Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 387
  • 516
  •   1
Отговори
# 390
  • sofia
Звънете на някой от тези телефони и питайте https://www.aubg.edu/offices/residence-life-and-housing/?region=bulgaria

# 391
  • Благоевград
Здравейте,
Може би сте наясно, но аз да напиша, ако има и други на които децата им са се отдали на заслужена почивка.
Но вчера без да искам научих, че дори и 1-ви курс вече могат да избират курсовете които искат да изучават през първия семестър още от 25.06. Моят сладур разбира се разбра от майка си.
Лек ден

# 392
Здравейте, знаете ли дали има запис от онлайн срещата за първокурсници от 23.06 и в първи курс всички ли изучават еднакви предмети или има и такива от специалностите, които са избрали?

# 393
Здравейте, мисля че има запис от онлайн срещата на първокурсниците, която се е провела на 23 юни. От сина ми знам, че не се изучават еднакви предмети в първи курс. Могат да избират и такива от специалностите. Някой от вас дали случайно знае каква е разликата между специалностите компютърни науки и информационни системи. Синът ми сподели, че не са пуснали още курсове от специалността информационни системи.

# 394
  • София
Децата Ви би трябвало да са получили мейл от АУБГ с инструкции да си направят е-адрес и профил, ще получат на този е- Майл адрес с обяснения как да избират. Имат задължителни дисциплини за всички еднакви 3 броя и още две- три по избор. До към 15-16 кредита. Съветват да не се концентрират само в една област.

# 395
  • София
Привет! Моят син подаде за настаняването на 2,06 вечерта и пак го сложиха в апартамент, така че май не е от времето на подаване.
За курсовете - може да се записват вече и е желателно, че местата свършват за желаните преподаватели и предмети.
Има клип от обучението - в ю туб е. Много добре е обяснено, макар и с австралийски акцент. Satisfied
Аз имам също питане - знае ли някой задължителните тестове по математика за хората без SАТ на какъв материал са?

# 396
  • Варна
Бендива, по някое време на една от многото онлайн срещи с бъдещите първокурсници, ще им бъдат обяснени изискванията. Включително и ще им бъде предоставен примерен тест за подготовка. Няма нищо страшно, покрива се целят гимназиален материал. Ако случайно не го издържат, ще трябва да отложат статистиката и математиката от GenEd докато не покрият  МАТ1000. Това евентуално би им разбутало програмата, която са заявили лятото, но тя така или иначе трябва да бъде предварително одобрена от съветник. Тъй като синът ми беше профил Математика в ЕГ, без никаква допълнителна подготовка/преговор взе изпита без проблем и каза, че е бил лесен. Това  му позволи да запише веднага Calculus първия семестър, който пък е prerequisite за редица други курсове. Единствено бих посъветвала деца, които не са от ЕГ да се запознаят с математическите термини на английски преди това - редици, видове триъгълници и т.н. Не се притеснявай, ще се справят децата. Успех!

# 397
Привет! Моят син подаде за настаняването на 2,06 вечерта и пак го сложиха в апартамент, така че май не е от времето на подаване.
За курсовете - може да се записват вече и е желателно, че местата свършват за желаните преподаватели и предмети.
Има клип от обучението - в ю туб е. Много добре е обяснено, макар и с австралийски акцент. Satisfied
Аз имам също питане - знае ли някой задължителните тестове по математика за хората без SАТ на какъв материал са?

Бендива, в CANVAS,  при New Student pre-orientation в модул 1 има качен примерен тест по математика.

# 398
  • София
Благодаря ви! Ще ги видим тестовете. Благодаря за съвета за термините!

# 399
  • София
Тестът по Математика по времето на дъщеря ми, тя сега завърши втори курс, беше лесен за децата от МГ и не толкова лесен за тези от Езиковите.
Въпреки отличния си успех, дъщеря ми не обича Математиката . Реши да се подготви допълнително за теста, не се чувстваше сигурна  и през август изрешава доста задачи. Помня, че имаше някакъв примерен тест.
Успя да вземе изпита, но определено без тази самостоятелна подготовка не би се справила.
За тези две години успя да изкара и трите задължителни  курса по Математика, но си беше зор😁.
Успех на всички деца!

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 18:50 от Валенцето

# 400
  • София

Бендива, в CANVAS,  при New Student pre-orientation в модул 1 има качен примерен тест по математика.
Привет отново! Намерихме теста, но дали има някъде качени и отговорите?

# 401
Здравейте! Имам един въпрос относно курсовете, които могат за запишат първокурсниците. От упътванията, които сме чели, става ясно, че е добре студента да се консултира с ментора си за избор на курсове. Може ли малко повече разяснения относно "пътя" , който трябва да изминат студентите? Моят син е доста объркан... Все още нищо не е записал, вашите деца записали ли са курсове?

# 402
  • Варна
Здравейте! Имам един въпрос относно курсовете, които могат за запишат първокурсниците. От упътванията, които сме чели, става ясно, че е добре студента да се консултира с ментора си за избор на курсове. Може ли малко повече разяснения относно "пътя" , който трябва да изминат студентите? Моят син е доста объркан... Все още нищо не е записал, вашите деца записали ли са курсове?

Здравейте,

Отдел Прием битрябвало да е започнал със седмичните онлайн презентации, в които обясняват почти всички аспекти на студентския живот, включително и как работи системата за записване на курсове.  Но накратно, колкото по-рано си избере кусрове, толкова по-добре, защото местата се запълват на принципа първи избрал, първи записал. Има няколко курса, които са задължителни за първокурсици и други, които са по избор. Независимо от този предварителен избор, след полагане на тестовете по математика и английски в кампуса, ще се реши дали изборът може да остане в този вид или трябва да се промени с MAT1000 например. След излизане на резултатите от тестовете, всеки студент ще получи час и дата за среща с ментора си и ВАЖНО - ако я пропусне, предварителният избор на програма се нулира и студентът трябва да си избере от останалите налични по това време курсове. Идеята е, че менторът е последната инстанция, която валидира програмата след разговор със студента относно неговите/нейните  планове за развитие - може да прецени, че програмата е твърде тежка или твърде лека и да нанесе корекции. Имайте предвид, че има курсове, които се взимат в определна последователност, други - които се предлагат само есенен или само пролетен семестър и трети, които е необходимо да се вземат с над определена оценка (най-често над С+ като Статистика или Calculus I), за да се използват като предварителни за други. Аз бих препоръчала на бъдещите първокурсници да не записват writing intensive courses (WIC) с изключение на Exposition, защото тепърва ще се учат точно по Exposition как се пишат доклади и как се цитират източниците (в САЩ изискванията за цитиране на източници е съгласно строги правила по няколко формата и не е признак на обща култура).

# 403
Здравейте, кога се подават документи за Американския университет в Благоевград и най-вече кога се разбира дали детето е прието?

# 404
  • София
Здравейте! Мисля, че приемът свърши. Евентуално, ако има наесен за местата на отказалите се след кандидатстудентската кампания в държавните университети.

Общи условия

Активация на акаунт