WandaVision

• 4 954
  • 118
  •   1
Отговори
# 75
Няма да е лошо, ако е така. Дано да го съживят и да стане напълно истински (тялом и духом). И без това, това което остана от Авенджърите, не е много...

# 76
  • София
повдиг.
някой гледал? любопитни са ми общите впечатления, спойлери не отварям преди да гледам. Simple Smile

# 77
Както написах в другата тема, имаше много тъжен момент накрая, но завърши подобаващо.
Имаше и изпуснати възможности, които ме разочароваха (честно казано, не мога да повярвам как се изложиха с едното нещо, после ще погледна в туитър и Инстаграм, за да видя дали там има хора, които са на същото мнение), ще ги обсъдим, когато повече хора от темата го гледат Simple Smile

Общо взето, добре беше. Ако трябва да дам оценка по десетобалната - 7. Можеше и по-добре, но защото ме разчувства, я завишавам малко.
Повтарям се - сцените след кредитите са две. Едната е свързана с Капитан Марвел - филм за който не знам почти нищо и не искам да научавам повече))

# 78
  • София
Уф, по-късно ще гледам, но още от снощи знам някои неща без те да са спойлери. В смисъл гледах видео в което самия Кевин Фейги говори и каза, че краят щял да бъде тъжен за някои фенове и загатна (за между редовете), че може да се разделим с някои образи и това касаеше Вижън и близнаците/децата. Ако се случи това с Вижън аз ще бъда съкрушен и едва ли ще ми хареса. Всичко останало не ме касае чак толкова. Също се загатна, че Агата могат да я убият, но нищо за антагонист в сянка. Дано не пропилеят този шанс, а и всички хард фенове очакват да се появи Мефисто или Хтон. Но Фейги загатна, че феновете искат едно, но историята си е за Уанда и за нейните... загуби... мдам.
Скрит текст:
Значи едната скрита сцена би трябвало все пак да е с Д-р Стрейндж, щом втората е свързана с Капитан Марвъл. Хаха, Капитан Марвъл бе голям провал, зорлем го пропагандират ама хубост насила не става.

# 79
  • Ланкър, планините Овнерог
Я, имало тема за любимия ми сериал в последните седмици. Аз по принцип си харесвам всичко, що е Марвел (Капитан Марвел беше леко разочарование)
Ще гледаме Вижън vs Вижън

# 80
Дяволо, няма да ти кажа дали си прав Simple Smile
Само ще уточня - едната скрита сцена е косвено свързана с Капитан Марвел, а другата си е за Уанда.

# 81
  • Somewhere far away
Tears fest. Много е тъжно. но очаквано в същото време. Знаем че тази прекрасна приказка щеше да свърши рано или късно...
Новия костюм на Уанда е супер красив, има общо с комиксите но  за мен е сто пъти по -добър, впечатляващ и естетичен. Вижън си остава моя любим и благодорен андройд, който разбира хората по -добре от колкото те самите се разбират.Толкова много човеност от някой, който дори не е човек.
Нямам нищо лошо за кажа за финала освен че много бързо свърши. Sad

# 82
Все пак,
Скрит текст:
белият Вижън сеосъзна и избяга нанякъде. Може би има шанс за любовта им, за в бъдеще?

В епизодът беше споменат Корабът на Тезей - това е популярна главоблъсканица (или по-скоро философски въпрос). Ето накратко за какво става дума (в епизода те си го казаха, но все пак слагам линк): https://madmindmy.wordpress.com/2012/05/12/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0 … 0%B7%D0%B5%D0%B9/
Тери Пратчет използва аналогична метафора в Петият слон (там ставаше дума за питата, която е нещо като трон на джуджешките царе).

# 83
  • Somewhere far away
Да , да философския спор много ми хареса. макар че няма чисто  и лесно мнение - може да кажеш че не е истински а може и че е истински- няма точен отговор, това не е точна наука и наистина те кара да се замислиш , не ти дава готов заучен отговор в това е красотата му. Подобен разговор имаше Вижън и с Ултрон.

# 84
Обичайният отговор на този въпрос е "да, това е истинският кораб" - реално след като повечето хора го приемат за истина, а и обектът така или иначе е най-близкото нещо до истината, което съществува, тогава защо да не е... А когато става дума за нещо мислещо и то самото потвърждава, че то е истинското нещо - тогава пък съвсем.
Някой циник би казал, че е лъжа и той също би бил прав, но ако обществото (или конкретен човек, чието мнение е по-важно в случая) не са съгласни, тогава този втори верен отговор не би имал значение.

# 85
  • Вестерос
Много ми хареса на мен.

После ще питам нещо за втората допълнителна сцена.

# 86
  • Somewhere far away
Ако е само тяло - тогава не, не е истинския - но ако има спомени и душа , тогава тялото няма значение както и няма значение как и с какво е построено. Самите дъски са тялото на Вижън- докато спомените и мислите  са душата му.

# 87
  • София
Изгледал на наспала се главица и с кафенце в ръка, ха да видим сега що стана Simple Smile

мхм, честно казано съм леко разочарован. Не че епизодът е слаб, напротив. Просто очакванията ми бяха максимално завишени след много високото ниво на целия сезон до тук и някак си леко ми олекнаха...

Скрит текст:
За Вижън добре им се получи, стана това което предвидих, но не точно. Двата Вижъна не се сляха в един (грубо казано), но важното е, че си имаме отново напълно функциониращ и на 100% Вижън. Simple Smile А и така стана още по-добре, защото имахме трогателната сцена на сбогуването на Уанда с любимия си (а тя самата не знаеше, че  'Спектър Вижън е вече осъзнат').
Някак си малко сухо се сбогува Уанда с децата си, сякаш целия 'клаймакс' бе съсредоточен за Вижън, което е странно за една майка, но може би обяснението е, че тя е знаела, че децата и съществуват някъде и че това не е последно сбогом. Не знам как да си го обясня, но много набързо претупаха тази сцена и как им затвори вратата...
Притчата за 'Кораба на Тезей' много ми хареса. Както знаете, обожавам такива философски намеци. Simple Smile За това и харесвам толкова много Дарк и Западен свят, защото има много философия. Та, в случая според мен Тезей бе Уанда, а корабът Вижън. Дъските бяха тялото на белия Вижън, който реално бе съграден отново.

Радвам се, че не изкараха Уанда злодей (е, това си бе ясно, но все пак имаше такива опасения и си бяха реални). А тя жертва най-свидното си, за да върне истинския живот на хората.

Хейуърд много го претупаха. По-оригинално щеше да е Скрол или да не го изкарват чак такъв краен лунатик, който дори тръгна да стреля срещу деца?! Сериозно? Прекалено черно и бяло, ясно посочен злодей, а Дарси се появи само за една сцена, за да го блъсне с колата?! Сериозно ли Марвъл? Докога с тези детски номерца?

Голям минус беше, че не се появи никой съществен герой (който и да е). Очаквах Д-р Стрейндж, а част от актьорите, както и хора от Марвъл ни тролиха яко, че на финала ни очаква едва ли не появата на някой от ранга на 'Уау появата на Люк в Мандалорецът' Да бе да, дрън дрън, хехе. Сега друг е въпросът, че това изначално бе мисия невъзможна, защото Марвъл нямат такъв легендарен герой от този ранг за феновете. Може би само Тони Старк е от този ранг, но знаем, че той е мъртъв.
Специално никакъв намек за Д-р Стрейндж обаче, което бе странно, а знаем, че филмът за него реално ще е нещо като сезон 2 за Уанда/Вижън (защото официално сезон 2 на самия сериал няма да има, Кевин Фейги отдавна го каза).

Също така щеше да е много добре да бяха загатнали по-явно за появата на Хтон/Мефисто, но и това не видяхме. Обаче се загатна все пак. Когато Агата каза на Уанда, че си ''Няма на представа каква сила е отприщила и до какво ще доведе'' и добави към Уанда, че ''Поне знаеш къде се намирам ако ти потрябва помощ.''

Харесаха ми екшън сцените между Агата и Уанда и между двата Вижъна. Хвърлили са доста парички. Добре се получи, но пак, без уау. Пол Бетани говореше за някакви невиждани сцени от ранга/нивото на 'Авенджърите.'
Тц, не бе така.

Готино беше как Уанда си върна на Агата и я измами, когато я бе пленила в зона маркирана с 'руни' създаден от нея и Агата дефакто не можеше да използва магия. И Уанда не само си върна силите, които преди това Агата и бе взела, но и абсорбира и нейните сили и се превърна в истинска машинка. Simple Smile За мен в момента тя е по-силна и могъща дори и от Д-р Стрейндж.

Голям минус относно заека Скрачи?! Защо не го видяхме нито веднъж, къде изчезна, там се очакваше да се появи някой или нещо. За мен това бе гаф или недоглеждане, не знам, но не говори добре за екипа.

Куиксилвъра? Тук също разочароващо, но пък оригинално направено и изненадващо. Никой не очакваше този туист. В смисъл за мен това е 'фейк Куиксилвър' и че по всичко изглежда, че оригиналните герои на Фокс Марвъл и Х-мените са мъртви за MCU на Дисни, уф. :о А защо фейк? Първо, реално това бе мистериозния Ралф, хаха, дооообреееее. И второ, когато Уанда му махна гривната, която го контролираше, той бе напълно безпомощен и се примоли за помощ, като 'ранена сърничка.' Един истински Куиксилвър никога нямаше да го стори.

и сега за двете финални сцени
При първата същественото беше, че мъж ще да е този, който очаква Моника Рамбоу, а.к.а. Фотон/Спектрум. Или Талос (водача на скролите), или самия Ник Фюри.

и втората финална сцена, която сигурно заедно с момента с Куиксилвъра ще са най-неразбраните неща от широкия кръг фенове. И най-много дискусии съотвено ще има. Мхмхм, според мен тази сцена значеше няколко неща.
Демонстрация на силата/уменията на Уанда 2.0. В смисъл, ако си спомняте Д-р Стрейндж докато спеше правеше астрална проекция на себе си си и четеше. Е, Уанда е надградила, защото може да прави 'астрална проекция на себе си' докато ходи или си пие чай (в случая).
А конкретно тя четеше Даркхолда (а да, най-накрая официално разкриха коя е книгата, но това отдавна ми бе ясно) и изучаваше всичките и тайни, като хем изучаваше сложни и тъмни магии, хем цялата и история.
И точно в този момент се чуха воплите на децата и. Според мен пленени в адското измерение, защото от комикса, те са си на Мефисто реално. От друга страна книгата 'Даркхолд' е създадена от Хтон, а в комикса точно Хтон белязва/дава силата си на Уанда, за да стане тя 'Скарлет вещицата' Аз за това писах няколко пъти вече. Уанда ще е като портал/врата за идването в нашия свят на нещо страховито. Агата също я предупреди.
И още нещо много важно, сякаш Уанда в конкретния момент не точно изучаваше книгата, според мен тя търсеше нещо. И това нещо бяха точно децата и, хм? Защото не бе изненадана когато ги чу, а по-скоро решителна и готова да си ги вземе/прибере обратно. Simple Smile

# 88
  • Somewhere far away
Даам... от месец си говорим за Мефисто и накрая кво? хаха останахме с  празни надежди. надявам се да изяснят тази работа, ясно е че децата са някъде, не са напълно изчезнали , но много неща оставиха висящи.  Доктор Стрейндж също до последно очаквах да се появи е така в един кадър само и щеше да е достатъчно, за да съм доволна и да си докажа че спекулациите
 бяха правилни - но и там нъцки.

# 89
Аз съм най-разочарована заради пропиляването на шанса да използват повече Евън Питърс.
Това с децата е обратимо, най-вероятно.
А и Джесика - всичко, което направи, беше да защити децата. Прекалено малко участие.

Общи условия

Активация на акаунт