Мнения за Американски университет Благоевград

• 62 477
  • 516
  •   1
Отговори
# 360
И мирно, кротко и загадъчно си пишеш как вече си намерила цялата информация, която ти е била необходима, но не желаеш да я споделиш във форум, чиято основна цел е взаимопомощ.
Значи потребяваш информация, но в замяна нищо не даваш!

# 361
  • Пловдив
Момичета спрете, това е несериозно, всеки има право да изрази мнение, просто няма никакъв смисъл от този дебат.
Аз пак казвам, за мен най-важното като родител е да виждам детето си щастливо в средата, която е. Дали е ПУ, СУ, АУБ или някъде в чужбина нека всеки да намери неговото място.

# 362
Здравейте, накъде в темата прочетох предложение да се запознаят децата виртуално. Дали се създаде някъде група, за да се присъеди дъщеря ми?
Слънчев и ползотворен ден!

# 363
Доколкото разбрах, тази или другата седмица ще направят онлайн среща с първокурсниците. За група не знам.

# 364
До няколко седмици ще поканим всички потвърдили студенти да се регистрират и опознаят в платформата на университета за онлайн общност.

# 365
До няколко седмици ще поканим всички потвърдили студенти да се регистрират и опознаят в платформата на университета за онлайн общност.
Здравейте! Аз съм родител на дете, което е потвърдило прием. За общежитията разбрахме, че записването започва от 01.06. Не ми стана ясно, обаче, как ще се записват за курсове? Ще има ли задължителни и как трябва да съобразят комбинацията от курсове, за които ще се запишат.
Предварително се извинявам за объркания въпрос, но не мога да се ориентирам!
Благодаря предварително за отговора! Simple Smile

# 366

Здравейте! Аз съм родител на дете, което е потвърдило прием. За общежитията разбрахме, че записването започва от 01.06. Не ми стана ясно, обаче, как ще се записват за курсове? Ще има ли задължителни и как трябва да съобразят комбинацията от курсове, за които ще се запишат.
Предварително се извинявам за объркания въпрос, но не мога да се ориентирам!
Благодаря предварително за отговора! Simple Smile

Здравейте, ориентацията започва на 31 август, като в тази първа седмица, всеки първокурсник, ще се запознае с неговия академичен съветник и заедно ще могат да направят избор на курсовете. Междувременно през лятото са предвидени серия от уебинари, които ще са част от предварителната ориентация на първокурсниците, те ще покрият всички академични, и не само въпроси за да запознаят новодошлите студенти с особеностите на образованието и живота в АУБ. Повече информация по дати може да намерите и в нашия академичен каталог.

# 367
Здравейте!Някой знае ли ,дали след първата година на обучение, може отново да се кандидатства за финансова помощ ?

# 368
  • София
Здравейте!Някой знае ли ,дали след първата година на обучение, може отново да се кандидатства за финансова помощ ?
Задайте този въпрос на АУБГ, на мейла admission. Много бързо отговарят
Така според мен ще получите най-вярна информация

# 369
Финансова помощ, каквато съществуваше до 2024 вече няма, има кандидатсване за много тежки случаи hardship cases, те са и изброени в апликацията. Ако първоначално не сте кандидаствали като такъв случай или има коренна промяна на вашата финасова ситуация, може да кандидаствате и след първата година.

# 370
  • София
Здравейте, някой може ли да сподели повече информация за самото интервю с кандидат-студентите, трябва ли нещо по-специално като подготовка за него?
И, ако правилно съм разбрала, след като си регистрираш профила за кандидатстване, получаваш координатор, който един вид е до теб постоянно и може да помогне при всякакви въпроси, вкл. относно оформяне на документите - CV-то и портфолиото? Смятате ли, че има полза да ползваме някой от консултантите на фирмите за висше образование в чужбина, които предлагат подобни услуги и за кандидатстване в АУБГ? Струва ми се, че с координатора от самия университет ще свършим същата работа...

# 371
Смятате ли, че има полза да ползваме някой от консултантите на фирмите за висше образование в чужбина, които предлагат подобни услуги и за кандидатстване в АУБГ? Струва ми се, че с координатора от самия университет ще свършим същата работа...

Няма никакъв смисъл от външни консултанти, даже е по-лош вариант. Най-добрата консултация, ще получите от съветниците по прием на университета.

# 372
Не сме ползвали външни консултанти. От университета правеха онлайн консултации преди кандидатстването, в които разясняваха как да се направи портфолиото, сроковете и т.н. Когато детето се регистрира за кандидатстване по ел. поща, която е дал за контакт му пращат инфо кога ще са тези онлайн консултации и го включват в тях. Там може да задава въпроси, които го интересуват.  На съветниците също може да пише ( обажда) и да пита, винаги отговарят и проявяват разбиране и са много отзивчиви.

# 373
  • София
Благодаря ви, свързах се със съветник Simple Smile

# 374
  • софия
Здравейте.  Знаете ли кога ще бъдат обявени приетите от ранното кандидатстване през март?

Общи условия

Активация на акаунт