Раждане в Майчин Дом - София (7 тема)

• 62 102
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Moni4ka2020, може ли да разкажете как мина раждането? Имахте ли упойка? Колко платихте, всичко относно естественото раждане ще ми е интересно да прочета.

# 106
Момичета, преди 2 седмици ми беше секциото, обаче забелязвам лека подутина над разреза, като малък оток. Който е бил секцио, дали е нормално? Не ме боли, не е зачервено, лепена съм ако има някакво значение.

# 107
  • Седмото небе
При мен също има лек оток от горната страна. И в ляво, точно в края на цикатрикса леко уплътняване и подутинка. Първите дни даже ме наболяваше и опъваше, после ми мина. Лек и много внимателен масаж можело да се прилага. Питах и не било нещо притеснително.
Венета, разкажи как минаха при теб операцията и престоя? Как сте вече вкъщи с бебенцето?

# 108
Тази подутина е нормална естествено, даже ще слезе и надолу, но до 6м., щяло да мине, казват докторите.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 09:49 от bubanka

# 109
При мен също има лек оток от горната страна. И в ляво, точно в края на цикатрикса леко уплътняване и подутинка. Първите дни даже ме наболяваше и опъваше, после ми мина. Лек и много внимателен масаж можело да се прилага. Питах и не било нещо притеснително.
Венета, разкажи как минаха при теб операцията и престоя? Как сте вече вкъщи с бебенцето?

Ами всичко мина супер. Много съм доволна от док.Дяволов и неговия екип. Много бързо реагираха, когато започнаха да падат тоновете. Не съм имала никакви проблеми с възстановяването. Сега вече, 2 седмици след операцията, нямам нито придърпвания, нито болка, все едно нищо. В реанимация също бяха много готини сестрите. На 7мия етаж не останах обаче с добро впечатление. Много груби тия женички, направо им се чудя защо го работят това. Имаше една, която беше нормална, дори леко мила. Амаа преживява се. Иначе вкъщи си е екстра. Още се напасваме с малката, първите дни бяха ад за мен. Не знаех къде се намирам, нито какво правя, тотал щета. Сега вече сме добре, даже и режим си имаме. Другата седмица сме при педито да видим жълтеницата, че още ни мъчи и да каже дали може вече да излизаме на разходки. И така при нас. Разкажете при вас как минаха нещата ☺️

# 110
Аз бях естествено раждане при д-р Нейкова. Младичка и доста компетентна жена, която обяснява всичко как трябва да протече. Поне при мен беше така. След като ми падна тапата и ми изтекоха водите през ноща към 3ч. с ММ се насочихме към спешното и разбира се се бях обадила предварително на докторката. В 5ч. постъпихме и към 6ч. да съм била в родилна зала на 3 етаж, като преди това минах за клизмата. Беше ведра обстановката, даже ми пуснаха музика по време на контракциите. А те не бяха много регулярни. Оставиха ме без система няколко часа, за да достигна по-голямо разкритие и да се изглади повече шийката. Общо взето всичко беше 9часа- от влизането до финала на раждането. Даваха ми да се разхождам из стаята, да клякам, дори и в тоалетната на чинията седях, за да си помогна със слизането на бебето в малкия таз. Почти на края, исках да ми сложат упойка и с нея пак имах усещания за напън и лека болка, но без нея не знам дали щях да родя от болка. Все пак се случиха нещата. Наложи се и разрез- епизотомия, която грам не усетих на фона на самото раждане. И на края след като изкараха плацентата се наложи кюретаж, понеже имаше останали прикрепени ципи от околоплодните води на самата матка, които отстраниха. Не съм усещала болка от кюретажа, нито от шиенето. То всичко ти изтръпва от самото раждане и останалите процедури не се усещат, въпреки, че ме беше отпуснала вече упойката. След зашиването съм постояла 20мин. и ме изправиха. Попитаха ме дали ми се вие свят, дали ми е лошо, дали имам позиви за повръщане. Нямаше ми нищо. Чувствах се просто олекотена. Направих няколко крачки и видяха, че съм добре. После ми предложиха една количка и ми взеха багажа. И две санитарки ме качиха на етажа, като преди това ме питаха за кой етаж искам. Аз бях избрала 12 ет. (тогава нямаше ремонт, октомври м.). Стаята, която избрах беше двойна и ми струваше по 43лв. на вечер, като ми се наложи да стоя 5 дни и на 6-тия на обяд ни изписаха. На третия час се чувствах още по-добре, дори не усещах шевовете. Без проблеми си сядах и ставах. Детето имаше жълтеница и я откриха на третия ден и затова останахме, за да го изпичат на лампите. Иначе за избор на екип заплатих 900лв. Останах с добри впечатления от неонатологията и всички акушерки на 12 ет. Дори и санитатките бяха много печени.
Заслужава си, ако човек няма предпоставки за секцио да опита по естестввн начин. Да, болката дори и минимална и усилията си ги има, не е лесно, не крия, но мигновенно се забравят болезнените моменти и остават само приятните емоции, които си остават за цял живот. 🙂 След като се прибрахме си казах, че пак искам да родя така, ако имам тази възможност. 🙂

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 00:13 от Moni4ka2020

# 111
Здравейте!

Къде се намира регистратурата през която трябва да мина първо, за прием?
Тази голямата при централния вход.
Или тази която е в мед.център вътре
Или някоя съвсем друга?

И съответно къде на коя охрана, на кой вход се оставя багажа между 13-14 часа?

# 112
Регистратурата е таьи голямата дето е от към спешното. Иначе там може да питате охраната къде да оставите багажа.

# 113
Охраната е на входа на спешното. Приемът е през Централна регистратура.След това минавате напряко през кафето и ще стигнете до медицинския център , на 2 ет в 210 кабинет.

# 114
Благодаря и на двете ви!

Сега е ремонтирано и не се ориентирам много.
Значи влизам през централния вход, там вътре е топло предполагам, мисля да си оставя якето в колата и да не го разнасям изобщо.
Минавам през регистратура и после през кафе(което преди го нямаше) отивам направ в мед. център, без да излизам отвън повече, нали така?

И после за 2ри етаж и 210ти, беше по стълби? (което ме притеснява малко заради багажа).

# 115
Мен  ме приеха на 21.01 и тогава минах по следната пътека.Пробвах през спешното, но ми казаха да отида през медицинския център. Влиза се от медицинския център .Входът е вдясно от централния.Централният е заключен. Като влезете  минавате през една стъклена врата вдясно след това първият коридор вляво. Накрая на коридора пак на ляво и там има една врата с голям надпис да не се минава:grinning:.Това е вратата на кафето и аз минах от там и излязох директно на регистратура. След това по обратния път и в 210 кабинет.За багажа препоръчвам куфар на колела, най -добре ако може да ви го донесат по-късничко, за да не го влачите. За приема се минава през 3 кабинета + за антигенен тест, ако нямате.Всичко това е при планов прием иначе през спешното и се скъсява цялата процедура.

# 116
Напълно потвърждавам. Аз в момента съм тук и процедурата още е такава. Приеха ме за планово секцио в четвъртък.

Мен  ме приеха на 21.01 и тогава минах по следната пътека.Пробвах през спешното, но ми казаха да отида през медицинския център. Влиза се от медицинския център .Входът е вдясно от централния.Централният е заключен. Като влезете  минавате през една стъклена врата вдясно след това първият коридор вляво. Накрая на коридора пак на ляво и там има една врата с голям надпис да не се минава:grinning:.Това е вратата на кафето и аз минах от там и излязох директно на регистратура. След това по обратния път и в 210 кабинет.За багажа препоръчвам куфар на колела, най -добре ако може да ви го донесат по-късничко, за да не го влачите. За приема се минава през 3 кабинета + за антигенен тест, ако нямате.Всичко това е при планов прием иначе през спешното и се скъсява цялата процедура.

# 117
Здравейте, момичета. Да попитам на 7мия етаж има ли единични стаи със самостоятелна баня и тоалетна или само двоини такива? Съответно ако има - каква е цената на нощувката?

# 118
Здравейте, момичета. Да попитам на 7мия етаж има ли единични стаи със самостоятелна баня и тоалетна или само двоини такива? Съответно ако има - каква е цената на нощувката?
Има. 120 лв

# 119
Има. 120 лв

Благодаряя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт