Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 184
  • 516
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Всъщност стаята/общежитията могат да се сменят преди началото на всеки семестър. Има график, съгласно който до определена дата трябва да изпратиш мейл, че искаш да останеш в същата стая. Ако не изпратиш, мястото в стаята ти се пуска за смяна сред желаещите за смяна. Има приоритетност на този график - с предимство са първи и втори курс пред останалите. С две думи - стаята може да се сменя всеки семестър.

Относно багажа, имайте предвид, че каквото вкарате в началото на учебната година, трябва да го изкарате в края дори и да запазвате стаята. АУБ ползва базата си през лятото си за други събития и студентите имат право да оставят на склад в мазата на общежитието само кашон със средни размери - горе-долу колкото завивките и чаршафите.

Коктейлът с родителите е традиция още от преди 30г. Не е задължителен, но е чудесен начин за приобщаване към общността.

Използвам случая да пожелая на всички първокурсници успешно положени placement tests и великолепни спомени от orientation week - сигурна съм, че ще я помнят дълго с щастлива носталгия !

P.S. В първия ден на ориентейшъна, АУБ ще публикува на FB страницата си поздравление към новите студенти и ще опише броя на випуска, от кои страни са децата, интересни факти покрай тях, а скоро след това ще публикува и серия интервюта с изявени първокурсници.

Ето миналогодишните:
https://www.facebook.com/share/p/aXCse9ijSxArvr26/
Отваряйки линка на статията, се вижда статистиката и поименно изброените изявени медалисти/олимпийци, които са приети в АУБ.

https://www.facebook.com/share/p/e2E9z2GZRcMTu6Yh/

https://www.facebook.com/share/p/Ay3c1zqwHa3RpsUT/

https://www.facebook.com/share/r/6yrXG2bXjj3xPjPi/

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 23:54 от Manzhelka

# 151
  • Sofia
Благодаря! Много е полезна споделеното информация!

Аз тъкмо се чудех какво да очаквам от съобщението:
Parents Info Session

Sept. 1 | 2:00 pm (BG)
Sept. 1 | 4:00 pm (EN)

Reception for New Students and Their Families

Sept. 1 | 6:00 pm

# 152
  • Варна
Още нещо, което може да е полезно на бъдещите студенти (а и родителите да са спокойни, че децата им няма да умрат от глад 😉) - във FB има група AUBG Dining Services Group, в която всеки ден се помества менюто в стола, цените, калорийната стойност.

# 153
  • София
Здравейте,
Какво означава написаното за някои major специалности, че са само с Американска диплома? Има червена точка до тях и това е като коментар отдолу. За повечето специалности пише EU и US diploma, но за 4-5 mаjor-a е отбелязано че са само с американска диплома. Колко ограничаващо е това на практика?

# 154
  • Sofia
Здравейте,

Момичета има ли майки на първокурсници? Планирате ли да останете за коктейла от 18 часа на 1ви Simple Smile
Ще се радвам да се запознаем!

# 155
Здравейте,

Момичета има ли майки на първокурсници? Планирате ли да останете за коктейла от 18 часа на 1ви Simple Smile
Alegra, аз планирам да остана за срещата от 18ч. Чудех се дали да не направим отделна тема за да не спамим темата за мнения за университета, в която тема да споделяме мнения и мисли.

# 156
Здравейте,

Alegra, аз планирам да остана за срещата от 18ч. Чудех се дали да не направим отделна тема за да не спамим темата за мнения за университета, в която тема да споделяме мнения и мисли.

Аз исках да остана за коктейла, но още не знам дали ще мога. Не пречи да се запознаем и виртуално, но нямам представа колко сме за отделна тема.

# 157
  • Франция
Ние ще останем на коктейла
Ще се радвам да се запознаем

# 158
А как ще се познаем? 🙂

# 159
Ние отиваме още утре,  имаме час за настаняване 12ч. Сега преглеждам багажа и се чудя да не забравя нещо. Знам , че в Благоевград има от къде да се купи всичко необходимо,  но на първо време докато се ориентира в обстановката. Мъжът ми се смее на нещата, които добавям , но сега ще отидем с кола и може да вземем багаж, защото след това детето с автобус ще му е трудно. Ако нещо е излишно ще го върна обратно. Най-обемно ми е спалното бельо,  олекотената завивка и възглавницата. Отделно се чудя още отсега ли да й закараме връхните зимни дрехи, че и те са обемни 🤔. Със сигурност ще пропусна нещо важно и ще взема хиляда излишни неща 😄
Живот и здраве в неделя ще се видим.
П.с. децата ви в кое общежитие са? Дъщеря ми е във второто на 1 етаж.

# 160
  • София
Здравейте. Синът ми също ще е първокурсник, но почти е невъзможно да се получи някаква информация, достатъчно изчерпателна за споделяне тук😎. Също ще пътуваме утре, като предстои настаняване в Скапто2. И аз гледам от вчера нарастващия куп с вещи малко безпомощно. Няма място за драматизъм- на един час път ще бъдем, но самият факт ме стресира леко. Ще свикнем- можеше да са на хиляда км!
 В момента не мога да намеря къде, за да посоча линк, но четох в сайта на университета, че не е необходимо да се носят завивки и възглавници, тк ще бъдат предоставени такива...
Ние също с вероятно ще останем за срещата в 18ч на 01.09..
Успех на всички нови и стари студенти през новата учебна година! Дано всички споделяме тук хубави новини и удовлетвореност от направения избор!🍀🍀🍀

# 161
еее супер, тази година сте солидна група родители, много се радвам, че нарасна популярността на университета и повече хора ще мога да оценят предимствата му - хем детето ти да е наблизо, хем да е в интернационална среда и да получи качествено образование с много възможности Simple Smile

# 162
  • Sofia
Моето дете пък си разтъжи за приятелите, които оставя....още никакъв багаж не е подготвила. Записала се е за настаняване на 1ви в 14 часа...чудя се може ли да разтоварим куфара по рано, че да хвана информационната сесия за родителите от 14? За протокола тя е в 3тото общежитие на 3ти етаж ....като ходихме да го видим преди седмица ни казаха, че предстои да започне строеж на паркинга на това общежитие...сигурно се разраства университета.
Много ми е приятно  да виждам интереса към AUBG и високия брой на децата, които са го избрали пред толкова други възможности. Оказа се че за сега дъщеря ми знае за 5 нейни съученика от гимназията, които ще са първокурсници....може и повече да са....ще видим Simple Smile Почвам да се чудя има ли място за всички студенти в общежитието. Имате ли идея колко деца са във випуск?

Ако имате възможност може да се видим малко преди събитието от 18 часа...в кафето, ако е наблизо до залата.

# 163
Alegra и моята дъщеря последните два дни започна да осъзнава заминаването и въпреки че е самостоятелна и преди е пътувала и ходила сама на различни събития, започна да тъгува за приятелите,  семейството,  домашния любимец 😀, но няма как такъв е живота. Успокоява ме това , че тя е комуникативна и бързо създава приятелства. Иначе от нашият град има още едно момиче, с което се познава и две момчета от по горен курс.
Ако решите нещо за среща в кафето преди събитието в 18ч. пишете , аз ще следя и ще се включа.

# 164
  • Sofia
Здравейте,
Да направим среща в 17 в кафето? Може първите, които се установят там да пишат тук на коя маса са или нещо друго, за да се намерим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт