Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 176
  • 516
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, един въпрос към родителите на бъдещите първокурсници. Имате ли повече информация за събитията на 1 септември. Моята дъщеря ми каза, че ще има нещо като среща с родителите в 14ч и събитие за опознаване по - късно. Чудя се само за студентите ли е това събитие или и родителите ще присъстват, тъй като трябва да резервирам настаняване и не мога да реша за колко дни .

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 15:02 от Mi6i 80

# 136
Чудех се имате ли представа какво е съотношението момичета/момчета и има ли определени квоти по полов признак в АУБГ?

# 137
Здравейте, един въпрос към родителите на бъдещите първокурсници. Имате ли повече информация за събитията на 1 септември. Моята дъщеря ми каза, че ще има нещо като среща с родителите в 14ч и събитие за опознаване по - късно. Чудя се само за студентите ли е това събитие или и родителите ще присъстват, тъй като трябва да резервирам настаняване и не мога да реша за колко дни .

Ще има прием за студенти и родители от 18:00 часа, доколкото знам.

# 138
Ще има прием за студенти и родители от 18:00 часа, доколкото знам.
[/quote]
Благодаря,  исках да разбера дали и други родители ще присъстват, за да не поставя детето в  неловко положение  ( например на отидем и да няма други родители или пък да не отидем и тя да се чуства изоставена).  Но това са си мои терзания,  детето не го мисли много а на мен ми е притеснено.

# 139
  • Чикаго / София
С родителите беше миналата година, но не всички родители присъстваха.

Знаете ли дали бъдещите първокурсници вече имат създадени някакви групи в Инстиграм или Фейсбук? Миналата година българските първокурсници си бяха направили. Питам за едно наше познато дете, което не живее в Бг и няма познати там. Ще е първи курс тази година и е много притеснена, че не познава абсолютно никой. Ако има такава група, ще е чудесно ако може някой да ѝ прати покана за нея, ще дам координати на лични.

# 140
Предполагам не всички родители ще присъстват, особено тези на чуждестранните студенти, но ние ще пътуваме обратно на следващия ден и вероятно ще отидем.

# 141
  • Франция
С родителите беше миналата година, но не всички родители присъстваха.

Знаете ли дали бъдещите първокурсници вече имат създадени някакви групи в Инстиграм или Фейсбук? Миналата година българските първокурсници си бяха направили. Питам за едно наше познато дете, което не живее в Бг и няма познати там. Ще е първи курс тази година и е много притеснена, че не познава абсолютно никой. Ако има такава група, ще е чудесно ако може някой да ѝ прати покана за нея, ще дам координати на лични.

Дъщеря ми каза да си активира официалния имейл от АУБ и със сигурност са пратили парола за да влезе в група в Microsoft Teams
Ако иска да пише на дъщеря ми, пратете ми координати

# 142
  • София
Здравейте. Синът ми ще е също първа година в АУБ.
От вас тук разбирам, че трябва да е там на 01.09.
Досега бях чела, че започват на 02.09. със седмица на ориентиране, запознаване и т.н.
Информацията за 01.09. публикувана ли е някъде? Може ли помощ с информация за това какво предстои на 01.09., още повече, че е неделя?
Имам въпрос и за дипломите. Правихте ли заверка на копията на дипломите? Има такова изискване, което надявам се е за децата, пристигащи от чужбина, не за завършилите в България.
Благодаря ви!

# 143
Заверката според мен се състои в това да се занесе дипломата в оригинал в канцеларията и да се направи дубликат за студентското досие . Това вече го направихме,  като едновременно с това оставихме документите от личния лекар в медицинският пункт. Доколкото знам може да се направи и при настаняването , но на нас ни беше на път на връщане от Гърция и се отбихме.
Относно с събитията на 1 септември,  мисля че не са задължителни а повече информация са изпратили на студентите по имейл предполагам .

# 144
  • София
Mi6i 80, благодаря за информацията. Лека и спорна седмица!

# 145
  • Sofia
Чудех се имате ли представа какво е съотношението момичета/момчета и има ли определени квоти по полов признак в АУБГ?

Здравейте,
Някъде публикува ли се информация от колко деца е випуска тази година, дали наистина има квотен принцип ?
Други години имало ли е традиция за срещахс родителите на първокурсниците? Нали не греша, че все още не е обявена такава на 1ви септември? Децата от следващите випуски от коя дата се връщат в университета....толкова.въпроси ми напират  Simple Smile До каква степен децата могатхда внесат вещи и мебели в стаята си в общежитието....например като фотьол...килим...шкаф?

# 146
големите се връщат в кампуса от 9 септември, за такива дати - като ваканции, изпити, гледайте академичния календар, държат го актуален за три семестъра напред https://www.aubg.edu/academic-calendar/

не могат да внасят вещи, които работят на ток като фурни, тостери, air fryer и подобни, заради противопожарни съображения

# 147
  • Sofia
Знаете ли дали всяка година стаята в общежитието се смяна или има възможност да бъде същата

# 148
  • Чикаго / София
Както са ви написали, големите се връщат на 9 Септември.
Може да се внасят мебели в статята като килим, фотьол и пр. Не може електроуреди за готвене, иначе може вентилатор например.
Стаята може да е една и съща всяка година. В края на учебната година се подават заявления с кой да си следващата година в стая и дали си запазваш същата стая.

# 149
  • Sofia
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт