжа ми.
Оцета смъква гликемичния индекс на храните.

Може ли да споделиш какво количество вода и оцет смесваш?

# 545
Като почнах, мерех със супена лъжица. В половин водна чаша (с вода разбира се). Сега само отливам на око от бутилката и намалих водата. Но да се започне,  1 с.л.+ половин чаша е добре, два пъти дневно. После може да се мине на 3.
Аз пия малко повече де, но обичам кисело. После устата да се изплакне. И да не се пие на гладно.

# 546
Pepa57, благодаря за съвета и включването. Сигурна съм, че ще е полезен на много хора тук. Hug Аз теоритично го бях чела. На практика при мен работи дори още по-безотказно - загубих апетит само като прочетох идеята. Ако има сила на света, която да ме вкара на изрядно кето, това ще е условието да пия оцет, като ям въглехидрати. (Много мразя! И вода с лимон ненавиждам.) Joy

Sunshine33, много си мила! Аз съм 160 и далеч не съм приключила със свалянето още.
Не пиша много за храненето си, защото съм избрала да е режимно, но либерално. Като резултат, нещата стават бавно (вие знаете най-добре) - по-бавно от други режими, но не се чувствам лишена от нищо. Мисля, че това ми обезпечава задържането.

Днес неочаквано още един минус - 55.300. След половин час отивам на Табата, утре - пак, което винаги резултира в мускулна треска и връщане нагоре, така че поне няколко дни няма да ви досаждам Satisfied

# 547
Ми не е необходимо да се пие ябълков оцет, ако не обичате. Спокойно може да се слага в салати.
Ябълков оцет понижава ГИ на храните и имаме късмет, че при нас се яде картофена салата. Другото нещо, което смъква ГИ е сварени и охладени въглехидратни храни ( картофи /ориз). Може да се стопли ориза преди ядене. Тук става въпрос за стабилизирано нишесте.
Ферментирали зеленчуци вършат същата работа.
Става въпрос за дива ферментация или т.нар. при нас сурови туршии, само вода и сол.
Ябълков оцет също трябва да е домашен или био, не пастьоризиран, не прецеден (с "майката")
И не на последно място фибрите също смъкват ГИ. Малко охладен картоф/ориз с много зеленчук, малко ябълков оцет и някоя кисела краставичка и ....не ги мислете въглехидратите.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 11:45 от tania6

# 548
На есен съм решила да си правя ябълков оцет.
Ако някой е правил моля да сподели опит. Може и на лично.
Иначе днес жестоки въглехидратни извращения по случай РД на любимият. Голямата щерка правила разни тортички, сладки, бонбонки и нямаше как да откажа.
За сметка на това си направих зверска силова тренировка за долна част и корем. 2,5 часа с минимум почивки. Явно ВХ ми дадоха много енергия 😀

# 549
Ябълковия оцет е полезен и ако ви понася, пийте. Аз не можах, и ме травмира сигурно до живот, имах чувството че ми изгори вътрешностите и ме задави брутално, до такава степен ме отврати че до ден днешен не мога да погледна какъвто и да е оцет, дори и в салати не слагам.
И като цяло тези неща, за които са полезни природните продукти обикновено  са неща, които може много по- ефективно да се регулират с тренировки, намаляне на стрес, правилно хранене и достатъчно сън.
Само не се подлъгвайте по твърденията че ще изгори мазнините точно в корема, единствения начин това да се случи е скалпела.

# 550
Мазнините на корема са вследствие на метаболитни проблеми (инсулин, кръвна захар...). Така, че режим и движение е начина за махането им. Е, при 50-70 и повече килограми и скалпел трябва, но за кожата. Не вярвам тук да има такива случаи.
Има пиене на ябълков оцет в случаи на висока кръвна захар сутрин (синдром на зазоряване ), но нормална през деня и нормален гликиран хемоглобин. Тогава (според д-р Фънг) ябълков оцет с вода преди лягане може да помогне. Може.
Проблем е, че причината е неизвестна и се "лекува" симптом.
Аз пия оцет с вода и много ми харесва, но не и вечер преди лягане. Предпочитам оцет пред лимон.
Не съм правила оцет, но есента ще се опитам да правя ферментирали напитки с къпини, шипки и подобни. Приятелката, която ми даде идеята каза, че като забрави напитките ставали оцет (много хубав), но не вярвам аз да ги забравя.

# 551
Пробвах в друга тема, но тям нещо няма включвания и се местя при вас. Харесва ми идеята за подкрепа. На мен наистина ми дейтва стимулиращо. Реално започвам от днес. Старт  76.3 на 170см ръст. Имам си едни около 10 кг за сваляне, които отлагам от известно време. Казвам около, защото преди години съм била на приблизително сходно тегло, но откакто тренирам, при изграждането на мускулатурата нещата изглеждат по друг начин. Ее.. изтървах нещата определено, поради което и не се харесвам съвсем в момента. Намерението ми е да си следя калориите, като ще се придържам към следния режим докато не извървя поне  половината път:
Сутрин-кафе /пия го чисто с малко млечна пяна. Никога не съм закусвала. Просто не ми се иска./
После чай/вода и по някое време като ми пристърже-плод/обичайно се случва към 10ч./
Обяд- салата.
(ако ще тренирам и се усещам без енергия-няколко ядки)
Вечеря- салата + извара/малко месо/ риба.
Ахх, как ще ми липсва виното!
ПП: Замислям се за оцета, въпреки,че никак не харесвам.

Мили момичета, приемам всякакви критики/коментари/корекции/препоръки. Ще гледам да се отчитам редовно и да не се поддавам на изкушения. Споделяйте и Вие резултатите си!

# 552
Кокосче, до вечерята храната е почти несъществуваща. Обяд - салата. Гола или богата салата, с нещо по-солидно в нея?
Добре би било обяда да бъде най-здравото ядене за деня.

# 553
Кокосче, до вечерята храната е почти несъществуваща. Обяд - салата. Гола или богата салата, с нещо по-солидно в нея?

На мен глада ми се разразява главно вечер, за това така съм ги намислила. Салата - сезонни зеленчуци, сурови. Ще гледам да добавям яйце или известно количество извара към обяда, че да не приритвам и да не развалям качеството на тренировките..

ПП: Друг е въпроса, че ми предстои смяна на работата съвсем скоро и не знам дали ще имам време през деня за хапване. Поне в началото.
Вие какво хапвате на работа?

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 12:20 от k0k0s4e

# 554

На мен глада ми се разразява главно вечер, за това така съм ги намислила. Салата - сезонни зеленчуци, сурови. Ще гледам да добавям яйце или известно количество извара към обяда, че да не приритвам и да не развалям качеството на тренировките..

ПП: Друг е въпроса, че ми предстои смяна на работата съвсем скоро и не знам дали ще имам време през деня за хапване. Поне в началото.
Вие какво хапвате на работа?

В моята работа си имаме време за обяд и се спазва. Но през дена си нося сурови моркови, кис . мляко с овесени ядки и малко плодове...
Успех

Общи условия

Активация на акаунт