Мнения за Американски университет Благоевград

• 57 043
  • 497
  •   1
Отговори
# 450
  • София
А каква е целта на тази родителска среща на първи?

. Масово въпросите бяха относно размерите на матраците и съответно чаршафите, ................ все такива битовизми Simple Smile.

и аз се чудех за размера на леглата, но вече поръчах чаршафи с надежда да станат

# 451
  • София
На онлайн срещата го казаха - 190 на 90 см. Има и няколко по-големи легла за по-високи момчета като моето

# 452
"Родителската среща" се провежда в голямата зала и представлява представяне на ръководния колектив ( президент, декан и пр. и дори лекарят на кампуса). Целта е да ви вдъхнат сигурност и да ви успокоят, все пак за тях тези вълнение са всяка година. Много е позитивна, усеща се духа на кампуса  и си заслужава присъствието. След срещата ми олекна малко, а напред в постовете съм писала как топло ни посрещна президентката при настаняването( и не само нас а като цяло се опитваше да осъществи контакт с всяко семейство).
Така, че който може да отдели 2 дни, хем ще разгледа града( той също е много хубав и спокоен) да не се чуди, а да остане и за коктейла в спортната зала, който е привечер.

# 453
  • София
Здравейте! Прави ми впечетлние, че ориентацията включва и почивните дни около 6,9. Това значи ли, че не почиват по българските празници? Например на 22,9 ще си имат ли занимания?

# 454
за такива неща гледайте академичния календар - https://www.aubg.edu/academic-calendar/?region=bulgaria

# 455
Всъщност parent session and reseption ще са на 31/08 !?!

# 456
  • София
Да, така се оказа.

# 457
  • София
Гледах вече в Инстаграм , че идват децата.
Успех на всички!
Моето момиче вече е в Мароко. Първите и впечатления са чудесни .

# 458
  • София

Къде го видяхте?
Ние днес пътувахме със сина ни, за да не шофира сам. Само го оставихме и потеглихме обратно с нашата кола, а той се зае да се оправя. Преди малко видях стаята през телефона.

Сега съм чудене дали утре пак да пътувам до Благоевград, баща му каза, че според него няма нужда, те са големи деца и е прекалено да ходим и на такива събирания....

# 459
  • sofia
Децата имат програмата по дни и часове за цялата седмица на ориентация. Разделени са и по групи. Утре има нещо като родителска среща на български от 15.00  и след това коктейл за деца и родители от 18.00.
Ние се настаняваме в последния възможен ден, не знам дали е добро решение.

# 460
  • София
И ние сме утре. Вече всичко е опаковано. Направо ми е нереално.

# 461
  • Пловдив
Ние вчера настанихме синът ми! Наложи се да купим няколко неща отJusk ! За съжаление ми и невъзможно да присъствам на родителската среща! Ще помоля някой да сподели, ако има възможност. Благодаря!

# 462

Къде го видяхте?
Ние днес пътувахме със сина ни, за да не шофира сам. Само го оставихме и потеглихме обратно с нашата кола, а той се зае да се оправя. Преди малко видях стаята през телефона.

Сега съм чудене дали утре пак да пътувам до Благоевград, баща му каза, че според него няма нужда, те са големи деца и е прекалено да ходим и на такива събирания....

Детето никога не е голямо и мисля, че всеки би се зарадвал. А и за вас емоцията ще е незабравима.Simple Smile

# 463
  • Русе
Само на мен ли ми се струва или тази година приемът е най-голям? 400 първокурсника ! Надявам се нивото да се запази все така високо както е било. Но това предполага със сигурност 3 и 4 курс,че няма да има възможност за общежитие. Иначе новините,които получавам от първата седмица от дъщеря ми са позитивни 😇

# 464
  • София
Да, има тенденция за увеличаване на приема. Това не се харесва на студентите, през изминалата година е имало разговори между студентски представители и ръководството по този въпрос. Включително имаше статии в студентския вестник по въпроса. Именно спадане на качеството в бъдеще е това, което притеснява студентите. И то съвсем основателно според мен.
Засега университетът продължава да държи много сериозно ниво,  но в бъдеще опитът на други университети при такова увеличаване на приема показва, че наистина това води до спадане на нивото.
И да, след втори курс трудно могат да останат в общежитието. Няма места.
А търсенето на квартири в Благоевград е увеличено, цените също.Особено близо до университета.

Общи условия

Активация на акаунт