WandaVision

• 4 950
  • 118
  •   1
Отговори
# 60
  • Somewhere far away
Засега главния злодей е Агата, обаче все пак тя проваля "купона" така да се каже и смятам че някой друг е над нея, който всъщност създава  всичкия този хаос.

# 61
  • София
Хтон, да, така е правилно Мери, мерси за поправката
Идентични са характеристиките, но са различни образи/персонажи, но да, като цяло няма кой знае какво значение.
Може обаче и Агата да си остане главния злодей, ама твърде рано я рязкриха и просто не ми се вярва. Има нещо по-могъщо и силно от нея, което все още стои в сянка. Тя като стара вещица колкото и да е могъща няма как да е голямата заплаха за 4-та Фаза от Вселената на Марвъл. Нещо далеч по-страховито трябва да се появи, което да е конкурентно на Ултрон, да не говорим за Танос. Simple Smile

# 62
Хм, дълъг епизод, но за мен беше малко... досаден. Вярно, че беше информативен, но по принцип не си падам много по сериалите за вещици, тягостни са ми.
Внимавайте, този епизод също има афтъркредит сцена.

# 63
  • Вестерос
На мен много ми хареса Simple Smile

# 64
  • София
Току-що прясно изгледал Simple Smile
Уф, значи да видим какво имахме тук, УАУ, много неща се разкриха, за други се загатна само :о
Много неща се случиха, някои хора сигурно няма да са разбрали всичко. Да видим дали аз съм успял, помагайте ако имате да допълвате нещо или помагайте ако бъркам нещо...

Скрит текст:
Значи основния извод е, че Уанда си е оригинална вещица, защото като малка именно тя самата спря бомбата да не избухне, а не дефект. При Тони Старк дефекти няма!
Така, значи Уанда е вещица, но е могъща, по-могъща дори и от Агата, защото е докосната/белязана от...? Нещо могъщо, тайнствено, мистериозно, страховито. Мефисто или Хтон, все тая. По-скоро Хтон, защото в края Агата каза на Уанда, ''Това е магията на хаоса'' и ''Ти би трябвало да си Мит''
Значи, това е най-могъщата възможна магия, защото тя може да контролира или да променя реалността, а така също и да създава живот. А кой е бог на хаоса??? Хтон! Wink Самата Агата бе ужасена в един момент, когато подразбра с какво най-вероятно ще си има работа и каза нещо от сорта, ''Не знаех, че ще е толкова трудно.''

Забелязахте ли също така намека/намигването за Магнито? Когато Уанда бе пленена от Агата в мазето и, дадоха 'руните' които не и позволяваха да прави магия (още едно доказателство, че е вещица, защото ако силите и бяха от камъка, то тези руни/символи нямаше да могат да я контролират, т.е. да не и позволяват да прави магии). Та значи едната руна бе буквално копие на шлема на Магнито, хехе. Simple Smile

Срещата на Уанда с 'камъка на ума' (жълтия, който после бе в челото на Вижън). Това бе по-скоро разкриване на същността на Уанда, колко могъща е всъщност. Тук може да дойде голямото объркване сред повечето хора.
Тя не е получила силите си от камъка на безкрайността, той по-скоро дойде при нея, припозна я, разкри и се, каза и, 'Здрасти другарко, ти си достойна и равна по-сила, чакай ще те даря и с моята сила.' Реално това избухване на цветове, тази компресия бе вътре в нея, разкриване на нейната вътрешна сила. Не случайно дадоха един общ план как срещата на Уанда с камъка на ума бе наблюдавана от Фон Стръкър и другите от Хидра чрез монитори и там това избухване не се видя.
Уанда си бе могъща вещица, с помощта на камъка обаче стана още по-силна. Две супер сили в едно. Или това което си го има от Хтон/Мефисто умножено х 2 заради камъка. Значи имаме 'Магията на хаоса' + силата от камъка. Уау!

Писмото в колата? Това е писмо от Вижън до Уанда. Мястото в Уексвю, където да си построят къща, да се махнат от Авенджърите, да започнат нов живот, само те двамата, далеч от всичко и всички. И тя отиде там и отчаяна от всичко в живота и, просто отприщи магията/енергията вътре в себе си и създаде тази фалшива реалност. Интересно обаче показаха ни за кратко кадри как жителите в Уексвю са нещастни. Обяви за работа, мизерия, отчаяни, тъжни хора. Това нямаше да ни го покажат ако са възнемарявали да направят Уанда отрицателен герой. Реално в нейния свят на ситкомите и вечното щастие те също бяха щастливи и доволни. Ест. ясно е, че това не е свободна воля и един вид те са роби в една Матрица, но все пак това не е направено със зли намерения.

И Агата не е централния злодей, не и след този епизод. Първо, макар и най-могъщата тъмна вещица (в интрото надви сама майка си (която имаше за малко една корона, т.е. е била кралицата на вещиците тогава) и цялото сборище в Салем или 'оригиналните седем от Салем' като ги уби всичките, а преди това абсорбира силите им), то тя не е достоен съперник на Уанда. От този епизод разбрахме, че Агата всъщност е довела тук фалшивия Пиетро и е манипулирала доколкото може съзнанието на Уанда, за да я подтикне да се разкрие, от там и виденията на Уанда на мъртвите и зловещи тела на Вижън и Пиетро. Но повече от това Агата не можеше да направи, за това и се реши на този последен ход, да отвлече децата и да провокира майчиния инстинкт, за да се разкрие напълно Уанда и да видим нейната истинска история. А защо е дошла в това градче? Ами като най-могъщата вешица в реалността е усетила тази неестествена и страховита сила и е дошла любопитна да се опита да разбере с какво си има работа. И може би да абсорбита тази сила за себе си. Т.е. тя няма как да е пратеник на Хтон или Мефисто или там каквото ще се пръкне. Уанда е този неволен проводник.
Забелязахте ли, че Агата си комуникираше със заека Скрачи. Както писах вече, синът и се казва Никълъс Скрач. Възможно ли е това да е нейният син и защо по дяволите е заек? Или е нещо друго, уф.

Уанда е както писах и предния път, 'Нексуса' във Фаза 4 и вратата към сложната МултиВселена!

И последно, за директор Хейуърд и сцената след кредитите. Ето го истинския злодей (разбира се маргинален що касае Вселената) до тук. Въпросът е, това е истинския Хейърд или е 'Скрул' (шейпшифтърите от Ф4 и Капитан Марвъл). Но каквото/който и да е, то той нагло излъга когато каза, че Уанда е 'пикирала' и откраднала трупа/частите на Вижън. Тц, лъжа! Уанда буквално създаде Вижън от нищото, а Хейуърд използвайки самата сила/енергия от Уанда взета от 'Купола' пресъздаде Вижън, като мечтаното от него оръжие. Нов Вижън, 'Бял Вижън' без камъка на ума, а със 'заряда' който поддържаше Тони Старк жив. Или ето какво е ''Проект Катаракт''

Очаква ни зрелищен последен епизод в който чакаме големия екшън между Уанда/Вижън/Фотон <-> Агата/Пиетро <-> Бял Вижън. Хах, как ли ще реагира Уанда като види новия Вижън или Вижън като види ''себе си.''
А дали ще се появи големия злодей? По-скоро не, ще го пазят за Д-р Стрейндж, но може би ще ни разкрият нещо за него в сцената след кредитите (на 100% залагам, че ще има такава сцена). А да видим и дали ще се появи самият Бенедикт Къмбърбач.

Simple Smile

# 65
  • Вестерос
Да, затова и Вижън се разпадаше, а оня излъга брутално.

Агата каза, че е докарала Пеитро и го е манипулирала и него да се прави на Пиетро. Тъй че може и да си е Куиксилвър.

# 66
  • София
Да, съгласен с теб, че може да си е Куиксилвъра, знаем, че откакто купиха Фокс само търсят удобния момент да вкарат Х-Мен в историята. Въпросът е, че този Пиетро/Куиксилвър или каквото и да е, в случая е кукла на конци, но да видим докога и какво ще стане. Дано последния епизод е дълъг, защото има твърде много въпроси. Simple Smile

# 67
За мен това с Вижън беше най-интересното от епизода.
Скрит текст:
След като тя го е създала, защо не може да го контролира? Мислех, че той някак сисепробужда, но ето чене е така - този Вижън вътре не е истински... Което означава, че и децата не са Sad

А за Куиксилвър - направи тази изключително злобно забележка за Вижън, но предполагам че може да приемем, че и тя е била на Агата. В такъв случай ще излезе, че той не е имал абсолютно никаква свободна воля. Но ако е така, защо се държеше предизвикателно, все едно демонстративно изпълнява роля?

В тази тема ли видях "разкритието", че Никълъс от Сабрина, е синът на Агата? Simple Smile

# 68
  • София
Хах, Ник? Не знам, на 3 сезон съм там, готино е шоуто, но не мога да го взема сериозно. 16 г. мажоретка и надиграва Дявола и кой ли още не??? Не критикувам, просто леко започнах да се дразня. Как силно започнаха и как се разпиляха в този трети сезон и къде отидоха. Жени, момичета, жени, момичета. Ако може и изобщо да не съществуват мъже май ще е най-добре.
Дано последния 4 сезон е добър и искам Дявола там където му е мястото, начело на Ада, а не някакви тийнейджърки.

За Уанда,
Скрит текст:
защо този Вижън вътре да е фалшив? Е, то е ясно, че оригиналния/истински Вижън го няма, убит е от Танос. Той бе пресъздаден от Уанда в пълния си блясък, без камъка обаче.
Но чрез нея и нейната сила, би трябвало и той да я притежава отново. Видяхме, че има силата да пробужда хора, което се дължи и на самата Уанда и нейната сила в нея и пак е намек, че не е изначално зла и намеренията и не са зли.
А онзи Вижън при Хейуърд за мен е фалшив/чужд, защото ще липсва 'душата/същността' му. Нея само Уанда познава така добре както и самия Вижън разбира се.
Децата е ясно, че не са 'истински' Тук има магия, въпросът е от кого и с каква цел. Би трябвало да е Хтон/Мефисто.

# 69
Името на сина съвпада - просто някой от сериала за Сабрина е решил да използва име от Марвел, интересно, че от Дисни не са размахали пръст Simple Smile
И мен Сабрина ме дразнеше, затова спрях да я гледам. Честно казано, не видях нищо специално в нейната личност, нито пък ми харесва на външен вид.

Скрит текст:
Не знам, чудя се дали Вижън не е нещо като фантом. Буквално видение. Но ако тя някак си е копирала истинската му личност, от какво го е изградила - нали уж преобразуваше едни неща в други? Ако беше ползвала оригиналните ламарини или камъка, щеше да ми изглежда по-достоверно.

# 70
  • Somewhere far away
Ох, тоя епизод ми докара сълзи. 

Сигурна съм че заека е важен.
 Сцената в началото беше супер , много добре направена и много впечатляваща. И после всичко отиде по дяволите.
Горката Уанда, горкия Вижън. Защо бе- защо трябва да е толкова нечестно и тъжно!? 
И сериозно ли - ако Бетани е говорил за себе си, когато каза че иска работи с актьор, който много уважава и харесва, ще го удуша!  Grinning

# 71
  • София
Амиии точно това е искал да каже Simple Smile хехе, сладур. Ще гледаме
Скрит текст:
Вижън vs. Спектър Вижън
Уф, дано обаче не стане така, че след тази схватка да не остане нито един Вижън... :о тц тц
Една моя хрумка, не може ли от двта Вижъна да остане един? В смисъл ще се бият, единия ще умре окончателно, другия или ще е тежко ранен/повреден и някак си Уанда да пренесе 'душата' на единия в тялото на другия или обратното.

Пете,
абе аз я харесвам Сабрина или по-скоро харесвах, не ми харесва конкретно третия сезон, един милион нови се появиха, някакъв хаос настана, един умира, друг се връща, трети еди що си, чак прекалено. И се дразня, че винаги става каквото Сабрина иска. В реала не става така, все някъде трябва да се тегли чертата. И не може да се гъбаркат така с могъщия Дявол, просто не е сериозно това.

За Вижън
Скрит текст:
Ами искаха да покажат колко е силна и че може да създаде човек/същество. Но големия въпрос е дали той може да живее извън Хексагона. Май не, което е и по-логичния изход. За това и мисля, че нейния Вижън ще се прехвърли някак си в Спектър Вижън на Хейуърд.

# 72
  • Somewhere far away

Вижън не може  да бъде извън  хекса, въпреки че с марвел никога нищо не  е сигурно до последно, но  все пак  взимам под внимание факта, че почна да се разпада когато излезе и каза  "помогнете им, помогнете на хората."

# 73
  • Somewhere far away

# 74
  • София
Хаха и аз съм така, много ще ми липсва шоуто след тази седмица.

Уф, да се върна пак на хрумката си за един Вижън (истинския вече) след края на последния епизод вдругиден. Петя, ето го обяснението, спойката, изведнъж ме осени идеята, утрото си е по-мъдро, доказателство за пореден път. Ами ако Уанда е самият камък на безкрайността, в случая на ума? Тя буквално го абсорбира и така може да даде истински живот на Вижън. Т.е. да направи сама нов камък и да му го сложи на Вижън. Т.е. имаме тялото на Вижън от Хейуърд, имаме душата/съзнанието/същността на Вижън от Уанда, а камъка (ако изобщо ще е необходим) самата Уанда може да го направи от себе си, от силите си. Може би и за това го унищожи навремето, защото е знаела, че не и е необходим, защото тя е и камъка...
хм? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт