Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 8

• 61 150
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • в 1001-та нощ
Животът не ти дава хората, които искаш. Той ти дава хората, от които имаш нужда. Да ти помагат. Да те нараняват. Да те обичат. Да те изоставят. И да те превърнат в човека, който трябва да бъдеш...Всичко, с което си се сблъскал през жизнения път, е било необходимо, за да стигнеш до тук.

Уейн Дайър

# 196
  • София
„Такава е природата на човека, ежедневните интереси оказват по-силно влияние върху него, отколкото перспективите на утрешния ден…”

Айнщайн

# 197
  • София
"Знаете ли действително в какво всъщност е силата на човека?! Сила е да не откраднеш когато си гладен и нямаш какво да ядеш...сила е да не таиш злоба, когато си предаден от скъп човек...сила е да подадеш ръка, когато самият ти се нуждаеш от подкрепа....сила е да бъдеш добър, сред вълци гледащи само към себе си....сила е дори да се усмихнеш, когато очите ти се пълнят със сълзи...сила е да избереш правилното, пред лесното....сила е да бъдеш непоколебим, когато всеки се бърка в живота ти...сила е да продължаваш да вярваш, когато всичко се разпада на парченца...сила е да покажеш емоции, когато знаеш че ставаш уязвим...сила е да признаеш, че има и по-добри от теб и това да те мотивира, вместо да те прави завистлив....сила е да простиш! Мускулите, егото, ината и така скъпоценното ви "име" в обществото не са нищо повече от въздух под налягане. В тях няма нито сила, нито характер...няма нищо. Докато се поставяте сами на въображаеми пиедестали, моля не ми говорете за сила, защото аз ще видя само слабостта ви!"

Елита Петрова

# 198
"Няколко седмици преди смъртта му лежахме в леглото ни и аз го попитах:
– Можеш ли да дишаш нормално, както съм отпуснала глава на гърдите ти?
А той отвърна:
– Само така мога да дишам." - "И дъхът стана въздух", Пол Каланити

# 199
  • София
Най-голямото щастие е да си полезен на другите.

Майка Тереза

# 200
"Дори с цялото злато на света, не можеш да си купиш сърце, което тупти за теб, нито глътка нежност."

Алфонс дьо Ламарти

# 201
  • София
"Климатът зависи от хората, които ни заобикалят."   Марк Твен

# 202
Когато нещо писано се случва, светът сякаш притихва. Не защото ще се разтворят небесата и ще последва чудо свише, а защото такива мигове са обикновени, прости, ненатрапчиви, незабележими. И трябва да е тихо, за да не ги подминем. Играе си Бог с нас...
И ни изпитва дали сме вгледани внимателно в живота, за да видим, че в него се случват само чудеса. И че той е изпратил при нас само ангели.

Мария Лалева

# 203
  • София

Съпругът на Ан Хатауей силно прилича на поета Уилям Шекспир. Съпругата на Уилям Шекспир, която е починала през 1623 г., се е казвала Ан Хатауей.„Животът е твърде кратък, за да те обичам само веднъж , обещавам да те потърся в следващия живот“.

# 204
  • DE

Я вас любил: любовь еще, быть может,
В душе моей угасла не совсем;
Но пусть она вас больше не тревожит;
Я не хочу печалить вас ничем.
Я вас любил безмолвно, безнадежно,
То робостью, то ревностью томим;
Я вас любил так искренно, так нежно,
Как дай вам бог любимой быть другим.

Александр  Пу́шкин

# 205
  • София
Три неща трябва да пожелаеш за теб и на другите - здраве, радост и добри приятели.

Три неща трябва да контролираш и овладяваш - темперамент, език, поведение.

Три неща трябва да култивираш - смелостта, доброта и любов към околните.

Три неща трябва да дадеш - възможност на бедните, утеха на тъжните, похвала на този, който заслужава.

Три неща трябва да избягваш – жестокост, надменност и неблагодарност.

Три неща, на които да се възхищаваш - красотата на природата, на децата и на възрастните хора.

Проф. Александър Чирков

# 206
  • София
Пътят на промяната...
Промените. Случват се всеки ден. Всяка минута. В мислите ни. В плановете ни. Във вкусовете ни. И в чувствата.
Понякога в живота ни настъпват драматични случки. Душевни катаклизми, които ни завъртат на 180 градуса.
Ставаш сутрин от леглото и чувстваш как една - едничка мисъл тормози съзнанието ти. Казваш си: "Край! Време е за промяна"
Поемаш в различна посока и се надяваш, че този път Съдбата ще е благосклонна към теб. Тръгваш по пътя. И знаеш, че нищо вече не е същото. Променило се е. И няма да се върне. Ще остане някъде там, скътано в спомените ти. В брънките на времето. И с мъничко носталгия го поставяш в графа - "Минало".
Но пък знаеш, че е за добро. Защото във всяка промяна е закодирана частичка успех. Зрънце Вяра. И едно стръкче Надежда. За по-хубави и светли дни. За едно прекрасно ново начало.
Припомняш си всички хубави моменти, на които се усмихваш истински. И си казваш, че ще настъпят още по-красиви и щастливи мигове. Такива, които ще ти напомнят, че всичко, през което е трябвало да преминеш, си е заслужавало. Че всяка тъга и мъка, достигнали до сърцето ти, си имат срок на годност. И изчезват.
И вече знаеш, че промяната настъпва с всеки удар на сърцето. С всяка следваща мисъл. С всяка мъничка крачка. И с всеки нов слънчев лъч. Но винаги трябва да помниш, че след всяка зима идва пролет. Че мракът бива пропъждан от светлината. И че след дъжда изгрява слънце...

Darini - Д. Тодорова

# 207
  • София
Винаги съм считал, считам и сега, че егоизмът е алфата и омегата на съвременното изкуство, но за да бъдеш егоист, трябва да си такъв. Съвсем не на всеки, който гръмогласно крещи: "Аз! Аз" е позволено да влезе в Царството на Изкуството.

Оскар Уайлд

# 208
Аз съм една обикновена жена.
Имам си всичко!
Имам си къща. И стара кола.
Имам си мъж. И големи деца.
Имам си работа. И получавам заплата.
Много е ниска. И все не ми стига.
Честичко плача. Без да съм лигла.
Имам си радости. И безброй тревоги.
Много направих. И още мога!
Малко съм луда.Но всички така са.
Почти съм здрава. И доста се трудя.
Много прощавам. Малко забравям.
Не искам да губя. Но ми се случва.
Самочувствие имам. Комплекси също.
Понякога лъжа. Но ми се връща.
Не съм красива. Но се харесвам.
Много съм щедра. Предавам се лесно.
Усмихвам се ведро. Малко съм грешна.
Обичам силно. Не мога да мразя.
Имам си минало. С прекрасни спомени!
Свято ги пазя. Без да ги гоня.
Аз съм една обикновена жена.
Всичко си имам. Чувствам се жива.
И съм щастлива!

Калинка Милева

# 209
Прабаба ми винаги казваше:
- Приемай хорските приказки като въздух. От едното ухо да влиза, от другото да излиза. С времето ще разбереш, че не можеш да им затвориш устите, нито да им отвориш сърцата. И светица да си, пак ще ти намерят кусура. Така е устроен светът. Съдници колкото щеш. Важното е да се научиш на тънкото изкуство да ги подминаваш с високо вдигната глава. Дори да те е заболяло, ще се усмихнеш. Или искаш да ги зарадваш, че са те засегнали? Народът е казал, че който каквото вика...на себе си го вика. Не случайно! Когато един човек мисли нещо за теб, той го мисли, защото той самият така те възприема. Както има далтонисти, така има и хора, които ще кажат на хубавото, грозно. А сега запомни, детето ми. Ако някой те гледа с лоши очи, не си виновна ти. А очите му.
 Полина К.

Общи условия

Активация на акаунт