Има много хора, за които няма вече тръпка в сериала, скучен им е, не им харесва как се развива действието и т.н., но много харесват Керем или Ханде, или Керем и Ханде и продължават и ще продължават да гледат. Не виждам нищо лошо да споделят чувствата си за сериала било то и негативни, според някои. Според мен по никакъв начин те не са неуважителни и не нарушават добрия тон в темата, те не целят да обидят никого, а просто изразяват мнение. За мен груби и неуважителни са целенасочените коментари към тези мнения, че не са добре приети в темата и изказвания от сорта ‘като не ти харесва, не гледай’. В крайна сметка тази тема е за всички. Всеки си има негови си причини да гледа и сам решава дали, кога и защо да спре.
Относно обръщението ‘Вратата’ - на мен ми харесва, даже го използвам и ми звучи сладко, не го намирам за неуважително. Все едно да кажеш на Ивайло Иво да е неуважително. Мъжът ми използва обръщение към мен, което доста хора биха приели за обидно, но той влага в него много любов и аз никога не бих го приела за обидно от неговата уста. Мисля, че всеки е свободен да казва на любимия сериал както му харесва...
Някак си приемате нещата твърде лично и се обиждате. А ние тук пишем, коментираме, обменяме мнения, виждания и т.н. Тоест, пишейки, всяка една от нас поема риска да й бъде отговорено, някой да не се съгласи с нея, дори да се зароди спор. Но към момента в темата запазваме добрия тон. Да, има дискусии понякога, но не смятам, че аз или някое от другите момичета е било грубо или нечие мнение е прекалено крайно и т.н. Всички сме свободни да пишем тук и си носим последствията от написаното, нали така? Не винаги ще се съгласяваме една с друга. Когато идваш и пишеш тук, трябва да си наясно, че могат и да не са съгласни с теб, но не виждам лошо в това. Възпитани дами сме се събрали.
И е съвсем нормално позитивните мнения да са предпочитани. Достатъчно напрегнато е ежедневието ни, за да се натоварваме и тук. Сериалът и темата са нашето бягство от реалността, неведнъж сме го коментирали. Ето защо аз лично няма да задълбавам повече по тази тема, за да можем да се насладим на хубавите снимки от предстоящия епизод и да не си разваляме настроението. Дори този ми коментар аз лично не бих си го харесала, защото го определям като натоварващ.
Но... държах да споделя позицията си, за да не остана неразбрана.