Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 056
  • 516
  •   1
Отговори
# 105
# 106
a знаете ли кога излизат резултатите дали си приет при ранно кандидатстване до 1ви март

# 107
И аз да попитам за летните лагери. Наистина ли няма поне едно дете, което да е ходило и да даде обратна връзка? Срокът изтича и трябва да вземем решение…

# 108
  • София
И аз да попитам за летните лагери. Наистина ли няма поне едно дете, което да е ходило и да даде обратна връзка? Срокът изтича и трябва да вземем решение…

Синът ми не е бил на лагер, но миналата година спечели есента 4 дни програма в АУБГ, а тази година пълна стипендция за Лидерската академия в края на юни за 5 дни. Когато беше през есента беше изключително доволен и оттогава проявява интерес към самия университет.  Но не знам доколко това се различава от лагерите и дали тази информация ви е полезна.

# 109
  • Русе
Дъщеря ми ще ходи тази година за първи път на лагера. Надявам се да й хареса,да усети атмосферата в университета от първа ръка,защото се е насочила на там.

# 110
Здравейте! Завършил съм АУБ преди вече почти 15г., но имам впечатления от университета и като гост-преподавател през 2 от последните 5 академични години. С радост ще споделя впечатления от университета и отговоря на различни въпроси доколкото имам информация, разбира се. Не съм особено редовен обаче по форуми, така че може и да не успея да отговоря веднага на някои въпроси. Също така самата процедура по прием май се е променила спрямо преди, а възможностите за стипендии се променят често през годините. Имало е периоди, когато с добър резултат на SAT (над 1300т. на Verbal & Math) студентите получаваха почти пълна стипендия, но и такива, в които стипендиите за финансова нужда са били по-ограничени. При всеки случай моето лично преживяване в АУБ беше страшно позитивно и ключово за следващата ми професионална реализация. Бих казал обаче, че винаги отговорността си е на самите студенти да извлекат максимума от предлаганите възможности за развитие там. Аз самият даже не бях от най-дейните или отдадените студенти там, но после успях да продължа следването си с магистратура в Англия.

# 111
  • Русе
Ще се възползвам да попитам следното: има ли положителен ефект при отпускането на по-добра стипендия /отстъпка в годишната такса,ако кандидатът е взел предварително SAT? Тази есен дъщеря ми ще се яви за С1,но би ли било още по-добре ,ако има и SAT?🤓

# 112
Не съм сигурен дали има директна корелация между висок резултат на SAT и размерът на отпусната стипендия. Стипендията е отчасти базирана на финансова нужда, но има и отделни стипендии, които са свързани с цялостната кандидатура на ученика (извънкласни дейности, успех от училище и на изпитите, есе, интервю и т.н.). Нито едно от тези неща самостоятелно не гарантира висока стипендия, защото както другите американски университети се гледа холистично на апликациите.

# 113
  • Чикаго / София
Да споделя, че дъщеря ми завърши първата си година в АУБГ. Много е доволна и щастлива.  Харесва ѝ всичко в университета, разцъфна, порасна, усмивката не слиза от лицето ѝ. Мина месец след свършването на учебната година и повтаря, че университетът ѝ липсва и няма търпение есента да се върне пак там.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 17:36 от irka

# 114
Irka, много ме радва това което си написала 🤗 . Моята дъщеря тази есен започва и много се вълнуваме цялото семейство.  Много съм щастлива,,  че моето момиче успя да сбъдне мечтата си и да стане част от АУБ . А моите впечатления от деня на отворените врати са прекрасни. Там срещнах толкова усмихнати и приветливи хора, заредени с енергия,  че чак ми се прииска да се върна назад в студентски години.  Отделно,  когато ми се е налагало да разговарям по телефона по някакъв въпрос , винаги съм срещала разбиране и любезно отношение от отсрещната страна.
Нямам търпение да започне учебната година и да видя как ще се отрази на дъщеря ми тази среда.  Единствено ме притеснява,  че трябва да пази отличен успех и се надявам това да е я подложи а голям стрес.

# 115
  • Варна
И моето дете сред щастливо завършилите първи курс - и по успех, и по усещане! Аз го виждам много по-зрял, по-умеещ, по-доволен! Да спомена, че АУБ дава възможност и за допълнителни кредити през лятото - синът ми кандидатства и беше одобрен за интензивен онлайн летен курс по икономика към някакъв университет в Щатите, който работел в колаборация с АУБ и след успешно положен изпит в края , ще получи 4 кредита. Супер интересно му е, супер мотивиран е. А аз съм щастлива, че възможностите, които предоставя университета, се използват на макс Simple Smile.

# 116
Радвам се много , че младежите се адаптират добре в средата. Не съм и си помислила обратното,  още повече когато наживо видях условията , които предлага университета. На тях им остава само да се фокусират  върху ученето, битовизмите са сведени до минимум( учебните сгради са близо, чисто и сигурно е,  имат и ресторант, където да се хранят и т.н.).
Сега се вълнуваме от срещата със съквартиранта, и от това дали ще си допаднат.  За сега си пишат от време на време,  защото момичето е от Грузия. Моята дъщеря е доволна, че ще опознае друга култура, а аз стискам палци да си паснат .

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 20:39 от Mi6i 80

# 117
  • Sofia
И моето дете сред щастливо завършилите първи курс - и по успех, и по усещане! Аз го виждам много по-зрял, по-умеещ, по-доволен! Да спомена, че АУБ дава възможност и за допълнителни кредити през лятото - синът ми кандидатства и беше одобрен за интензивен онлайн летен курс по икономика към някакъв университет в Щатите, който работел в колаборация с АУБ и след успешно положен изпит в края , ще получи 4 кредита. Супер интересно му е, супер мотивиран е. А аз съм щастлива, че възможностите, които предоставя университета, се използват на макс Simple Smile.

Много интересен е опита на сина Ви!!! Благодаря, че споделяш!
Колко са задължителните кредита, които студента трябва да покрие през 2вата семестъра на учебната година?

# 118
  • Варна
Здравей, Алегра, мисля че са минимум 15 на семестър, но не повече от 17 - т.е. би трябвало да взимаш по 5 курса на семестър, обикновено са по 3 кредита на курс, но има такива по 4, и такива по 1 (а през първия семестър имат и задължителен курс с 0 кредита - само на pass/fail - мисля, че беше Steps for success или нещо подобно - учат ги как да учат, да се справят със стреса и прочие мотивационни неща). Синът ми има достатъчно кредити, защото и през двата семестъра имаше курсове с по 4 кредита (calculus беше един от тях, за другите - трябва да го питам). Записа лятното училище, защото му се стори интересно, не защото му трябват кредити (няма невзет изпит), а допълнителните кредити се оказаха плюс.

# 119
Относно организацията на учебния план и броя кредити на семестър , мисля че в понеделник е имало онлайн среща за разяснение. Дъщеря ми ми разказа на бързо,  но не запомних всичко, защото тя винаги сама е взимала решения относно обучението си. Но като цяло запомних, че по- трудните курсове носят повече кредити и имаш минимум и максимум кредити, които можеш да вземеш на година. Продължителността на една лекция мисля че каза, че е  80мин. Имаш право на 3 отсъствия от лекции и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт