Мнения за Американски университет Благоевград

• 57 043
  • 497
  •   1
Отговори
# 480
  • sofia
Тук не става въпрос да имаш достъп до профила на детето си, а когато поискаш информация например какъв е общия успех и има ли нещо критично в обучението на студента, да я получиш. Ако парите за таксата ги превежда студента, предоставени му от родителя, няма и да знаеш дали още е студент😁  Може би ако родител преведе пари, но детето вече не е студент, ще върнат таксата и ще се разбере😁
 Мисля, че никой от нас не е заплашен от такава ситуация, но просто си разсъждаваме.

# 481
По същата логика те би следвало да имат право да поискат от работодателя информация ходят ли родителите им редовно на работа, за да са сигурни, че няма да ги уволнят и ще имат пари за таксата Wink.
Никога родителите не са имали легален достъп до тази информация за децата си. Дори пред 1997, когато аз бях студентка и имах хартиена студентска книжка, и имаше платено обучение Simple Smile.

# 482
  • София
Тук-там чувам по някой случай, детето уж студент, а всъщност се оказва, че не посещавал унито, приятелите не смеели да кажат на родителите.

# 483
  • Варна
Тук-там чувам по някой случай, детето уж студент, а всъщност се оказва, че не посещавал унито, приятелите не смеели да кажат на родителите.

Хора, имайте повече вяра в децата си! Първо, това, че нямате достъп до системата (и аз нямам) не означава, че децата няма да споделят - именно в този период, когато започват наистина нова глава в живота си, имат нужда от слушатели. Второ, за да бъдат приети, очевидно са преценени като достатъчно мотивирани. И трето - системата е така направена, че е невъзможно да отсъстват от лекции.

P.S. Дописвам поста с инфо за току що освободена квартира на около 50-100м от Скапто 3 ако някой търси. Синът ми току що ми каза, че апартаментът под него се е освободил. При интерес, моля да ми пишат на лични, за да дам телефона на наемодателя. Аз нямам никакво касателство нито с наемодателя, нито с освободилия наемател, просто реших, че на някой тази информация може да му е полезна предвид локацията.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 12:34 от Manzhelka

# 484
Аз лично си вярвам в детето , ако не вярвах нямаше да финансирам. Преди поглеждах електронния дневник сутрин с кафето и беше готино денят да почне с някоя шестица, сега това удоволствие явно ще е само в края на семестъра 🙂.

# 485
  • София
Здравейте! Дали някой знае доколко е задължително присъствието на лекциите, които изнасят по liberal arts? Синът ми твърди, че не проверяват, а са го сложили в група в петък от 16ч., защото ние не знаехме да го включим в някоя друго по-удобна.

# 486
  • Варна
Здравейте! Дали някой знае доколко е задължително присъствието на лекциите, които изнасят по liberal arts? Синът ми твърди, че не проверяват, а са го сложили в група в петък от 16ч., защото ние не знаехме да го включим в някоя друго по-удобна.

Да не би да става дума за  steps to success? Доколкото ми е известно, присъствието е задължително за всички лекции - даже отчитат и закъснения. След определен брой отсъствия просто те изключват от курса.

# 487
  • София
Ми може и така да се казваше курса. Такъв без кредити е и продължава един месец само.

# 488
Препоръчително е да се посещават всички занимания, всеки детайл има значение при оценяването, а и най-вече за придобиването на знания, каквато е и идеята на университета.

# 489
  • sofia
Мисля, че става дума за този курс https://www.aubg.edu/courses/steps-to-success-aub-1000/?region=balkan

# 490
  • Варна
Ми може и така да се казваше курса. Такъв без кредити е и продължава един месец само.

Обаче има pass/fail оценка Simple Smile

# 491
  • София
Нека да провери с някой от АУБГ, тъй като точно за този ми се върти, че синът ми каза, че точно само за този може да отсъства ( не помня дали не беше само веднъж или няколко пъти , а не постоянно) и в този случай се правело някакъв тест.

# 492
  • Чикаго / София
Аз това с отсъствието по каквото и да било, не го разбирам. Отишли са там да учат и бая пари се дават, та да си седнат на Д-то и да ходят на лекции, независимо колко ненужни им се виждат, и да учат. А пък щом курса е един месец само, не виждам никакъв смисъл да се отсъства. 4 седмици, все могат да се завъртят плановете, така че да се ходи на лекции. Ама всеки с разбиранията си.

# 493
  • София
Да, да, ходи, исках от вас само доводи.

# 494
  • sofia
Бендива, сигурно има възможност да отсъства при неотложна или спешна нужда, вероятно има някаква процедура по уведомяване, но най-добре да попита.

Общи условия

Активация на акаунт