Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 635
  • 516
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Дали някой настоящ студент би дал мнение какво е по-удачно и практично за обучението, да се занесе настолен компютър, лаптоп с уиндоус или макбук

Лаптоп, независимо от марката. Идеята е да е преносим. Имат много групови проекти, често го ползват и по време на лекции.

# 346
Дъщеря ми ползва лаптоп и таблет с "химикал" за лекциите.  Казва ми  че всяко й е удобно за определени цели. Когато имаш домашно с много писане ползва лаптопа, за четене и търсене на информация и водене на записки таблета.

# 347
  • София
Именно. Разбрах много за АУ. Таксите и другите битовизми не ме интересуват.
С риск да обидя някой от форума, но за мен е несериозно да се правят изводи за учебно заведение и то висшо такова от форум, в който пишат предимно родители. Изборът на специалност и учебно заведение е нормално, ако е осъзнат, да се прави от учащия се, в крайна сметка е на достатъчна възраст да си направи проучване, изводи и да формира мнение. И то на база посещение, по възможност на място, сравнение на програми, разговори с консултанти и служители от отдел прием.
Така, че не знам точно до какви изводи сте достигнали и вие и детето ви относно АУ въз основа на локация и форум.
И тъй като повдигнахте въпроса за локацията, каква според вас трябва да е тя и как това се отразява на качеството на академичното и житейското образование?  Аз не открих в написаното от вас нищо, ,с изключение на това, че няма опция за работа. Студенти е важно да учат, а да работят може и през лятото, плюс стажове в последствие

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 09:31 от Pouh

# 348
Аз пък съм се замислила кой университет в София би отговорил на изискванията на dazel и достигнах до извода, че няма такъв.
Техническият е в Дървеница, УНСС в Студентски град, НБУ в Овча Купел. Дори да иска кореняк пловдивчанката да учи право, международни отношения, медицина или фармация, пак няма как да се случи това на жълтите павета, защото не всички занятия се провеждат в Ректората или в сградата на МУ на бул. Васил Левски.
Просто не знам къде ще е подходящо за някой, роден на пъпа на Пловдив...

# 349
Всички подходихме майчински към госпожата.Когато детето не разбира нещо, всички се опитват да му обяснят, но дамата продължава да е Очудена. За мен пък е очевадно, че тя е в темата, не за да разбере нещо, а за да се заяжда и да се намира на приказка, явно има много свободно време. Няма смисъл да продължаваме темата.

# 350
  • Пловдив
Да, очудена съм, защото учудена не съм. Аз отдавна приключих, но вие продължавате да ме информирате за себе си, а аз вече нямам нужда от това. И спамите излишно.

# 351
А, спамим, чешем си езика, а ти се връзваш.
И продължаваш да не знаеш как да се отпишеш от темата за университета, в който щерката не желае да учи, защото е на забито място, а всички там са превъзбудени все едно са в някоя секта и/или са на тежки наркотици.

# 352
Да, очудена съм, защото учудена не съм. Аз отдавна приключих, но вие продължавате да ме информирате за себе си, а аз вече нямам нужда от това. И спамите излишно.
Бъдете жива и здрава! Справка "Български правописен речник"

# 353
  • Пловдив
И продължаваш да не знаеш как да се отпишеш от темата за университета, в който щерката не желае да учи, защото е на забито място, а всички там са превъзбудени все едно са в някоя секта и/или са на тежки наркотици.

Бих те посъветвала да избягваш квалификации за децата, които учат там и да ги приписваш на мен. Това говори зле за теб. Мен можеш да ме квалифицираш колкото искаш, също и дъщеря ми, на нас не ни пречи това.

# 354
Аз пък съм се замислила кой университет в София би отговорил на изискванията на dazel и достигнах до извода, че няма такъв.
Техническият е в Дървеница, УНСС в Студентски град, НБУ в Овча Купел. Дори да иска кореняк пловдивчанката да учи право, международни отношения, медицина или фармация, пак няма как да се случи това на жълтите павета, защото не всички занятия се провеждат в Ректората или в сградата на МУ на бул. Васил Левски.
Просто не знам къде ще е подходящо за някой, роден на пъпа на Пловдив...
На пъпа на Варна е университета по медецина, но пък сградата е от соца и не знам дали това няма да подтиска щерката...Rolling Eyes Ох....

# 355
  • Somewhere far away
Този уни не предлага ли дистанционно обучение?

# 356

Бих те посъветвала да избягваш квалификации за децата, които учат там и да ги приписваш на мен. Това говори зле за теб. Мен можеш да ме квалифицираш колкото искаш, също и дъщеря ми, на нас не ни пречи това.
Хахахаха! Не ти пречат лични квалификации, но защитаваш децата, които учат там! Аз не съм квалифицирала само тях, а всички, които са се намирали на територията на университета по време на Вашето височайшо посещение на деня на отворените врати, за което си споделила общите ви впечатления! Аз също бях там! Мисля, че всеки държавен университет ще отговори на изискванията ви да няма приповдигнатост, добро настроение и усмивки!
Ще намериш ли сама как да се отпишеш от темата или да ти помогна?

# 357
  • Пловдив
Чакай, чакай, как точно ти ще определяш какво да правя. Вече не искам да се отписвам. 🤣  Не обиждам, не квалифицирам, не нарушавам правила и забележи дори не докладвам. Мирно и кротко си чета. 👍

# 358
dazel, бъдете ведра, усмихната и позитивна. По-лесно се преминава през живота с положителна нагласа, уверявам ви, опитайте. Апропо, на мен точно това ми хареса в АУ, видях едни положителни млади хора и преподаватели, нищо общо със закостенелите, намусени хора, които са преподавали на мен.

# 359
Този уни не предлага ли дистанционно обучение?

Няма такава форма на обучение, само в ковид периода имаше хибриден вариант на обучение за да не спират лекциите.

Общи условия

Активация на акаунт