Мнения за Американски университет Благоевград

• 57 300
  • 497
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Да и аз разбрах, че са над 400 човека приети. Предполагам, че възможността за кредити дава повече достъпност на университета, но въпреки това дано не снижат качеството и изискванията. Разбрах също, че е напуснала директорката и щяло да има нов, който бил много готин. Може да смени политиката.

# 466
  • Варна
Качеството на образованието в АУБ няма да се промени, особено щом устоя на 30г реформи в България - не случайно университетът е винаги на първо място в няколко дисциплини откакто съществува рейтинговата система на унитата в България. Проблемът ще е само с квартирите. Още миналия семестър беше обявено, че трети и четвърти курс не могат да останат на общежитие, така че и това не е новост. Позволявам си да дам съвет на сегашните второкурсници - ориентирайте се още есенната ваканция да пренаемете апартамент от напускащи четвъртокурсници през май, за да сключите предварителен договор от юни, особено ако се целите в непосредствена близост до кампуса - офертите свършват за часове.

# 467
  • София
Да, съветът на Манжелка за квартирите е много точен. Ние наехме гарсониера буквално до Скапто 3. От момиче, което завършваше 4 курс.Сключихме договора още преди Коледа 24г, а реално плащаме наем от юни 25. И сега първия семестър детето е на обмен, но наема ще си върви, нищо че не живее там.
Има колеги нейни, които започнаха лятото да търсят и наистина е трудно да се намери  нещо добро.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 12:49 от Валенцето

# 468
  • Варна
Валенце, то децата били явно съседи Simple Smile. И ние наехме до Скапто 3 от юни 2025, също пренаета от завършващи студенти, като предварителния договор го подписахме октомври 2024. Успех на девойката в Мароко!

П.с. децата бяха заедно по време на проекта във Виена, даже бяха в един отбор.

# 469
  • София
Валенце, то децата били явно съседи Simple Smile. И ние наехме до Скапто 3 от юни 2025, също пренаета от завършващи студенти, като предварителния договор го подписахме октомври 2024. Успех на девойката в Мароко!

П.с. децата бяха заедно по време на проекта във Виена, даже бяха в един отбор.
Да,  каза ми моята госпожица🥰.
Благодаря! Първите и впечатления са чудесни от университета в Ифран,дано и занапред така!

# 470
  • sofia
Новото общежитие, което се строи, няма ли да облекчи нещата?

# 471
зависи за колко човека е предвидено, има ли информация по този въпрос? випускът на сина ми и тези около него бяха 180-200 човека, сега ако приетите са два пъти повече трябват три допълнителни общежития като сегашните скаптопари, за да се осигури място в тях за последните две години, така ми звучи

# 472
  • sofia
Ако правилно съм разбрала, ще се отворят 310 места за настаняване.
https://bvn.bg/%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD% … B0%D1%80%D0%B8-4/

# 473
Ние вчера настанихме синът ми! Наложи се да купим няколко неща отJusk ! За съжаление ми и невъзможно да присъствам на родителската среща! Ще помоля някой да сподели, ако има възможност. Благодаря!
Родителската среща беше основно приветствия, поздравления, представиха няколко професора и други административни кадри. Две неща ми се откроиха : Според проучване, в следствие на развитието на АI, 60% от работните позиции на пазара на труда след 10-20г, към настоящия момент не съществуват дори като термини или професии, и никой не се обучава за тях. Liberal arts ще даде основа за самообучение и адаптация към новостите. Второто нещо е, че няма електронен дневник😱😫🤣, и няма никакъв директен канал за комуникация родител-университет, спазвали два закона за защита на личните данни и не предоставяли никаква информация, всичко ще научаваме от студента.

# 474
  • sofia
То и в другите университети няма електронен дневник за родителите😊  Акцентът беше, че са самостоятелни личности и всичко, което им се случва като обучаващи се е тяхна лична работа и информация и не се докладва на родителите. За да бъдат те информирани,  се разчита на изградената им връзка с детето .
   Как тази самостоятелност кореспондира с пълното  финансиране на обучението (поне в 1 курс) от родителите, които нямат право на информация до къде го е докарал финансирания,  все още размишлявам😁

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 16:34 от googlish

# 475
Няма как на пълнолетни лица личните данни да се споделят с вас, било то и техни родители, каквото вече те желаят, ще ви споделят.
Училището свърши, това е университет.

# 476
И аз така мисля, абсурд е да има електронен дневник.

# 477
Това ми звучи притеснително. Еми ако се окаже, че хвърляш пари през прозореца? Детето нито ходи на лекции, нито си взима изпитите... В такъв случай все пак не се ли свързват с родителите?

# 478
В кой университет родителите имат достъп до профила на детето си?
В българските също нямат, в Бокони, който е доста по-скъп от АУБГ също нямат.

# 479
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами...все пак са пълнолетни. Нищо, че са ни "деца".

Общи условия

Активация на акаунт