Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 225
  • 516
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
родител на дете 12кл съм и планираме да посетим " отворени врати" сега през октомври.
Моля, за информация как оротичат на кратко и колко часа да си отделим, ориентировъчно. Сутринта в колко започват и до колко. Ако някой сподели впечатление от миналогодишни срещи, ще съм безкрайно благодарна.
И майките на щастливо приетите деца да не спират да пишат, за да ни дават информация.
Четем Ви редовно Heart

# 166
  • sofia
Регистрирате се на входа, децата се взимат по групи и им се показва университета, общежитията и местата за хранене и клубове. Има в спортната зала секции на различните специалности. Могат да се нахранят в стола за да видят каква е храната. Могат да разговарят с представители на университета за таксите, специалностите, обмените, клубовете. Има сбирка и за родителите, представят ви накратко университета и отговарят на въпросите ви, развеждат ви из университета. Повечето от дейностите се извършват от студентите, можете да добиете лични впечатления какви деца учат там. Накрая има нещо като програма в театралната зала , изнесена от студентите - песни, танци, речи от ръководството. И накрая детето казва тук искам😁
https://www.aubg.edu/admissions/bachelors/visit-aubg/open-house/  тук е описано подробно.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 16:56 от googlish

# 167
  • Варна
Здравейте,
Какво означава написаното за някои major специалности, че са само с Американска диплома? Има червена точка до тях и това е като коментар отдолу. За повечето специалности пише EU и US diploma, но за 4-5 mаjor-a е отбелязано че са само с американска диплома. Колко ограничаващо е това на практика?

Специалностите само с американска диплома означава, че не се признават в България - напр диплома по психология се признава само в САЩ, но не и в България, а диплома по политология например - и на двете места. За да се получи бг диплома на призната такава специалност, децата се явяват на държавен изпит в края на обучението или пишат дипломна работа.

Гледам снимки на първите пристигащи деца и им се радвам. Успешна година и щастливи емоции!  

А на тези, които тепърва се настаняват, ако им трябва товарна количка за багажа, да попитат за нея при регистрацията във всяко общежитие. Възглавница и завивка има на всяко легло, но чаршафи трябва да си носите. Ако сте забравили нещо, малко под Кауфланд (който е почти залепен за кампуса) има и  Jysk.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 11:19 от Manzhelka

# 168
  • Пловдив
Успешен старт на всички първокурсници и прегръдка за вълнуващите се им мами, нашия младеж ще е трета година там, а аз все така се вълнувам като го изпращам. Наехме квартира до общижитията и миналата седмица бяхме да занесем част от багажа. Благоевград е много комуникативен град, всичко е на близо, има достатъчно магазини около университета ако забравите нещо.

# 169
Здравейте,  ще се съберем ли за среща в кафето на корпуса  в 17.00ч ? Има ли и други, на които ще им е удобно да се срещнем преди събитието? Или след родителската среща в 14ч.?

# 170
  • Sofia
Здравейте,
Аз ще мога да се присъединя в 17 кафето. Моля, пишете тук ако съберете по - рано. Ще се радвам да се запознаем Simple Smile

# 171
И аз ще бъда в 17 ч в кафето.

# 172
Аз също ще успея да дойда в 17ч. Но как ще се познаем, кафенето е доста популярно и има много хора.  Предлагам да се срещнем пред входа на  кафето от към самия университет,  там има едни канапета.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 15:42 от Mi6i 80

# 173
  • Варна
https://www.aubg.edu/aubg-today/once-again-aubg-welcomes-record- … YxPpiqHYUrLnV-pGA

355 първокурсници от 22 страни, сред които и лауреати на олимпиади по математика, физика и спортни постижения. Успех на децата!

# 174
  • Sofia
Тази година има рекордно висок брой първокурсници. На откриването споделиха, че са имали списък на чакащи от 150 деца които не са приели.
Поради повишения интерес и респективно прием политиката се променя: децатахще могат да ползват общежитие само през първата и втората година.

# 175
  • sofia
Момичета, разкажете първи впечатления - на младежите и вашите трепети😊

# 176
ауу мислех,че има само едни отворени врати - февруари бяхме Simple Smile а сега ще може и октомври Simple Smile
февруари хареса на дъщеря ми, но не й хареса, че може само в ограничен брой лекции да влиза - между две, трябваше да избере една. в НБУ го правят цяла седмица и висиш на каквото си поискаш Simple Smile

ако нечие дете е с пълна или висока стипендия, може ли да сподели хинтове, моля Simple Smile може и на лични или не - както прецените Simple Smile

# 177
  • Варна
Arino, единствените hints са високи академични и извънкласни постижения и потенциал за бъдещо развитие. Мотивация и цялостен профил на развитие през последните 3-4 г от гимназиалния живот.

# 178
  • Sofia
Момичета, разкажете първи впечатления - на младежите и вашите трепети😊
Извинявай, че не писах по - рано! Спомням си колко често търсех информация тук и къде ли не Simple Smile

Моето дете дава само положителни отзиви: описва състудентите си като приятни и интересни хора. Тази седмица е опознавателна, но с много пълна програма дори на празника днес и през уикенда. Надявам се преподавателите и образователния процес да получат също такава висока оценка - предстоят първите лекции от понеделник. Аз намирам университета, като уникална възможност за добро образование с практическа насоченост, добро отношение към учащите. Да призная усещам го като глътка кислород след закостенялия подход и липса на ангажираност на преподавателите в гимназиалния етап.

# 179
И аз споделям мнението на Alegra .  На дъщеря ми също много й харесва атмосферата.  Мен лично много ме впечатли как ни посрещнаха при нанасянето в общежитието  - като стари приятели, които не са се виждали от години. Още на входа ни засече президентката на университета и ректорката, поздравиха ни прегърнаха детето и изобщо са толкова позитивни 🤗. На срещата в залата ни успокоиха, че децата ни са в добри ръце и на сигурно място. При подаръците за добре дошли, дори имаше брошура за психологическа помощ, за деца които трудно приемат раздялата. И се замислих, в кой друг университет в България му пука за това как се чустват студентите му при промяната. Мога да изброявам още много неща, които ме впечатлиха, но всеки който е бил на място знае за какво говоря.

Общи условия

Активация на акаунт